Calendar

Ο 2ος Αγώνας Kayak Greece τραβάει κουπί για Πειραιά στις 31 Μαΐου!

Την Κυριακή 31 Μαΐου η σειρά Kayak Greece 2015 θα φιλοξενηθεί στο Μικρολίμανο του Πειραιά και θα αποτελέσει μέρος των εορτασμών για την Ευρωπαίκή Ημέρα Θάλασσας που διοργανώνει ο Δήμος Πειραία. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης θα είναι ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος, ένα από τα παλαιότερα σωματεία με παράδοση στο κανόε-καγιάκ.

Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ημέρας, θα παρακολουθήσετε για πρώτη φορά ένα αγώνισμα που μέχρι τώρα -λόγω του αυξημένου βαθμού δυσκολίας του-συνέβαινε μόνο σε αγώνες επίδειξης: του Dragging Wakeboards. Ουσιαστικά πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς ο αγώνας αυτός θα βρεθεί για πρώτη φορά σε επίσημο πρόγραμμα αγώνων. Το αγώνισμα αυτό θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Vouliagmeni Waterski & Wakeboard School. Πρόκειται για τετραπλό καγιάκ με δεμένους στην πρύμνη αθλητές του Wakeboard, με το σήμα της εκκίνησης οφείλουν να σηκώσουν τους αθλητές του Wakeboard έξω από το νερό και να τους μεταφέρουν 100 μέτρα. Δηλαδή οι αθλητές του καγιάκ αντικαθιστούν το ταχύπλοο! Η δυσκολία έγκειται στην υπεράνθρωπη δύναμη που πρέπει να βάλουν για να βγει ο αθλητής του Wakeboard από το νερό, αλλά και η συνάρτηση δύναμης και συγχρονισμού για να μην βουλιάξει.

Τα υπόλοιπα αγωνίσματα μένουν ως έχουν με τους αθλητές να αγωνίζονται στα 200 μέτρα σε μονό, διπλό και τετραπλό καγιάκ και την απόσταση των 2.000 μέτρων σε μονό καγιάκ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα αγώνες Κανόε-Καγιάκ, Zumba και ενημέρωση από την Greenpeace Greece για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οικοσυστήματος.

Όπως και ο προηγούμενος αγώνας έτσι και αυτό θα πραγματοποιηθεί για την στήριξη της Φλόγας, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

Το Wefit.gr αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης