Beauty & Style

Οι 5 + 1 νόμοι του στυλ στο τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι στυλ και το τρέξιμο θέλει στυλ. Βρήκαμε την ευκαιρία να συγκεντρώσουμε 5 και έναν «νόμους» που (θα έπρεπε να) διέπουν το στυλ στο τρέξιμο.

 

Το κολάν δεν είναι ντροπή και δεν χρειάζεται σορτσάκι από πάνω

 Φοράς αθλητικό κολάν και θα βάλεις σορτσάκι για να το κρύψεις; Ή μην το βάλεις ή τρέξε απευθείας με το σορτσάκι. Το τελευταίο πράγμα που κοιτάζουν οι συναθλητές σου όταν τρέχεις είναι το σώμα σου. Αν σου φαίνεται αντιαισθητικό το κολάν, φαντάσου πόσο αντιαισθητικό είναι το σορτσάκι πάνω από το κολάν! Δεν χρειάζονται κόμπλεξ, χρειάζονται πρακτικά ρούχα που θα κάνουν την άσκησή σου ευκολότερη και θα ελαχιστοποιήσουν την τριβή μεταξύ των ποδιών σου! Στο κάτω κάτω τα κολάν δεν λένε ποτέ ψέματα.

 

Δεν τρέχουμε στο χιόνι χωρίς μπλούζα

 Αν δεν έχουμε κάποιο γενικότερο πρόβλημα με τον…θερμοστάτη (υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κρυώνουν ιδιαίτερα), το να τρέχει κάποιος στο χιόνι χωρίς μπλούζα, δεν είναι μαγκιά ή αντριλίκι, χαζομάρα είναι. Για αυτό λοιπόν αν δεν είσαι ο Gerald Butler στα γυρίσματα των 300, δεν δικαιολογείσαι.

 

♪ ♫ Πιάστα τα μαλλάκια σου… ♪ ♫

 Όταν μια γυναίκα πιάνει τα μαλλιά της πίσω, πρώτα απ' όλα τα προφυλάσσει από την ταλαιπωρία. Έπειτα αν τρέχετε σε αγώνα στην εκκίνηση λογικά θα ενοχλήσετε πολύ κόσμο. Τέλος, ενοχλούν την ίδια την αθλήτρια όταν τρέχει και κινδυνεύει με λίγο αέρα να τερματίσει αναμαλλιασμένη. Ε για να λέμε και καμία αλήθεια μας αρέσουν και οι ponytails και οι κοριτσίστικες pigtails.  

 

Σετάκια φόρμας

Αν φοράς σετάκι (γυαλιστερή) φόρμα πάνω κάτω και δεν είσαι ιταλοαμερικανός μαφιόζος, αφροαμερικάνος ράπερ με Gasele, ο Σάσα Μπάρον Κοέν ως Ali G ή παιδί Δημοτικού, μοιάζει λίγο κακόγουστο. Tο mix and match δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

 

Make up

Το make up είναι κάτι το περιττό όταν μιλάμε για τρέξιμο. Δεν είναι πασαρέλα, δεν είναι επίδειξη μόδας, ούτε event. Είναι αγώνας τρεξίματος και δεν ψάχνει κανείς για νύφη. Άσε που οι runners  κάτι τέτοια τα μυρίζονται και ανοίγουν τον ρυθμό τους! Μην βαφτείς και θα το ευχαριστηθείτε όλοι περισσότερο!

 

Ότι gadget κυκλοφορεί στην αγορά

Έχοντας πάρει μαζί όλα όσα χρειάζεται κάποιος για τρέξιμο (ταυτόχρονα), ο φίλος δρομέας τείνει να θυμίζει Ράμπο ή Σβαρτσενέγκερ στο Terminator 2. Αρχίζουμε: ακουστικά μεγάλα, activity tracker, ρολόι τρεξίματος, στραπ για smartphone στο μπράτσο, ζώνη με παγούρια, τσάντα πλάτης, φυσιγγιοθήκες, όπλο, κράνος…ΟΚ. Όλα όσα κουβαλάς πάνω σου προσθέτουν βάρος. Πέρα από ένα μπουκάλι νερό και ένα ελαστικό τσαντάκι για τα κλειδιά και λίγα λεφτά όλα τα άλλα είναι περιττά. Το τρέξιμο σημαίνει ελευθερία και αν τρέχεις έχοντας κουβαλήσει μια ντουλάπα μαζί, τότε δεν είσαι ελεύθερος. Απλά.