Beauty & Style

Πιο λαμπερή τα Χριστούγεννα και χωρίς θεραπείες ομορφιάς, γίνεται;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να λάμπεις τα Χριστούγεννα (εκτός από το να είσαι ερωτευμένη, χαρούμενη και να έχεις ξοδέψει μια περιουσία σε θεραπείες ομορφιάς). Κάνονας από σήμερα κιόλας αυτά τα απλά πραγματάκια στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς θα ανανεώσεις την επιδερμίδα σου, θα την ενισχύσεις και θα είσαι πιο λαμπερή από ποτέ! Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει!

Κάνε βαθύ καθαρισμό

Για να ανοίξεις του πόρους και να κάνεις ένα βαθύ καθαρισμό ρίξε σε ένα μπολ ζεστό χαμομήλι και βρέξε μία πετσέτα. Άπλωσε την σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό σου μέχρι να κρυώσει. Μετά, φρόντισε σε νωπό πρόσωπο να απλώσεις ένα τζελ καθαρισμού που να κάνει και απαλή απολέπιση απομακρύνοντας τους ρύπους χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Έπειτα, και με ταμποναριστές κινήσεις, βάλε μία τονωτική λοσιόν σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό χωρίς να τη τρίβεις και άφησέ τη να στεγνώσει φυσικά.

Δώσε σημασία στην απολέπιση

Σύμφωνα και με τους δερματολόγους, εκτός από την ενυδατική κρέμα και την αντηλιακή προστασία, η πιο δυναμική τακτική αντιγήρανσης είναι το scrub ή η μάσκα απολέπισης. Αν και η επιδερμίδα ανανεώνει τα κύτταρά της κάθε μέρα όσο περνούν τα χρόνια αυτά παραμένουν στην επιφάνειά της δημιουργώντας θαμπή και τραχιά όψη. Όσο μεγαλώνουμε η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων μειώνεται και γι’ αυτόν τον λόγο η απολέπιση είναι ακόμη πιο σημαντική για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που προκαλούν τη γκρίζα όψη και την κάνει να δείχνει νεανική και λαμπερή.

Ενυδατώσου

Ενυδάτωνε την επιδερμίδα του προσώπου σου αλλά και το δέρμα και τα μαλλιά σου. Για το πρόσωπο άπλωνε θρεπτικές μάσκες για να την ενδυατώσεις σε βάθος και να εξαφανίσεις τη θαμπάδα. Για το σώμα φρόντιζε να απλώνεις κάθε βράδυ ενυδατική κρέμα σώματος και για τα μαλλιά ξεκίνα να βάζεις ενυδατικές μάσκες ή μάσκες θρέψης που θα τα κάνουν πιο λαμπερά και γερά. Να θυμάσαι πως η ενυδατωμένη επιδερμίδα βοηθά να δείχνει λείο και λαμπερό το πρόσωπό σου και να απλωθεί σωστά το μακιγιάζ σου. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και τον τύπο της επίλεξε τη σωστή ενυδατική ημέρας με SFP ακόμη και τώρα τον Χειμώνα, και τη σωστή ενυδατική νύχτας. Η σωστή ενυδατική μειώνει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης και το πρόσωπο αποκτά ξεκούραστη και νεανική όψη. Για τα μαλλιά υπάρχουν πολλά προϊόντα εντατικής ενυδάτωσης των μαλλιών, που τα περιποιούνται και τα προστατεύουν αποτελεσματικά από το φριζάρισμα παρέχοντάς τους θρεπτικά συστατικά που θρέφουν σε βάθος και επανορθώνουν την ταλαιπωρημένη τρίχα, ενισχύοντας τη δύναμή της από μέσα, προστατεύοντάς την από τα σπασίματα και σφραγίζοντας στο εσωτερικό της την απαραίτητη υγρασία.

Πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής

Κάποια πολυβιταμίνη ενισχυμένη με αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E, λυκοπένιο και Ω-6 λιπαρά οξέα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην κυτταρική ανανέωση. Μία κάψουλα την ημέρα είναι αρκετή για να τονώσει την ομορφιά σου.

Για λάμψη: Ένα συμπλήρωμα διατροφής με κολλαγόνο θα προσφέρει υγεία και λάμψη στην επιδερμίδα σου.

Για ανάπλαση: Ένα συμπλήρωμα με υαλουρονικό οξύ βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος και γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Για σφριγηλότατα: Επίλεξε κάποιο συμπλήρωμα με υδρολυμένο θαλάσσιο κολλαγόνο, το οποίο προσφέρει ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα. Επίσης, ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C θα προσφέρει και αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα.

Απαλλάξου από τα σπυράκια

Εμφανίστηκε σπυράκι; Μία σταγόνα αιθέριου ελαίου tea tree μπορεί να το μαράνει. Διαφορετικά άπλωσε οποιοδήποτε είδος στυπτικού ή οινοπνεύματος ή κανονικό αντισηπτικό. Αν έχεις λιπαρό ακνεϊκό δέρμα και έντονο πρόβλημα με ακμή, απέφυγε την απολέπιση και καθάριζε το πρόσωπό σου καθημερινά με ένα gel και άπλωνε μια μάσκα καθαρισμού με πράσινη άργιλο, δυο φορές την εβδομάδα. Έτσι, καθαρίζεις τους πόρους της επιδερμίδας σε βάθος και αποφεύγεις τους ερεθισμούς που πιθανόν να σου προκαλούσε η απολέπιση.

Φτιάξε χείλη απαλά

Το κραγιόν κάνει τα ξεραμένα χείλη να φαίνονται χειρότερα. Έτσι, το βράδυ απολέπιζε τα χείλη σου και άπλωνέ τους μία γενναία δόση κάποιου καταπραϋντικού balm, μη βάζεις ενυδατική κρέμα πάνω τους.

Ξεκίνα από τώρα το μανικιούρ

Μετά τα μαλλιά και την επιδερμίδα τα άκρα σου πρέπει να είναι περιποιημένα. Ειδικά, φέτος που οι χρυσόσκονες στα βερνίκια έχουν κάνει πρωταγωνιστές τα νύχια, χρειάζεται να έχεις ένα εντυπωσιακό και γιορτινό μανικιούρ και πεντικιούρ. Σκέψου το ημιμόνιμο μανικιούρ, το οποίο διαρκεί περίπου 20 μέρες max και προγραμμάτισε το χρόνο σου. Μην τρέχεις τελευταία στιγμή.