Beauty & Style

Πώς να αντιμετωπίσεις το στρες των μαλλιών σου;

Στρες δεν υφίσταται μόνο το σώμα σου αλλά και τα μαλλιά σου! Εάν είναι πολύ ταλαιπωρημένα, θαμπά, εύθραυστα, άτονα τότε τα μαλλιά σου περνούν φάση στρες ή αλλιώς είναι σε φάση rehab. Δες πώς να αντιμετωπίσεις το στρες των μαλλιών σου.

 

 

Ποια σημάδια δείχνουν ότι τα μαλλιά σου υποφέρουν από στρες;

 

  • Τα προστατευτικά της λέπια είναι ανασηκωμένα ή λείπουν εντελώς.
  • Παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα, φριζάρισμα, σπάνε εύκολα.
  • Δεν μακραίνουν εύκολα ή φυσιολογικά.
  • Δεν έχουν όγκο στη ρίζα.
  • Το χρώμα δεν είναι ομοιόμορφο αλλά ξεθωριασμένο στις άκρες, ακόμη και το φυσικό. 

Πώς να αντιμετώπισεις το στρες των μαλλιών σου;

1 Κουρέψου!

Πρώτη στάση ο κομμωτής σου. Επισκέψου ένα καλό κομμωτήριο και συμβουλεύσου έναν επαγγελματία για το αν θα πρέπει να ακολοθήσεις κάποιες θεραπείες ή εάν πρέπει να κοπούν ή όχι τα μαλλιά σου. Μια σωστή, κοντή κουπ, είναι ο καλύτερος τρόπος να απαλλάξεις από τα μαλλιά σου από όλα αυτά και να ξαναβρούν την… υγεία τους.

2 Κάνε για λίγο detox από τα εργαλεία styling

Ενώ τα μαλλιά σoυ είναι σε rehab, κάνε detox από τα εργαλεία θερμότητας όπως το πιστολάκι και το ψαλίδι όσο το δυνατόν περισσότερο.

3 Πρόσθεσε αυτά στη διατροφή σου

  • Φρόντισε το καθημερινό σου διαιτολόγιο να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα φρούτα και τα λαχανικά, το άπαχο κρέας, τα ψάρια, τα δημητριακά, τα όσπρια είναι πολύ καλές πηγές.
  • Περιόρισε την καφεΐνη και την επεξεργασμένη ζάχαρη
  • Πίνε πολύ νερό, παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού και των μαλλιών. 

4 Γυμνάσου

Η άσκηση αυξάνει τη ροή αίματος, τονώνει τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό -το δέρμα-  της κεφαλής και δυναμώνει τα μαλλιά.

5 Επίλεξε ένα σαμπουάν με ελαφριά σύνθεση

Φρόντισε να μην έχει ισχυρούς και αφριστικούς παράγοντες που αποδυναμώνει την τρίχα και την φθείρει. Επίσης μην τρίβεις βίαια τα μαλλιά σου όταν τα λούζεις ή τα στεγνώνε με την πετσέτα, οι κακοί χειρισμοί φθείρουν ακόμα περισσότερο τα ήδη στρεσαρισμένα μαλλιά, τα μπερδεύουν και η τρίχα γίνεται εύθραυστη, δημιουργώντας τη βάση για ψαλίδα.

6 Βάζε κοντίσιονερ μετά το λούσιμο

Το κοντίσιονερ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τους κόμπους και τον στατικό ηλεκτρισμό, αλλά και να τα ενυδατώσεις και να τα θρέψεις. Η σύνθεσή τους λειαίνει την τρίχα και επανορθώνει εν μέρει τις φθορές που υφίσταται από τη θερμότητα του styling, τα χημικά των βαφών ή το βίαιο βούρτσισμα. Στο τέλος, ξέπλυνε με δροσερό νερό που κλείνει τα λέπια της τρίχας.

7 Μην ξεχνάς τη μάσκα μαλλιών

Οι μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης που χρησιμοποιούν έλαιο αβοκάντο, έλαιο Jojoba και λάδι καρύδας είναι τα αγαπημένα μας. Φρόντισε να κάνεις μία θεραπεία με μάσκα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να τους δώσεις ξανά τη ζωντάνια και την απαλότητα που χρειάζονται.