Beauty & Style

Βάλε τη μάσκα σου: Τα 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τις μάσκες προσώπου

Η καλύτερη φροντίδα που μπορείς να χαρίσεις στο πρόσωπό σου είναι οι μάσκες προσώπου. Αυτές αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν σε βάθος τους κλειστούς πόρους κάνοντας τη θαμπή επιδερμίδα σφριγηλή και φρέσκια. Επιπλέον, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζουν στο πρόσωπο λάμψη και φωτεινότητα. Μάθε και τα άλλα Τα 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τις μάσκες προσώπου.

 

 

 

Τι δεν ξέρεις για τις μάσκες προσώπου

1 Πρόσεχε με τις αυτοσχέδιες συνταγές. Δεν είναι κακό να απλώνεις κάποια φυσικά υλικά όμως μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου όπως π.χ. η ντομάτα. Αν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις μία σπιτική μάσκα δοκίμασέ τη πρώτα στο μέσα μέρος του αγκώνα σου και δες αν κοκκινήσει. Κάθε μικρός ερεθισμός, κάθε κοκκινίλα, φαγούρα ή τσούξιμο είναι μια φλεγμονή που καταπονεί την επιδερμίδα σου. Η δράση μίας αυτοσχέδιας μάσκας έχει πολύ μικρή διάρκεια ενώ η δράση μίας μάσκας προσώπου που θα βρεις στα φαρμακεία συνεχίζεται για αρκετές ώρες επιπλέον, αφού την έχεις αφαιρέσει.

2  Τις μάσκες προσώπου μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σε άλλα σημεία του σώματός σου όπως για παράδειγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια κ.τλ.

3 Μπορείς να τις ξαναχρησιμοποιήσεις τις μάσκες προσώπου. Ακόμη κι αν  ανοίξεις τη συσκευασία του και μείνει στο φακελάκι προϊόν, μην το πετάξεις. Κάνει για άλλη μία χρήση ακόμη.

4 Εκτός από αυτές που απλώνεις στο πρόσωπό σου σε κρεμώδη ή τζελ μορφή, υπάρχουν και οι υφασμάτινες μάσκες (Sheet masks) οι οποίες περιέχουν ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις. Είναι λεπτές, ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν και το τελευταίο χιλιοστό στην επιδερμίδα του προσώπου και να δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ. Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα.

5 Οι μάσκες αργίλου δεν καταπολεμούν μόνο τη λιπαρότητα. Ανάλογα με το είδος της αργίλου που χρησιμοποιείται καθαρίζουν σε βάθος, απολεπίζουν, αποτοξινώνουν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η άργιλος απορροφά την λιπαρότητα, μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα. Όσοι έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιου είδους μάσκες. 

6 Για τη σωστή εφαρμογή της μάσκας χρειάζεται πρώτα απολέπιση και έπειτα άπλωμα με τα δάκτυλα ή το ειδικό πινέλο.

7 Μην αφήνεις την μάσκα με τις ώρες στην επιδερμίδα σου. Ακολούθησε τις οδηγίες και μην αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση προτείνεται γιατί θα καταλήξεις με αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.

8 Μετά την μάσκα βάλε οπωσδήποτε μια ενυδατική κρέμα.

9 Η καλύτερη ώρα για απολέπιση και εφαρμογή μάσκας είναι το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο.

10 Κάνε μάσκα προσώπου περίπου μία φορά την εβδομάδα αποφεύγοντας τη συχνότερη χρήση, γιατί το δέρμα θα γίνει ξηρό.