Calendar

3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην από τους Surfers for Life στις 7 Ιουνίου!

Την Κυριακή στις 7 Ιουνίου ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου, η ομάδα Surfers For Life διοργανώνει την μεγαλύτερη γιορτή γύρω από το wellbeing με το σύνθημα #eimainikitis! To 3o φεστιβάλ Ευ Ζην ανοίγει τις πύλες του στις 7 Ιουνίου στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για όλους τους συμμετέχοντες.

Οι οποίοι συμμετέχοντες αναμένονται να ξεπεράσουν τις 3.000 χιλιάδες, καταρρίπτωντας το περσινό ρεκόρ προσέλευσης. Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι απολύτως δωρεάν με μόνη εξαίρεση τις συμμετοχές στα αθλήματα, οι οποίες κοστολογούνται στα 10 και 15 ευρώ. Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν από τους Surfers 4 Life απευθείας σε 3 ΜΚΟ! Στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, την Villa Joya Initiative και την Αμυμώνη

Τα αθλήματα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε είναι τα εξής:

  • 10:00 Αγώνας Δρόμου 10Κ 17 ετών+
  • 10:05 Αγώνας Δρόμου 5Κ και Nordic Walking 5K
  • 11:30 Παδικός Αγώνας Δρόμου 300μ για παιδιά 8-12 ετών και 800μ για παιδιά 12-16 ετών
  • 12:00 Ποδηλατικός Αγώνας ΤΤ15Κ για ηλικίες 17+
  • 13:00 Παιδικός Ποδηλατικός Αγώνας για πιαδιά 12-16 ετών
  • 13:15 Αγώνας Kayak 3K και SUP 3K
  • 13:20 Αγώνας ταχύτητας Speed Skates 10K (Inline skates)

Στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 σε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συναθρώπους μας έχουν ανάγκη για αίμα. Θα αναπτυχθούν διάφορες επιστημονικές θεωρίες σε σχέση πάντα με το Ευ Ζην, με μεθόδους, προσωπικές εμπειρίες που θα ενθαρρύνουν και θα δώσουν δύναμη στους συμμετέχοντες, ώστε να διεκδικήσουν (και να κατακτήσουν) μια ζωή με νόημα, ουσία και αίσθημα πληρότητας!

Θα παρουσιαστούν ακόμα εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες όπως yοga, διαλογισμός, αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, Theta Healing, χοροθεραπεία, yoga γέλιου, family play yoga. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τα γεύματα ευεξίας της ομάδας Food4Good, ώστε να τονωθούν γνωρίζοντας νέες γεύσεις!

Κινητές μονάδες υγείας θα παρέχουν ενημέρωση στους συμμετέχοντες και γιατροί θα πραγματοποιούν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις. Στις εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται: εξετάσεις για τον HIV, οφθαλμολογικές εξετάσεις εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, εξετάσεις μνήμεις, καθώς και πελματογραφήματα και μυοσκελετικές εξετάσεις!

Το Τμήμα Έκθεσης θα περιλαμβάνει την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων, προγραμμάτων, πρωτοβουλιών και υπηρεσιών στον τομέα του Ευ Ζην.

Τα παιδιά θα έχουν όλη τη μέρα δική τους με δεκάδες παιχνίδια να εκτυλίσσονται καθ'όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ ομάδα ζωγράφων θα αναλάβει το face painting των μικρών μας φίλων!

 

Δεκάδες καλλιτέχνες θα δώσουν τον δικό τους ρυθμό στο φεστιβάλ, όπως η Ειρήνη Σκυλακάκη, η Κατερίνα Ντούσκα και οι Delay Band. Οι Athens Lindy Hop και The Hoppers θα μας δώσουν το έναυσμα να χορέψουμε swing και να μεταφερθούμε στα underground  καμπαρέ της Νέας Ορλεάνης και του Βερολίνου της εποχής του Μεσοπολέμου. Τέλος, οι Sbaraquack θα μας δείξουν τις αστείρευτες αντοχές τους, τις ντίσκο φιγούρες τους και κωμικά σκετσάκια για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της εκδήλωσης!

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να στείλετε mail στο info@wellbeingfestival.gr, να μπείτε στο site της εκδήλωσης, στην facebook page της εκδήλωσης ή στη Facebook Page του Wefit που αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα βρεθούμε εκεί για να καλύψουμε την εκδήλωση!