Beauty & Style

Τα 10 top συστατικά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

Προτού αποφασίσεις να αγοράσεις μία κρέμα κατά της κυτταρίτιδας έχε υπόψη σου ότι από μόνη της δε φτάνει για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, στη διατροφή, την έλλειψη άσκησης, σε ορμονικούς παράγοντες, το κάπνισμα, τη χρήση αλκοόλ και το στρες. Αν δεν αποφασίσεις να αλλάξεις κάποιες συνήθειες η όψη του φλοιού του πορτοκαλιού δεν θα υποχωρήσει. Σημαντικό ρόλο, επίσης, παίζει η μικροκυκλοφορία και λεμφική κυκλοφορία της περιοχής η οποία βελτιώνεται κυρίως με την άσκηση. Η γυμναστική γενικά ενδυναμώνει το συνδετικό ιστό του δέρματος, αποτοξινώνει το λεμφικό σύστημα και το σώμα από οξειδωτικούς παράγοντες που καταστρέφουν το κολλαγόνο, ενώ συμβάλλει στο αδυνάτισμα και στη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων. Αν λοιπόν συνδυάσεις καλή ενυδάτωση, ισορροπημένη διατροφή, άσκηση και χρήση κάποιων προϊόντων θα έχεις σούπερ αποτέλεσμα.

Τα 3 στάδια της κυτταρίτιδας
1ο: Είναι εμφανής όταν τσιμπήσεις την περιοχή.
2ο: Είναι εμφανής μόνο σε όρθια θέση.
3ο: Είναι εμφανής ακόμη κι όταν κάθεσαι.

Ποια είναι τα top συστατικά
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας κυρίως είναι:
• Υδρο-αλκοολούχες γέλες (gel). Xρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα για τον περιορισμό των λιποκυττάρων.
• Κρέμες ή γέλες, με φυσικά συστατικά. Χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα.
• Σαπούνια που περιέχουν φυσικά συστατικά.
• Λάδι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας με αιθέρια έλαια.

Αυτά είναι τα top συστατικά που θα πρέπει να αναζητήσεις στις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας τα οποία θα βοηθήσουν στην αναδόμηση και ενίσχυση του συνδετικού ιστού του δέρματος, των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

#1 Καφείνη: Μειώνει τα λιποκύτταρα και επομένως τη συσσώρευση του τοπικού λίπους και βελτιώνει αισθητά την όψη φλοιού του πορτοκαλιού. Όσα προιόντα κατά της κυτταρίτιδας την περιέχουν σε καθαρή μορφή και σε ποσόττητα 6%, θα σε βοηθήσουν να δεις αποτέλεσμα.

#2 Ginger: Αν και φημίζεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες καταπολεμά την κυτταρίτιδα λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης του.

#3 Κόκκινο πιπέρι: Ενεργοποιεί την καύση του συσσωρευμένου λίπους και έχει λιποδιαλυτική δράση. Ταυτόχρονα τονώνει τη μικροκυκλοφορία κι έχει ισχυρές αποσυμφορητικές ιδιότητες.

#4 Εκχύλισμα κισσού: Έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

#5 ΑΗΑ (άλφα-υδροξυοξέα). Θεωρούνται απολεπιστικοί παράγοντες οι οποίοι απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και χαρίζουν στην επιδερμίδα απαλή και ομοιόμορφη όψη. Αυτό επιτρέπει στα προϊόντα να εισχωρήσουν βαθύτερα και να μειώσουν την κυτταρίτιδα. Προτίμησε προϊόντα με 8% AHA στη σύνθεσή τους κι όχι περισσότερο από αυτό. Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις τα άλφα-υδροξυοξέα δημιουργούν υπερευαισθησία στο δέρμα.

#6 Κόκκινα φύκια: Προωθούν τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την υπερβολική κατακράτηση υγρών

#7 Λωτός: Συμβάλλει στη σύσφιξη του δέρματος και επιταχύνει την καύση του συσσωρευμένου τοπικού λίπους.

#8 Θαλάσσια πεύκη: Αυξάνει την μικρο-κυκλοφορία του δέρματος.

#9 Αγριοκάστανο: Θρέφει το δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία, ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα.

#10 Βιταμίνη C: Eνυδατώνει, συσφίγγει και μειώνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και τη χαλάρωση του δέρματος ενώ προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.