Beauty & Style

Πότε δεν πρέπει να φοράς μακιγιάζ και άλλα κοινά λάθη ομορφιάς

Αρκετά λάθη που κάνεις από άγνοια -ή επειδή σε βολεύουν- μπορεί να έχουν επίπτωση στην ομορφιά σου. Δες τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη ομορφιάς και τι μπορείς να κάνεις ώστε την επόμενη φορά να είσαι φρέσκια, πραγματικά!  

1 Φοράς μακιγιάζ όταν τρέχεις

Όταν τρέχεις το σώμα σου ζεσταίνεται και με τη θερμότητα οι πόροι του δέρματος ανοίγουν με αποτέλεσμα να γίνεται πιο απορροφητικό και, ως εκ τούτου, το make-up να εισχωρεί μέσα στους πόρους. Το make-up παγιδεύει ουσιαστικά ιδρώτα και βακτηρίδια δημιουργώντας ένα φράγμα και έτσι το δέρμα σου αποτελείται από βακτηρίδια, νεκρά κύτταρα και make-up. Τι σημαίνει αυτό; Κηλίδες! Γι’ αυτό, πριν το τρέξιμο, φρόντιζε να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου και να απλώνεις μόνο την ενυδατική σου κρέμα και το αντηλιακό σου. Αν δε θέλεις να είσαι τελείως αμακιγιάριστη απλώς βάψε τις βλεφαρίδες σου με αδιάβροχη μάσκαρα, βάλε ένα lipgloss και παράλειψε τα υπόλοιπα καλλυντικά. Επίσης, αν νιώθεις «γυμνή» χωρίς makeup, επίλεξε ενυδατική κρέμα με χρώμα και είσαι μια χαρά.

2 Εφαρμόζεις νέο make-up πάνω από το παλιό

Θέλεις να φρεσκάρεις το make-up σου μετά τη δουλειά; Δεν θα είναι καθόλου φρέσκο ​​αν το εφαρμόσεις πάνω από το παλιό σου. Η βάση θα δείχνει ανομοιόμορφη ενώ το makeupθα φράξει τα βακτήρια και τον ιδρώτα στην επιδερμίδα σου. Την επόμενη φορά που είσαι στο γραφείο και θέλεις να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου, αφαίρεσέ το με μαντηλάκια καθαρισμού που έχουν ενυδατικούς παράγοντες και άπλωσε από την αρχή το makeup.

3 Βάζεις την περιττή μάσκαρα ξανά μέσα στη συσκευασία

Αυτό το σφάλμα ομορφιάς επιτρέπει στον αέρα και τα βακτήρια να  ξεράνουν το βουρτσάκι ή ακόμη χειρότερα, να μολύνουν το προιόν της μάσκαρα. Απλά σύρε το βουρτσάκι έξω απαλά και αφαίρεσε το πλεονάζον προϊόν με ένα χαρτομάντιλο.

4 Ξεχνάς το λαιμό σου

Η φροντίδα της επιδερμίδας σου δεν σταματά στο πηγούνι. Λαιμός και ντεκολτέ θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς για να παραμείνει ελαστικό το δέρμα του και νεανικό. Το ίδιο ισχύει και για το αντηλιακό, το οποίο βάζεις χειμώνα καλοκαίρι, δεν είναι μόνο για τις διακοπές.

5 Δεν πίνεις νερό!

Ειδικά τώρα που χειμωνιάζει δεν πίνεις πολύ νερό. Η έλλειψη του νερού επιδρά αρνητικά στο δέρμα σου και το αφυδατώνει. Αποτέλεσμα; Το πρόσωπό σου δείχνει ταλαιπωρημένο και το πιο σοβαρό συντελεί στην εμφάνιση των ρυτίδων. Πίνε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό. Ανάλογα και με το πόσο δραστήρια είσαι αύξησε ή μείνε στα 8 ποτήρια.