Calendar

8 μαραθώνιοι σε 3 ημέρες ο νέος στόχος του 67χρονου Νότη Κοκώνια!

Στην ιδιαίτερα αξιέπαινη πρωτοβουλία που συμμετέχει, ο θεσαλονικιός υπερ-μαραθωνοδρόμος Νότης Κοκώνιας θα προσπαθήσει να μετουσιώσει τα χιλιόμετρά του σε ευρώ υπέρ των κοινωφελών ιδρυμάτων: Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φίλυρου, Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα» και του Ανοικτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Στην περσινή διοργάνωση έτρεξε 131 χιλιόμετρα μέσα σε 48 ώρες, ενώ το νούμερο των 330 χιλιομέτρων μπορεί να φαντάζει μεγάλο, αλλά είναι απολύτως εφικτό για τον υπερ-μαραθωνοδρόμο έμπνευση. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα χρειαστεί να τρέχει 20 ώρες το 24ωρο για να βγούν αυτά τα χιλιόμετρα, κάτι το οποίο δεν θεωρεί εύκολο να επιτευχθεί σε μια κυκλική διαδρομή των 800 μέτρων, αλλά ελπίζει να τα καταφέρει και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τα ιδρύματα που θα στηριχθούν μέσω του αγώνα.

Η τεχνική του προετοιμασία όπως ανέφερε δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο, ούτε καν προπόνηση λέγοντας αυτολέξει ότι «όσοι κάνουμε υπερ-αποστάσεις δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερη προετοιμασία ή προπόνηση, δεν υπάρχει κάποιο ρεκόρ να κυνηγάμε και είμαστε σε άλλο επίπεδο».

 

Συνέχισε λέγοντας πως «Είναι πολύ καλή ιδέα, γι’ αυτό και έρχομαι. Δεν πληρώνουμε τίποτε, απλά τρέχουμε για να στηρίξουμε τα ιδρύματα και θέλω να προσκαλέσω όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν και αυτοί. Δεν κοστίζει τίποτε άλλωστε…».

Η εκκίνηση θα δοθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ απέναντι από την πλατεία της ΧΑΝΘ και η διαδρομή θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο και φωτισμένο χώρο μέσα στην Έκθεση, με μουσικές και παράλληλες δραστηριότητες και τις 72 ώρες διάρκειας του αγώνα.

 

Οι προεγραφές έχουν ανοίξει και ολοκληρώνονται στις 14 Μαΐου. Μπορείτε να γραφτείτε ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.