Beauty & Style

Νέοι για πάντα! Ποια συστατικά πρέπει να έχει η κρέμα σου;

Νέοι για πάντα! Ποια συστατικά πρέπει να έχει η κρέμα σου;

Θέλεις πρόσωπο νεανικό και λαμπερό (κι εμείς!); Μία κατάλληλη κρέμα μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς οι κρέμες αντιγήρανσης δεν κάνουν και θαύματα. Προσφέρουν ωστόσο φρεσκάδα και λείανση στην επιδερμίδα, βελτιώνοντας σημαντικά την όψη της. Η διαφορά φαίνεται στο πρόσωπο ύστερα από 5-6 εβδομάδες χρήσης. Μάθε ποια συστατικά να αναζητήσεις στην κρέμα σου και τι κάνει το καθένα.

Γιατί γερνάμε;

Επειδή μεταβάλλονται ή αραιώνονται οι ίνες του κολλαγόνου, της ελαστίνης καθώς και του υαλουρονικού οξέος με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ξηρότητα του δέρματος και να δημιουργεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Βέβαια η γήρανση του δέρματος υπακούει στους ίδιους κανόνες γήρανσης με τα υπόλοιπα όργανα του σώματος, αλλά το δέρμα δέχεται και εξωτερικές «επιθέσεις» όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα κ.λπ. Επίσης επιβραδύνεται ο μεταβολισμός των κυττάρων του δέρματος λόγω του οξειδωτικού στρες που συντελεί στη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών. Ως συνέπεια, ορισμένες ζώνες (πρόσωπο, λαιμός, άνω επιφάνεια της παλάμης, βραχίονες) επηρεάζονται περισσότερο.

Ποια συστατικά κάνουν δουλειά

Ρετινόλη (Βιταμίνη Α): Συμβάλλει καθοριστικά στην κυτταρική ανανέωση, στη μείωση των ρυτίδων και στην παραγωγή κολλαγόνου.

Βιταμίνες C και E: Πρόκειται για ισχυρά αντιοξειδωτκά που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ρυτίδες και πρόωρη γήρανση και προστατεύουν την επιδερμίδα.

Λιποϊκό οξύ: Διατηρεί ενεργές τις βιταμίνες C και E για περισσότερο διάστημα.

Υαλουρονικό οξύ: Είναι ιδανικό για ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη.

 

Κεφάλαιο: άντρες

Μπορεί να πιστεύεις ότι η ανδρική επιδερμίδα δεν γερνά τόσο γρήγορα όσο η γυναικεία. Ωστόσο υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθεις: όταν αρχίσει να συμβαίνει, ο ρυθμός της είναι πολύ πιο γρήγορος και συχνά η φθορά είναι και πιο εμφανής. Αν θέλεις να αγοράσεις μια κρέμα προσώπου, με αντιγηραντικές ιδιότητες (ξεκίνα από τα 30, μην περιμένεις να πάρεις σύνταξη!) κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις όταν δοκιμάζεις ένα προϊόν:

Βελτιώνει την υφή του δέρματός μου;

Μειώνει αισθητά τις ρυτίδες;

Συσφίγγει το δέρμα;

Κάνει το δέρμα πιο ελαστικό στην αφή;

Οι πόροι μικραίνουν σε σύγκριση με πριν;

Είναι λιγότερο ορατά από προηγουμένως τυχόν σημάδια απ’ τον ήλιο ή οποιαδήποτε άλλη δυσχρωμία;

Αν καλύπτει κάποια από αυτά τότε σίγουρα έχεις βρει την κρέμα σου! Άπλωνέ τη μετά το ξύρισμα ή -εάν δεν έχεις χρόνο- άπλωσέ τη το βράδυ. Θα κάνει δουλειά ενώ κοιμάσαι.