Beauty & Style

Πώς να ιδρώνεις λιγότερο και να μοσχοβολάς περισσότερο

Εάν ιδρώνεις πολύ οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σώμα σου πιο δροσερό, πιο στεγνό και πιο χαρούμενο.

 

Συγκεντρώσαμε μια λίστα πραγμάτων που μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα για να απαλλαγείς από τον ιδρώτα και την κακοσμία. Ορισμένα είναι βασικά, άλλα χρειάζονται λίγο περισσότερο προγραμματισμό. Όλα όμως μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις τον ιδρώτα και να απαλλαγείς από τη… μασχαλίλα!

Προετοιμάσου

Έχε πάντα μαζί σου χαρτομάντηλα και υγρά μαντηλάκια στην τσάντα σου, σε περίπτωση που χρειαστεί να φρεσκαριστείς. Για να νιώσεις πιο δροσερά, αποθήκευσε τα υγρά μαντηλάκια στο ψυγείο.Κάνε μπάνιο καθημερινά

Το τακτικό μπάνιο, ειδικά με αντιβακτηριακό σαπούνι, μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο δέρμα σου.

Επίλεγε ρούχα ανάλογα με τη δραστηριότητά σου

Για καθημερινή χρήση, επίλεγε φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι, λινό και μετάξι. Αυτά επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει. Για τη γυμναστική προτίμησε συνθετικά υφάσματα που έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν την υγρασία.

Δοκίμασε τεχνικές χαλάρωσης

Κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, όπως γιόγκα ή διαλογισμός μπορούν να σου διδάξουν στο πώς να ελέγχεις το άγχος που προκαλεί ιδρώτα. Εξασκήσου στο να αναπνέεις βαθιά για 10 αναπνοές όταν αρχίσεις να νιώθεις τον ιδρώτα να «τρέχει».

Nuud: Δοκιμάσαμε το πιο αγνό αποσμητικό! Θα πάθεις πλάκα!

Άλλαξε τη διατροφή σου

Τα ροφήματα με καφεΐνη και τα πικάντικα τρόφιμα ή τα έντονα μυρωδικά μπορεί να σε κάνουν να ιδρώνεις περισσότερο ή να έχεις πιο έντονη μυρωδιά σώματος από τη συνηθισμένο. Γι αυτό:

  • Πρόσεχε τί τρως Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που επηρεάζουν είτε την ποσότητα του ιδρώτα είτε τη μυρωδιά του ιδρώτα. Η κατάποση προκαλεί αύξηση του μεταβολισμού, οδηγώντας σε αυξημένη θερμοκρασία σώματος και θερμική εφίδρωση. Επίσης, το ζεστό και πικάντικο φαγητό μπορεί να προκαλέσει μια ήπια μορφή εφίδρωσης (περιορίζεται στο πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής και το λαιμό). Το σκόρδο, τα κρεμμύδια και ορισμένα μπαχαρικά μπορούν να κάνουν τον ιδρώτα να μυρίζει περισσότερο.
  • Πρόσεχε τι πίνεις Αλκοόλ και καφεΐνη, δηλαδή. Το αλκοόλ αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Η καφεΐνη μπορεί να σε ξυπνάει, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τον καρδιακό σου ρυθμό και να ενεργοποιήσει τους ιδρωτοποιούς αδένες. Κόψε ή σταμάτα να πίνεις αλκοόλ και καφεΐνη εντελώς και δες τη διαφορά.
  • Δοκίμασε τσάι φασκόμηλου Έχει βρεθεί ότι το φασκόμηλο μειώνει την ένταση της ζέστης και η προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι το πόσιμο σε μορφή τσαγιού μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της υπεριδρωσίας. Το American Botanical Council συνιστά έως και 3 γραμμάρια ξερό φασκόμηλο, βουτηγμένο σε 2/3 φλιτζάνι βραστό νερό, τρεις φορές την ημέρα. Εάν κάνει ζέστη, καλό είναι να το πίνεις παγωμένο.

Απόφευγε τα πολλά προϊόντα ομορφιάς

Απόφευγε τις λοσιόν, τις ενυδατικές κρέμες, το βαρύ μακιγιάζ ή οτιδήποτε προσθέτει ένα στρώμα προϊόντος στο δέρμα σου. Εάν πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιες δερματικές παθήσεις, αναζήτησε ήπιες συνθέσεις χωρίς έλαια, που να απορροφώνται άμεσα.

Ενυδατώσου

Το να πίνεις νερό και να τρως τροφές πλούσιες σε νερό είναι το μυστικό για να παραμείνεις δροσερός.

Κοιμήσου στα δροσερά

Βάλε ένα μπουκάλι κρύου νερού στο κρεβάτι σου. Μπορείς επίσης να διπλώσεις το σεντόνι σου και τη μαξιλαροθήκη σου και να τα βάλεις στο ψυγείο (μέσα σε μία σακούλα φυσικά). Στρώσε το κρεβάτι σου με αυτά λίγο πριν κοιμηθείς.

Χρησιμοποίησε ένα έξυπνο φυσικό αποσμητικό

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική και χρήσιμη σωματική λειτουργία. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός σου ειδοποιεί το σώμα σου ότι είναι πολύ ζεστό και βοηθά στην προστασία του με την ψύξη μέσω των ιδρωτοποιών αδένων. Όμως τα αποσμητικά καλύπτουν τη μυρωδιά του ιδρώτα, ενώ τα αντιιδρωτικά εμποδίζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και μειώνουν την εφίδρωση. Υπάρχει όμως και ένα έξυπνο φυσικό vegan αποσμητικό, χωρίς άλατα αλουμινίου, χημικά, τεχνητά αρώματα, parabens ή αιθυλική αλκοόλη: το Nuud.

Σε ένα αντιιδρωτικό, το δραστικό συστατικό είναι τα άλατα αλουμινίου, που κλείνει τους πόρους και σε συνδυασμό με αρώματα, η μυρωδιά καλύπτεται, αντί να αποτρέπεται. Αυτό κάνει κακό στην υγεία σου καθώς ουσιαστικά χρησιμοποιείς ένα προϊόν για να αποκλείσεις τις τοξίνες που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σώμα σου. Το αποσμητικό Nuud σου επιτρέπει να ιδρώνεις και να απελευθερώνεις αυτές τις τοξίνες. Αν και ένα απλό αποσμητικό συγκαλύπτει την οσμή του ιδρώτα το Nuud αποτρέπει αυτή την οσμή εντελώς, επειδή τα βακτήρια, που ευθύνονται για την κακοσμία, αναστέλλονται φυσικά.

Το Nuud Deodrant με μία εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον 48 ώρες και το πολύ 7 ημέρες (ακόμη κι αν κάνεις καθημερινά ντους). Ο μικροάργυρος που περιέχει μειώνει τα βακτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κακοσμία. Υπολογίζεται ότι ένα σωληνάριο Nuud των 15 ml διαρκεί 6-7 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομείς χρήματα και με αυτό μειώνεις τα απορρίμματα συσκευασίας.

Εάν ιδρώνεις υπερβολικά απευθύνσου σε έναν δερματολόγο. Πάνω από το 60% των ασθενών που πάσχουν από υπεριδρωσία δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια καθώς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαθέσιμες ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες.