Beauty & Style

Yoga Pants: τα 10 πράγματα που να προσέξεις επιλέγοντάς!

 

Λένε πως «Τα yoga pants δεν λένε ποτέ ψέματα»ή πως είναι «η καλύτερη εφεύρεση μετά την τηλεόραση», άντρες και γυναίκες έχουν καταστήσει φετίχ το συγκεκριμένο ρούχο. Εμείς απλά θα σας δώσουμε τον δεκάλογο των do's και don'ts!

Τα yoga pants έγιναν διάσημα με την άνοδο της yoga, ίσως το απόλυτο φετίχ της δεκαετίας των 10's που διανύουμε. Αιτία δεκάδων τρακαρισμάτων, τρόπος ανάδειξης καλογυμνασμένων ποδιών, οπισθίων και τρανή απόδειξη ότι τα squats κάνουν δουλειά! Όλες οι μεγάλες εταιρείες αθλητικών κυνηγούν κομμάτι της πίτας, αλλά επειδή τα 90 ευρώ είναι κάπως δυσεύρετα στις μέρες μας, θα βρείτε πολλές φθηνές λύσεις να σας περιμένουν σε κάθε γωνιά. Μπορεί κάθε γυναίκα να υποστηρίξει τα yoga pants; Δεν μιλάμε από άποψη κιλών, αλλά από άποψη στυλ! Η απάντηση στο άρθρο που ακολουθεί.

 

Οικουμενική αλήθεια Νο1: τα yoga pants δεν λένε ποτέ ψέματα

Τα μοδάτα yoga pants μπορεί να σε εκθέσουν χοντρά και δεν μιλάμε για κολάν που μπορεί να το φορέσει οποιαδήποτε. Με καμπύλες ή όχι για να φορέσεις αυτό το ρούχο πρέπει να είσαι στο σύνπλην λίγο από την μέση ασκούμενη στην yoga.

 

Φέξε μου και γλίστρισα

Αυτό. Φρόντισε να δεις ένα yoga pant τόσο σε λευκό φως, κίτρινο και φως ημέρας. Μπορεί εσύ να πας να αγοράσεις κολάν και μόλις σκύψεις ή τσιτώσει λίγο το ύφασμα να προσφέρεις θέαμα! Αν κάνεις τον Κάτω Σκύλο, ρίξε μια ματιά ανάμεσα από τα πόδια σου και αν δεις 10 φατσούλες κολλημένες στη τζαμαρία, τότε κάτι δεν πάει καλά (ή για κάποιους πάει υπερβολικά καλά).

 

Θα μου πει κανείς τι είναι τα yoga pants;

Τα yoga pants έχουν πιο πυκνή ραφή από τα κολάν, έχουν «ζώνη» (έξτρα ύφασμα) ή διχρωμία στο ύψος της «ζώνης» σε πολλές μάρκες, που είτε φτάνει λίγο κάτω από τον οφαλό, είτε τον καλύπτει, είτε το διπλώνεις. Το παντελόνι που τελειώνει στο ύψος των οστών της λεκάνης είναι κολάν και αν ανέβεις σε μηχανή θα είσαι «κάπως» ενώ αν σκύψεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων σαν τον Τσάκωνα όταν έπαιζε τον υδραυλικό!

 

 

 

Το μέγεθος μετράει τελικά

Αν είναι πολύ μακρύ θα λερώνεται και αν είναι πολύ κοντό θα είσαι σαν προσκοπάκι ή θα σε πιέζει με το κάτω λάστιχο στην γάμπα. Δοκίμασέ το και βεβαιώσου ότι είναι τόσο, όσο! Συνήθως το σωστό κόψιμο είναι 2-3 εκατοστά κάτω από το μέσον της γάμπας.

 

Tο ξέρω είναι πέρα από κάθε φαντασία

…Αλλά για φαντάσου να τα φόραγες σε πραγματικό μάθημα yoga ή pilates; Έ πέρα από το στυλ, προσπάθησε να δικαιολογήσεις την ύπαρξή τους έτσι για το γαμώτο. Μην γίνεις σαν το καγκούρι με την σανίδα στην σχάρα του αυτοκινήτου που δεν έχει κάνει ποτέ surf…

 

Πέτα το πριν έχουμε θύματα

Αν χάσουν την ελαστικότητα τους τα yoga pants είναι κατευθείαν για πέταμα. Ακόμα περισσότερο αν η ελαστίνη στο ύψος της ζώνης καταστραφεί, το παντελόνι της yoga σας θα σουρώσει ή θα πέφτει. Πέτα το πριν να είναι αργά.    

 

Ότι πληρώνεις παίρνεις

Ισχύει σε όλα τα πράγματα και ακόμα περισσότερο στα ρούχα. Δεν μιλάμε να δώσεις μια περιουσία αλλά από 40 μέχρι 70 ευρώ (έχει και με 120) θα βρεις κάτι που θα το κρατήσεις χρόνια. Χωρίς να το φοράς καθημερινά, άρα και χωρίς πολλά πλυσίματα, το παντελόνι θα κρατήσει την ελαστικότητά του για περισσότερο από 2 χρόνια και θα έχεις κάνει μια χαρά απόσβεση.

 

Οδηγίες πλύσης

Οι οδηγίες πλύσης ακολουθούνται πάντα κατά γράμμα. Αν το προϊόν πάθει κάτι σε παράλογο χρονικό διάστημα, το επιστρέφεις από όπου το πήρες ως ελαττωματικό. Αν όμως αγνοήσεις τις οδηγίες ή έχεις κόψει και πετάξει το ταμπελάκι, κακό του κεφαλιού σου.

 

Μα χαλάτε το προϊόν κυρία μου!

Δηλαδή που πας με yoga pants που διαγράφεται το εσώρουχο; Εντάξει στα υπόλοιπα ρούχα, όποια δεν προσέχει την πατάει, αλλά στα yoga pants; Τα YOGA PANTS;Με αυτόν τον τρόπο υποχρεώνεις όλους τους πιστούς σε αυτά να προσευχηθούν στην Θεά Κάλι με τα δύο χέρια να τα βγάλει, με τα άλλα δύο να τα δώσει κάπου αλλού και με τα άλλα δύο να σε καρυδώσει!

 

Please, please, please και όλα τα τραγούδια του James Brown μαζί

Είναι yoga pants! Δεν μαζεύει, αλλά αναδεικνύει! Οπότε αν το πάρεις ένα νούμερο μικρότερο «για να μαζεύει» (σκούπα είναι μαντάμ;), όχι μόνο δεν καμουφλάρεις το σημείο για το οποίο δεν αισθάνεσαι άνετα, αλλά το υπογραμμίζεις.

Ή για να παραφράσουμε τον Mr Wolf από το Pulp Fiction “Pretty please with sugar on top, change the F.. pants” και πάρτο στο σωστό νούμερο που μπορεί και να σε κολακεύει!