Beauty & Style

To tattoo θέλει φροντίδα: 8 τρόποι για να το φροντίσεις το καλοκαίρι

«Τι ωραίο», «τι είναι αυτό;», «τι σκεφτόσουν». Οι 3 πιο συχνές φράσεις που σου λένε όταν αντικρίζει κάποιος το tattoo που μόλις χτύπησες.

 

 

Και τώρα η ερώτηση: Είσαι σίγουρος ότι χτύπησες το σωστό σχέδιο; Αυτό που θα σου θυμίζει κάτι, που θα σου αρέσει να το βλέπεις ακόμη κι αν γεράσεις; Αν δεν είσαι σίγουρος διάβασε το τελευταίο point του άρθρου, το νο 8. Να θυμάσαι πάντως ότι το τατουάζ είναι για σένα. Όχι για τους άλλους. Τέλος. Αυτοί είναι οι 8 τρόποι για να το φροντίσεις το καλοκαίρι. Σίγουρα σε ενδιαφέρει: Θέλεις να χτυπήσεις tattoo; Μάθε από τον tattoo artist Ανδρέα Τοσλούκου, νικητή του Jägermeister

1 Μακριά από τον ήλιο

Ποτέ δεν χτυπάμε tattoo το καλοκαίρι. Αλλά άπαξ και χτύπησες μένεις μακριά από τον ήλιο, φοράς μακρυμάνικο και κάνεις τον Κινέζο.

2 Μη λυπάσαι την κρέμα

Βάλε μπόλικη και το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί. Δεν θες να πάει στραβά το πράγμα από τις πρώτες μέρες. Η ενυδάτωση ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα και βοηθά στην επούλωση της πληγής. Βάζε Bepanthol η οποία απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας στο δέρμα, καταπραϋνει και δροσίζει το ερεθισμένο δέρμα.

3 Όχι άλλη βαζελίνη

Όταν επουλωθεί η πληγή μη βάζεις κρέμες με βάση τη βαζελίνη. Μπορεί για τις πρώτες μέρες να είναι ιδανικές αλλά μακροχρόνια καταστρέφουν τη μελάνη του tatttoo. Προτιμήστε κρέμες με λεπτόρευστες υφές.

 

 

4 Πλένε τα χέρια σου προτού το ακουμπήσεις

Προτού αγγίξεις το φρεσκοχτυπημένο σου tattoo πλύνε τα χέρια σου με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι που δημιουργεί ασπίδα προστασίας από τα βακτηρίδια και καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα. Επίσης, πλένε προσεκτικά το τατουάζ με χλιαρό νερό σκουπίζοντάς το ταμποναριστά κι όχι τρίβοντάς το, για να μην ερεθίσεις την πληγή. Καλό είναι να μην τραβάς και τη μεμβράνη από το tattoo γιατί τις πρώτες μέρες το προφυλάσσει από νερό, τους ιούς και τα βακτήρια.

5 Βάζε αντηλιακό, (βάζε λέμε)

Τι μπορεί να καταστρέψει το tattoo σου; Ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα (εκτός από τον χωρισμό). Προστάτευέ το με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα χρώματά του.

6 Σταμάτα να το ξύνεις

Μπορεί να σου προκαλέσει έντονη φαγούρα. Μην το ξύνεις γιατί μπορεί να χαλάσει το σχέδιο. Μείωσε τη φαγούρα βάζοντας λίγο πάγο στο σημείο που σε φαγουρίζει.

7 Μην το ξεφλουδίζεις

Όταν ένα καινούριο τατουάζ επουλώνεται μπορεί να ξεφλουδίσει σε κάποια σημεία. Μην τα τραβάς, άφησέ τα να πέσουν μόνα τους διαφορετικά θα φθαρεί το σχέδιο.

8 Δεν είναι κακό να μετανιώνεις για το tattoo που έκανες

Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι' αυτό. Ακόμη κι αν αποφασίσεις την αφαίρεσή του κάποια στιγμή ένα να έχεις στο νου σου: Ω ρε πόνος! Αυτό.

Φίλια Μητρομάρα

Φωτο.: pixabay.com