Beauty & Style

Προστάτεψε την επιδερμίδα σου από το κρύο όπως ο Τζον Σνόου και η Χιονιάτη!

Αν ο Σνόου έχει αψεγάδιαστη επιδερμίδα παρόλο που «χτυπά» σκοπιές στο Τείχος με τη Νυχτερινή Φρουρά στο πολικό ψύχος (δύσκολος καιρός για ήρωες) και η Χιονάτη διατηρεί ροδαλά τα μάγουλά της μάθε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και προστάτεψε την επιδερμίδα σου από το κρύο.

Αν η επιδερμίδα σου σε «τραβάει»

Κάθαριζε: το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα: πρωί και βράδυ, με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και μια τονωτική λοσιόν, χωρίς αλκοόλ. Αν έχεις ήδη πολύ ξηρό δέρμα, δοκίμασε προϊόντα σε μορφή ελαίου.

Βάλε: αμυγδαλέλαιο, αμέσως μετά τον καθαρισμό για να ανακουφίσεις το δέρμα σου από το τράβηγμα.

Ενυδάτωσε: με μια ενυδατική κρέμα, πλούσια σε βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ, μαλακτικά φυτικά εκχυλίσματα, αλλά και συστατικά όπως αμυγδαλέλαιο ή βούτυρο Karite.

Φόρα τη μάσκα σου: Δύο τρεις φορές την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα απαλό peeling για απολέπιση και μετά βάλε μια μάσκα ενυδάτωσης.

Άλλαξε συνήθειες: Πίνε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, απέφευγε τα σκληρά σαπούνια, προτίμησε τα ουδέτερα προϊόντα, μην εκτίθεσαι σε πολυ ζέστη (η θερμοκρασία να είναι μέχρι τους 20) και αν βγαίνεις έξω και κάνει πολύ κρύο προσπάθησε να προστατεύεις την επιδερμίδα σου με κάποιο κασκόλ.

 

Αν τα χείλη σου «σκάνε»

Η επιδερμίδα των χειλιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Επειδή δεν διαθέτει σμηγματογόνους αδένες όπως το δέρμα, συγκρατεί ελάχιστο νερό και επομένως δεν παρέχει προστασία σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως το κρύο ή ο αέρας.

Σταμάτα το γλύψιμο! Στην προσπάθειά σου να τα ενυδατώσεις γλύφεις τα χείλη σου  με αποτέλεσμα να ξηραίνονται στον αέρα, σχεδόν αμέσως.

Πάρε συμπληρώματα: με βιταμίνες Α, Ε, Β οι οποίες θα κάνουν δουλειά εκ των έσω, θα ενισχύσουν το κολλαγόνο και τα αντιοξειδωτικά θα προστατέψουν την επιδερμίδα σου.

Ενυδάτωνε: Έχε μαζί σου ένα στικ βούτυρο karite, το οποίο μαλακώνει τα σκασμένα χείλη.

 

Αν τα χέρια σου είναι «άγρια»

Βάλε κρέμες με βάση τη γλυκερίνη (στα φαρμακεία). Άπλωσέ το στα χέρια σου το βράδυ και κάλυψέ τα με βαμβακερά γάντια όλη τη νύχτα. Ένα σούπερ tip είναι προτού φορέσεις τα γάντια σου ζέστανέ τα για 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Η ζέστη θα βοηθήσει να εισχωρήσει καλύτερα το προιόν.

Κάνε απολέπιση με ζάχαρη και λάδι. Ανάμειξε δυο κουταλιές ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο και τρίψε τα χέρια σου καλά με το μείγμα. Ξέπλυνε και άπλωσε μία πλούσια ενυδατική κρέμα χεριών με μέλι, έλαιο καρύδας, shea butter ή Βιταμίνη Ε- που συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας και τη θρέφουν.

Κάν’το σιγά σιγά: Ζέσταινε σταδιακά τα χέρια σου όταν έρχεσαι από το κρύο. Μην τα απλώνεις κατευθείαν στο τζάκι ή το καλοριφέρ. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να ξηράνει το δέρμα σου.

Προστάτευε τα χέρια σου με γάντια, τόσο εκτός σπιτιού, όσο και όταν κάνεις χειρονακτικές εργασίες.

Αν το δέρμα σου απολεπίζεται

Μπορεί το χειμώνα, η επιδερμίδα του σώματος μας να είναι κρυμμένη κάτω από παλτό, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελείς τη φροντίδα του. Ένα απολεπιστικό προϊόν στο ντους, µια φορά την εβδομάδα και η συστηματική ενυδάτωση (γαλάκτωµα, κρέµα ή βούτυρο για όσους έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα) µετά από κάθε ντους, είναι απαραίτητα για μεταξένια επιδερμίδα.

Wefit: Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου, ακόμη κι αν έχει συννεφιά!