Beauty & Style

Βρεφικό μασάζ: Τα οφέλη του και πώς να το εφαρμόσετε

Η σωματική επαφή ευχαριστεί ιδιαίτερα τα βρέφη, τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια και τα ηρεμεί. Το καθημερινό χάδι και το άγγιγμα συμβάλλει στη συναισθηματική τους ανάπτυξη και ενισχύει τους δεσμούς τους με τους γονείς.

Το βρεφικό μασάζ μετά το μπανάκι του και λίγο πριν τον ύπνο προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στο μωρό, όσο και στον γονιό και είναι μια καλή ευκαιρία για επικοινωνία και χαλάρωση!

 

 

Τα οφέλη

Το βρεφικό μασάζ ενδυναμώνει την επαφή και τη σχέση του γονιού με το μωρό του. Το μωρό μας μαθαίνει τί σημαίνει αγάπη και υγιές άγγιγμα.

Το μασάζ διεγείρει βασικά συστήματα του οργανισμού, όπως το κυκλοφορικό, το πεπτικό, νευρικό και το μυοσκελετικό, με αποτέλεσμα την ομαλότερη λειτουργία και ανάπτυξή τους.

Ανακουφίζει το μωρό μας από κολικούς, δυσκοιλιότητα και γαστρεντερικούς πόνους.

Η χαλάρωση που επιτυγχάνεται μέσω του μασάζ έχει ως αποτέλεσμα το μωρό μας να κοιμάται καλύτερα και περισσότερο.

 

Η διαδικασία

Βάλτε μικρή ποσότητα novalou baby body milk στα χέρια σας και τρίψτε τα να ζεσταθούν ώστε να μην ενοχλήσουν το μωρό. Κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις. Αποφύγετε την πίεση που θα εφαρμόζατε σε έναν ενήλικα.

Ξεκινήστε το μασάζ από το στήθος και την κοιλίτσα. Για την κοιλίτσα του, κάντε μεγάλες απαλές κυκλικές δεξιόστροφες κινήσεις (βοηθούν στη σωστή πέψη).

Συνεχίστε το μασάζ στα ποδαράκια του μωρού. Κάνετε στις πατούσες απαλές κυκλικές κινήσεις, εφαρμόζοντας ελάχιστη πίεση. Σταδιακά, ανεβαίνετε προς τα μπουτάκια του.

Τρίβετε απαλά τα χεράκια του, δίνοντας προσοχή στους αγκώνες.

Γυρίζετε μπρούμυτα το μωράκι και συνεχίζετε τις απαλές κινήσεις με τα δύο σας χέρια στην πλάτη και τους ώμους, μέχρι χαμηλά στα ποδαράκια του.

Μασάζ μπορεί να γίνει επίσης στο πρόσωπο και το κεφάλι. Περάστε τα χέρια σας απαλά και ομοιόμορφα από τη μύτη στα μάγουλα, και από το μέτωπο στους κροτάφους.

 

Tips

  • Καλό είναι να περιμένετε περίπου 45 λεπτά αν το μωράκι σας έχει μόλις φάει.
  • Φροντίστε το δωμάτιο να είναι αρκετά ζεστό, με χαμηλό φωτισμό.
  • Επίσης, μπορείτε να ακούτε απαλή μουσική ή να του τραγουδάτε.