Beauty & Style

Μαύρισμα: 5 κόλπα που δεν ήξερες για να το διατηρήσεις μέχρι τα Χριστούγεννα!

Τόσες ώρες μέτρησες κάτω από τον ήλιο και τόσες μέρες έκανες ηλιοθεραπεία και το μαύρισμά σου να σβήνει στις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου; Κρίμα. Βέβαια η διάρκεια του μαυρίσματος εξαρτάται από τον φωτότυπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις ανοιχτό χρώμα δέρματος είσαι άτυχη επειδή το μαύρισμα δεν διαρκεί πολύ σε σύγκριση με τους άλλους τύπους επιδερμίδας. Μπορείς όμως να το διατηρήσεις περισσότερο καιρό με αυτά τα 5 κόλπα:

1 Απόφυγε την απολέπιση και την αποτρίχωση

Αν δεν είχες φροντίσει να κάνεις απολέπιση προτού βγεις στην παραλία για ηλιοθεραπεία για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου και να πετύχεις ομοιόμορφο μαύρισμα τώρα φρόντισε να είσαι φειδωλή με το peeling. Όπως και με την αποτρίχωση. Αν μάλιστα κάνεις απολέπιση απόφυγε συστατικά όπως οξέα φρούτων, γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ που αφαιρούν το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας σου και επομένως και το μαύρισμά σου.

2 Ενυδατώσου

Ζωτικό στοιχείο και απαραίτητο συστατικό της δομής του δέρματος είναι το νερό, που εξασφαλίζει ελαστικότητα και προστασία, λάμψη και ζωντάνια ενώ μπορεί να διατηρήσει το μαύρισμά σου για περισσότερο χρόνο. Φρόντιζε το σώμα σου με after sun προΐόντα και πλούσιες ενυδατικές κρέμες και γαλακτώματα σώματος που θα του χαρίσουν την υγρασία που χρειάζεται και θα το αφήνουν απαλό. Προτίμησε προϊόντα που περιέχουν υδρόφιλα μόρια όπως το υαλουρονικό οξύ, η βρόμη, το cupuacu butter και η πανθενόλη.

3 Επίλεξε τροφές με τυροσίνη

Η κύρια πρώτη ύλη που τα μελανοκύτταρα χρειάζονται για να παράγουν μελανίνη είναι η τυροσίνη. Η γαλοπούλα, τα ασπράδια αυγών, το cottage, ο σολομός, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο είναι πηγές πλούσιες σε τυροσίνη. Καταναλώνοντάς τες ενισχύεις την παραγωγή μελανίνης που βοηθά στο μαύρισμα και τη διατήρησή του. Επίσης και η βιταμίνη D βοηθάει στη διατήρηση του μαυρίσματος ενώ το νερό και τα φρούτα και λαχανικά αποτελούν ασπίδα κατά της αφυδάτωσης της επιδερμίδας.

4 Βάλε έself tan

Σίγουρα το μαύρισμά σου θα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει λίγο. Δεν πειράζει να «κλέψεις». Άπλωσε ένα self tan και επανέλαβε κάθε βδομάδα.

5 Ρύθμισε τη θερμοκρασία του νερού

Tο πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει και ξηραίνει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να μειώνει και τη διάρκεια του μαύρισματος. Κάνε ντους με χλιαρό ή κρύο νερό και τρίβε απαλά το δέρμα σου για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου. Επίσης επίλεξε αφρόλουτρα και καθαριστικά σώματος που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και έλαια.