Calendar

Ορεινός αγώνας Off Trail Parnassus

Ένας νέος ορεινός ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στον Παρνασσό. Το Off trail Παρνασσός είναι ένας αρκετά «ορειβατικός» αγώνας με δύο διαδρομές που κινούνται σε μεγάλο ποσοστό εκτός μονοπατιών και δρόμων.

Η μεγάλη διαδρομή συνολικού μήκους 24,5χλμ κινείται περίπου για 6 χιλιόμετρα εκτός μονοπατιών (σε λιβάδια, δάση και δασωμένες ρεματιές), για 4,5 χιλιόμετρα σε μονοπάτια και για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα σε δασικούς χωματόδρομους χωρίς να διασταυρώνεται ούτε να συναντάει καθόλου άσφαλτο (με εξαίρεση το πέρασμα μέσα από το χωριό Μαριολάτα). Εξ' ου και το όνομα υου αγώνα “off trail”.

Οι διαδρομή βρίσκεται στον βορειοδυτικό Παρνασσό, πάνω από τη Γραβιά, τη Βάργιανη και τη Μαριολάτα, ενώ κινείται σε κάποια από τα πιο παρθένα τμήματα του βουνού στα οποία δεν υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής κινείται στη σκια της ελάτης και των πλατανιών, ενώ περνάει από δύο πηγές. Η διαδρομή ξεκινάει από χαμηλά (360μ. υψόμετρο), καταλήγει σε κορυφή 1406μ., περνάει από μεγάλη διαμπερή σπηλιά και ολοκληρώνεται στο σημείο της αφετηρίας κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο. Η εμπειρία στο ορεινό τρέξιμο και την πεζοπορία είναι απαραίτητα, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και μικρότερη διαδρομή 10,5χλμ. καθώς και μία παιδική. Για μαθητές Λυκείου θα υπάρξει χωριστή κατηγορία στη διαδρομή των 10,5 χιλιομέτρων, Ειδικά για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, θα υπάρξει διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου αλλά και ειδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες, μπάνιο στη πισίνα του Milias Camps Village και διάφορα παιχνίδια και σπορ (αναρρίχηση, τοξοβολία, skateboard κ.α.).

Οι τερματίσαντες θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ πλούσια δώρα θα κληρωθούν ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών του αγώνα, της εταιρίας “ACTIVEPOINT”, του μεταλλευτικού πάρκου Φωκίδος VAGONETTO και της “MILIAS CAMPS”.
Τα βραβεία που θα δοθούν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, θα είναι φτιαγμένα από όμορφες κόκκινες πέτρες βωξίτη Παρνασσού, προσφορά του VAGONETTO.

Διοργανωτές του αγώνα είναι η MILIAS CAMPS, με τη στήριξη του Δήμου Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς. Τον αγώνα θα στελεχώσουν μαθητές Λυκείου και ΙΒ των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, μέλη του τοπικού συλλόγου ΕΑΣ Λιλαίας (Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λιλαίας) καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Η αφετηρία και ο τερματισμός των διαδρομών θα πραγματοποιηθούν στο Milias Camps Village.

Χορηγός επικοινωνίας: Onparnassos.gr

Για να δηλώσετε συμμετοχή εγγραφείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο: offtrail.miliascamps.gr