Beauty & Style

Τέλειες μπούκλες σε 5 λεπτά!

Κάνε τα μαλλιά σου μπούκλες, δεν είναι αστείο, είναι τάση! Μάθε όλα τα επαγγελματικά μυστικά για τέλειες μπούκλες σε 5 λεπτά.

 

Πως να αποκτήσεις φυσικό look

1 Ξέχνα τις σφιχτές μπούκλες. Η νέα μόδα είναι τα ανάλαφρα κύματα στα μαλλιά που παραπέμπουν σε ενα φυσικό και πολύ sexy στυλ. Για να δημιουργήσεις αυτό το look χρειάζεσαι αρχικά ένα προϊόν ειδικό για μπούκλες. Επίλεξε ένα που θα τα προστατέψει από τη θερμότητα ενώ θα τα κάνει αρκετά εύπλαστα για να τους δώσεις το σχήμα που επιθυμείς. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις ένα τζελ φορμαρίσματος το οποίο χαρίζει φυσική κίνηση και ελαστικότητα και παράλληλα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση ή έναν αφρό φορμαρίσματος.

 

2 Στη συνέχεια χώρισε τα μαλλιά σε οχτώ μεγάλες τούφες και τύλιξε καθεμία σε ένα ρόλευ αρκετά μεγάλης διαμέτρου ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου. Άφησέ τα για 10 λεπτά και μετά ξετύλιξέ τα. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να διαχωρίσεις τις μπούκλες που δημιουργήθηκαν. 

 

3 Για να δώσεις ακριβώς το σχήμα που επιθυμείς και να τονίσεις κάποιες τούφες περισσότερο χρησιμοποίησε μια κρέμα διαμόρφωσης. Βάλε μια μικρή ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σου και δούλεψέ την πριν την περάσεις στα μαλλιά σου. Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική για τα σπαστά μαλλιά.

 

4 Για τα ίσια πρέπει να ακολουθήσεις άλλη διαδικασία. Χώρισε πάλι τα μαλλιά σου σε οχτώ τομείς και αυτή τη φορά τύλιξε κάθε τούφα γύρω από μια στρογγυλή βούρτσα μεσαίου μεγέθους και στέγνωσε με το πιστολάκι. Όταν κρίνεις ότι η τούφα στέγνωσε καλά γύρισε το πιστολάκι στον κρύο αέρα για να σταθεροποιήσεις το σχήμα και ελευθέρωσε τα μαλλιά σου από τη βούρτσα. Και στις δύο περιπτώσεις ψέκασε με ένα hairspray για φυσικό κράτημα.

 

Αν είναι αφυδατωμένα και φριζάρουν

Τα σγουρά μαλλιά απαιτούν την καλύτερη δυνατή περιποίηση, για να μπορέσεις να δημιουργήσεις απαλές και εύπλαστες μπούκλες. Αυτό που χρειάζεσαι για να κάνεις τη ζωή σου εύκολη είναι ένα σαμπουάν ειδικό για μπούκλες και την αντίστοιχη μαλακτική κρέμα που θα ενυδατώσουν την τρίχα σε βάθος και θα αποτρέψουν το φριζάρισμα. Επίσης, πριν το φορμάρισμα χρησιμοποίησε ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος.