Beauty & Style

Πως θα αποκτήσεις σέξι μαύρισμα χωρίς ηλιοθεραπεία;

Θέλεις να μαυρίσεις αλλά ο καιρός δεν σου κάνει τη χάρη; Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι: τα self tan. Απόκτησε ένα υπέροχο, σέξι, ηλιοκαμμένο και χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να βγεις στην παραλία.

Όταν ρώτησαν τη Λετίσια Κάστα ποιο ήταν το μοναδικό προϊόν που δεν έλειπε ποτέ από το νεσεσέρ της, εκείνη απάντησε: «Ένα Brozing Powder, γιατί με αυτή μπορώ να κάνω το πρόσωπό μου να δείχνει υγιές και ηλιοκαμένο.»

Αν θέλεις κι εσύ κάτι ανάλογο μη φοβάσαι τα self tan γιατί:
* Σε διασφαλίζουν πως θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες πρόωρης γήρανσης και εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, αφού δεν θα χρειαστεί να εκτεθείς στον ήλιο για ώρες προκειμένου να αποκτήσεις μπρονζέ χρώμα.

* Είναι τα τέλεια καλυπτικά. Αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή σημάδια εκ γενετής, όπως ελιές ή δυσχρωμίες, το self tanning θα σου εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ομοιόμορφο μαύρισμα, ενώ το σίγουρο είναι ότι αν ακολουθήσεις πιστά τη διαδικασία εφαρμογής μπορεί να σε μεταμορφώσει σε σέξι καλλονή.

* Επειδή τα προΐόντα αυτομαυρίσματος για το πρόσωπο είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες C και Ε και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, μειώνουν τη ξηρότητα, καταπολεμούν τις ρυτίδες και εξασφαλίζουν μια λαμπερή επιδερμίδα, τέλεια προστατευμένη από τον ήλιο.

* Σε δείχνουν σέξι: Σσύμφωνα με έρευνα η οποία διεξήχθη από την «Olay total effects» με θέμα πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ελκυστικότητα, κατέδειξε ότι μία επιδερμίδα με χρυσαφένια λάμψη βοηθάει μια γυναίκα να δείχνει νεότερη και πιο ελκυστική.

7 tips για τέλειο (αυτο)μαύρισμα

1 Μπορεί το προΐόν που θα επιλέξεις να είναι σε μορφή κρέμας, mousse ή spray. Οι παράμετροι της σωστής επιλογής έχουν να κάνουν με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου. Τα λευκά δέρματα πρέπει να ξεκινήσουν από την πιο ανοιχτή απόχρωση ενώ τα σταρένια από την μεσαία. Αν ο χρωματικός σου τόνος είναι σκούρος ή θέλεις γρήγορα ένα βαθύ μαύρισμα, διάλεξε προϊόντα που θα σου εξασφαλίσουν ένα τροπικό αποτέλεσμα.

2 Πριν εφαρμόσεις στο δέρμα σου κάποιο self tan, αποτρίχωσέ το, απολέπισέ το και ενυδάτωσέ το ώστε να απλωθεί και να απορροφηθεί σωστά. Δεν θα πετύχεις ποτέ το αποτέλεσμα που υπόσχεται αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή και αφυδατωμένη.

3 Ένας εγγυημένα επιτυχημένος τρόπος εφαρμογής στο πρόσωπο είναι να απλώσεις το προϊόν σε ένα βαμβάκι εκτελώντας ταμποναριστές και γρήγορες κινήσεις. Στο σώμα άπλωσέ το με κυκλικές κινήσεις προσέχοντας να μην ξεχάσεις κάποιο σημείο. Ξεκίνησε από χαμηλά και προχώρα προς τα πάνω. Για την πλάτη ζήτα βοήθεια.

4 Μετά τη χρήση πλύνε τα χέρια και τα νύχια σου καλά και περίμενε λίγα λεπτά πριν ντυθείς, ώστε να έχει στεγνώσει καλά το προΐόν. Αν τα χέρια σου έχουν λεκέδες βούτηξε μία μπατονέτα σε οξυζενέ και καθάρισέ τους.

5 Τα προιόντα self tanning δεν είναι αντηλιακά. Δημιουργούν χρώμα στην επιφάνεια του δέρματος μέσω μιας χημικής αντίδρασης αλλά δεν σε προστατεύουν από τον ήλιο. Για αυτό αν πρόκειται να κάνεις ηλιοθεραπεία, φόρα και το αντηλιακό σου!

6 Θα αναδείξεις ακόμη περισσότερο την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου με ένα μακιγιάζ σε μπρονζέ αποχρώσεις ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης των προϊόντων self tanning. Επίλεξε μακιγιάζ στους τόνους της τερακότας που τονίζει το χρώμα των ματιών ακόμη κι αν αυτά είναι μαύρα ή καστανά και σε δείχνει πιο σέξι. Η μπρονζέ πούδρα είναι ένα απαραίτητο προϊόν.

7 Αν θέλεις να διαρκέσει περισσότερο το μαύρισμά σου ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου καθημερινά με γαλάκτωμα σώματος.