Reviews

Nuud: Δοκιμάσαμε το πιο αγνό αποσμητικό! Θα πάθεις πλάκα!

Ιδρώνεις τη φανέλα; Αλλά τι γίνεται με την κακοσμία; Φοράει ο διπλανός σου μανταλάκι στη μύτη; Η wefiter δημοσιογράφος Φίλια Μητρομάρα ανακάλυψε το μικροσκοπικό αλλά θαυματουργό αποσμητικό που θα αφήνει τον ιδρώτα σου να τρέχει χωρίς να μυρίζει!

Πριν περίπου τρεις εβδομάδες μου έστειλαν να δοκιμάσω το αποσμητικό Nuud. Ναι, χρίστηκα οσμιστής μασχαλών! Οπότε έπρεπε να γράψω ένα review για να βοηθήσω τον κόσμο να μυρίζει καλύτερα (προκειμένου να μην γκρινιάζω εσαεί για τις δύσοσμες μασχάλες και ότι κάποιος πρέπει να του συστήνει το Rexona, στη δική μου περίπτωση το Nuud). Δεν είχα ιδέα και ούτε είχα ξανακούσει γι’ αυτό. Έτσι έκανα μια γρήγορη περιήγηση στο ίντερνετ και από ότι φαίνεται αυτό το αποσμητικό έχει δημιουργήσει κύματα θαυμασμού στον κόσμο των μασχαλών, με τους χρήστες να ισχυρίζονται με ενθουσιασμό ότι είναι κάποιο είδος ελιξίριου μασχάλης – σωτήρας της κακοσμίας. Σε συνδυασμό με μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του προϊόντος, με τον βιοπλαστικό σωληνάριο από ζαχαροκάλαμο, ο wannabe vegan εαυτός μου σκίρτησε. Δεν μπορούσα να αντισταθώ και το δοκίμασα. Αποτέλεσμα; Άλειψα με αυτήν την πολύ συμπυκνωμένη πάστα τις μασχάλες μου (δεν έβαλα πολύ), έτρεξα, ίδρωσα, δεν μύρισαν οι μασχάλες μου, έκανα ντους, ξαναέτρεξα, ξαναίδρωσα, δεν μύρισαν οι μασχάλες μου… Αυτό κράτησε σχεδόν 6 ημέρες. Την έβδομη έβαλα ξανά, ακόμη λιγότερη ποσότητα αυτή τη φορά. Μάντεψε τι έγινε!

Γιατί ο ιδρώτας μας κάνει καλό;

O ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος, τα βακτήρια, όμως, που αναπτύσσονται στο δέρμα και τις τρίχες είναι εκείνα που δημιουργούν κακοσμία. Κι αν ο ιδρώτας είναι θεμιτός για την καλή λειτουργία του οργανισμού και τη ρύθμιση θερμοκρασίας στο σώμα, η κακοσμία της μασχάλης είναι πέρα για πέρα ανεπιθύμητη. Σωστά;

Τι αποκαλύπτει ο ιδρώτας σου για σένα;

Οι πιο συχνές ερωτήσεις

Πριν ξεκινήσω την κριτική μου για το αποσμητικό Nuud, θα ήθελα να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις που μπορεί να έχεις, πριν αποφασίσεις να αντικαταστήσεις το αποσμητικό σου που βασίζεται σε χημικά με μια πιο φυσική φόρμουλα.

Είναι τα φυσικά αποσμητικά καλύτερα για εμένα;

Οι κίνδυνοι των αποσμητικών και των αντιιδρωτικών αφορούν ένα συγκεκριμένο συστατικό: τα άλατα αλουμινίου. Ενώ τα αποσμητικά βοηθούν στην προστασία από τη κακοσμία του ιδρώτα (αλλά εξακολουθούν να αφήνουν τον ιδρώτα σου να τρέχει), τα αντιιδρωτικά βοηθούν στον «έλεγχο του ιδρώτα», δηλαδή μπλοκάρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Χρησιμοποιώντας συστατικά όπως άλατα αλουμινίου, τα αντιιδρωτικά μπορούν να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία εφίδρωσης.

Αυτό το «μπλοκάρισμα» των ιδρωτοποιών αδένων εγείρει ανησυχίες επειδή η περιοχή της μασχάλης είναι ευαίσθητη και ορμονοεξαρτώμενη.

Πόσο υγιές είναι για τον ιδρώτα;

Είναι υγιές να εμποδίζεις τους αδένες που θα σε κρατήσουν δροσερό και θα ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός σου; Δεν έχει εγκαταστήσει η μητέρα Φύση τη δική μας μονάδα κλιματισμού για κάποιο λόγο;

Πριν από μερικά χρόνια, είχα επιλέξει ένα αντιιδρωτικό με φόρμουλα «48ωρης προστασίας από τον ιδρώτα». Το αποτέλεσμα ήταν τρομερή ξηρότητα στις μασχάλες μου. Στην πραγματικότητα, οι μασχάλες μου είχαν γίνει σαν την έρημο Σαχάρα. Μπορεί να έτρεχα 5 χιλιόμετρα και να μην έσταζε σταγόνα ιδρώτα από τους αδένες. Εκ πρώτης όψεως, αυτό ήταν φανταστικό. Όμως στέγνωσε κυριολεκτικά τις μασχάλες μου ανεξάρτητα από τον καιρό, ανεξάρτητα από την κατάσταση.

Στο φράξιμο του συστήματος το σώμα μου αντέδρασε εκτρέποντας τους χείμαρρους ιδρώτα αλλού, οπουδήποτε για την ακρίβεια. Στο πίσω μέρος του λαιμού μου, στις κλειδώσεις του αγκώνα και σε άλλες περιοχές έβγαινε νερό και αλάτι για να αντισταθμιστεί το μπλοκάρισμα στις μασχάλες μου. Ήταν σαν να φράζω ένα φράγμα μόνο και μόνο για να διαπιστώσω ότι θα πλημμύριζε το χωριό κάτω από το δρόμο. Η συσκευασία του, για μυημένους 

Είναι κακό το αλουμίνιο στα αποσμητικά;

Ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στα αντιιδρωτικά – τα άλατα αλουμινίου – είναι επιβλαβή για το ανθρώπινο σώμα. Μάλιστα πιστεύεται ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο και Αλτσχάιμερ.

Μήπως η χρήση αντιιδρωτικού εμποδίζει την απελευθέρωση των τοξινών;

Τα αντιιδρωτικά φαίνεται ότι εμποδίζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, αποτρέποντας το σώμα να αποβάλλει τοξίνες. Ως αποτέλεσμα, τα αντιιδρωτικά παγιδεύουν μέσα σου τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία ή κάποια ασθένεια. Αν και ο ιδρώτας μας δεν προσφέρει «αποτοξινωτική» λειτουργία (όπως το συκώτι ή τα νεφρά) και απελευθερώνει μόνο αλάτι και νερό, ωστόσο η εφίδρωση είναι σημαντική για την αποβολή διαφόρων υποπροϊόντων.

Ακόμη και να κάνεις ντους ο ιδρώτας θα εξακολουθεί να μη μυρίζει, για μια βδομάδα σχεδόν!

Πρέπει να αλλάξω σε ένα φυσικό αποσμητικό;

Ναι. Θέλει και ρώτημα;

Πού μπορώ να βρω το αποσμητικό Nuud;

Το αποσμητικό Nuud πωλείται (κυρίως) ηλεκτρονικά στην Ελλάδα μόνον από το wefit.gr και αποστέλλεται από την Ολλανδία. Κοστίζει περίπου 12 ευρώ, είναι τρεις ίσως φορές η τιμή ενός συνηθισμένου αποσμητικού αλλά το καλό είναι ότι διαρκεί τουλάχιστον επτά με οκτώ εβδομάδες, έτσι το κόστος εξισορροπείται.

Τι είναι το αποσμητικό Nuud;

Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια της μάρκας ότι το Nuud είναι μια επανάσταση στα αποσμητικά. Το Nuud είναι ένα φυσικό και vegan αποσμητικό. Δεν περιέχει όλες τις χημικές ουσίες που υπάρχουν καθημερινά, σε μη φυσικά, αποσμητικά. Στο Nuud δεν θα βρεις άλατα αλουμινίου, χημικά, τεχνητά αρώματα, parabens ή αιθυλική αλκοόλη. Είναι επίσης 100% vegan και cruelty free, που σημαίνει ότι δεν γίνονται δοκιμές και πειράματα σε ζώα.

Να τονίσω ωστόσο ότι αυτό το προϊόν δεν είναι αντιιδρωτικό.

Αν το χρησιμοποιήσεις και τρέξεις για παράδειγμα θα ιδρώσεις αλλά δεν θα μυρίζεις γιατί εξουδετερώνει αποτελεσματικά και γρήγορα τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Επίσης εκτός από το καπάκι που είναι πλαστικό, κάθε άλλο μέρος της συσκευασίας του Nuud είναι χωρίς πλαστικό και ανακυκλώσιμο, κατασκευασμένο με βιοπλαστικό σωληνάριο από ζαχαροκάλαμο και βιοαποικοδομήσιμη συσκευασία από χαρτόνι.

Για τέτοια ποσότητα μιλάμε!

Ποιο είναι το ειδικό συστατικό του Nuud;

Ο κρυπτονίτης του Nuud είναι ο μικροάργυρος. Βάζεις μια ελάχιστη ποσότητα στα χέρια σου (όταν λέω ελάχιστη το εννοώ, ίσως που θα αλείψεις τα δάκτυλά σου), και θα κρατήσεις αποτελεσματικά την κακοσμία μακριά για 3 έως 7 ημέρες, ακόμη κι αν κάνεις καθημερινά ντους! Η δύναμή του είναι ότι είναι υπερσυμπυκνωμένο. Αποδεκατίζει τα βακτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κακοσμία.

Επιτέλους, ελεύθερες μασχάλες για πάντα! (Καλοκαίρι έρχεται, καταλαβαίνεις που το πάω, έτσι;)