Beauty & Style

Μαθήματα αληθινής ομορφιάς από την beauty blogger Βασιλική Καρανζογιάννη

Δεν μπορεί παρά να το έχεις δει αυτό το δροσερό, όμορφο κορίτσι στην τηλεόραση που με απλότητα (και χάρη) παρουσιάζει τα latest beauty tips και ενδιαφέρουσες συνταγές για μάσκες και κρέμες με φυσικά συστατικά. Η Βασιλική μπορεί στην προσωπική της ζωή να δείχνει άτομο ήπιων τόνων αλλά τα κραγιόν που αγαπά να φορά είναι πάντα φλογερά, και αυτή η αντίθεση είναι που σε κάνει να θέλεις να τη γνωρίσεις. Μίλησε στη Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr και υποστήριξε ότι η ομορφιά δεν κρύβεται μόνο στα κατάλληλα προΐόντα ομορφιάς αλλά, κυρίως, στην αγάπη για τον εαυτό μας.

 

 

Πιστεύω απόλυτα ότι η ομορφιά βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα…
…σε ένα γλυκό χαμόγελο ή ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα. Υποστηρίζω ότι αυτό που είμαστε φαίνεται, και είμαστε εμείς που διαλέγουμε τι πρόκειται να δείξουμε προς τα έξω. Ομορφιά για εμένα εκπέμπει μια γυναίκα που όταν αποχωρεί μένει πίσω το άρωμά της ή να λάμπεις χωρίς να φοράς μακιγιάζ και να νιώθεις άψογα με αυτό. Όμορφο για εμένα είναι όταν μια γυναίκα αγαπάει τον εαυτό της και δεν αμελεί τη διαρκή περιποίησή του. Τώρα, ως φανατική beauty editor και υπηρέτρια της ομορφιάς, δεν παύω να πιστεύω κάτι πολύ συγκεκριμένο, ένα quote που διάβασα πριν λίγες ημέρες και λέει το εξής:

 

 

Ta τρία beauty μυστικά που θα πρέπει να μην αμελούμε:

1. Ενυδάτωση: Όσο σημαντικό είναι για εμάς να πίνουμε νερό, άλλο τόσο είναι και την επιδερμίδα μας. Μια σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα εκπέμπει λάμψη και υγεία ενώ αποτελεί την ιδανική βάση για οποιοδήποτε μακιγιάζ. Η ρουτίνα της ενυδάτωσης, ωστόσο, περιλαμβάνει εκτός από την απλή κρέμα πρωί-βράδυ, μια ολόκληρη τελετουργία, όπως η απολέπιση, οι μάσκες ενυδάτωσης ή ακόμα και πιο εξειδικευμένες θεραπείες, γι’ αυτό καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε ποτέ αλλά να αναζητούμε και να προσφέρουμε απλόχερα τη βοήθεια μας στην επιδερμίδα μας, που τόσο το έχει ανάγκη.
Tip: Πριν προμηθευτείς οποιοδήποτε προϊόν, φρόντισε να ξέρεις καλά τις ανάγκες του δέρματός σου και τον τύπο αυτού. Έτσι, θα αγοράζεις πάντα αντίστοιχα προϊόντα που θα βοηθούν ουσιαστικά την επιδερμίδα και δε θα την επιβαρύνουν περαιτέρω.

 

2. Αντηλιακή προστασία: Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι την έχουμε ιδιαίτερα παραμελημένη. Μπορεί φαινομενικά ο ήλιος να είναι ο καλύτερος μας φίλος, όμως παρασκηνιακά συνιστά τον μεγαλύτερο εχθρό μας. Πανάδες, κηλίδες, δισχρωμίες, ξηρότητα, αφυδάτωση και, φυσικά, φωτογήρανση είναι μόνο μερικά από τα μειονεκτήματα της μην προστατευμένης έκθεσης στον ήλιο.
Tip: Αν πραγματικά σέβεσαι τον εαυτό σου αλλά εκτιμάς παράλληλα και την επιδερμίδα σου, βάλε στην καθημερινότητά σου την αντηλιακή προστασία είτε εφαρμόζοντας μια αντηλιακή κρέμα κάθε πρωί και έπειτα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είτε χρησιμοποιώντας BB ή CC Creams που έχουν ενσωματωμένο δείκτη αντηλιακής προστασίας ενώ παράλληλα ενυδατώνουν αλλά και καλύπτουν.

3. Ντεμακιγιάζ: Ξέρεις πόσο κακό κάνεις στην επιδερμίδα σου όταν φράζεις όλους τους πόρους της μην αφήνοντάς την να πάρει ανάσα; Οι βραδινές ώρες, συγκεκριμένα, όταν κοιμόμαστε περιλαμβάνουν τα πολύτιμα λεπτά που η επιδερμίδα μας αναπλάθεται, ανανεώνοντας τα κύτταρά της και δημιουργώντας μια νέα ασπίδα για να φέρει εις πέρας την επόμενη δύσκολη ημέρα. Όταν εσύ κρατάς «κλειδωμένη» την ασπίδα αυτή, μην περιμένεις το δέρμα σου να κάνει θαύματα.
Tip: Αν η διαδικασία αυτή είναι τόσο βαρετή και επίπονη όταν είσαι πραγματικά κουρασμένη, πράξε αυτό που κάνω κι εγώ: Προμηθεύσου ένα καθαριστικό ντεμακιγιάζ σε μορφή αφρού, που απαιτεί νερό για την ενεργοποίηση αλλά και την αφαίρεσή του. Με αυτό τον τρόπο το «τελετουργικό» γίνεται πολύ πιο εύκολο ενώ η αίσθηση φρεσκάδας στο τέλος θα σε χαλαρώσει.

 

Τα 3 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της μια γυναίκα που γυμνάζεται:
-Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ: Επειδή οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι, οι περισσότερες γυναίκες γυμνάζονται λίγο πριν γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους, ύστερα από μια έντονη ημέρα στη δουλειά (σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ). Για να απελευθερωθεί ο ιδρώτας, επίλεξε να αφαιρείς όλο το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα μικρόβια από την επιδερμίδα σου, χρησιμοποιώντας τον πιο γρήγορο τρόπο ντεμακιγιάζ, τα μαντηλάκια. Προσοχή: Μιλάω για ένα γρήγορο ντεμακιγιάζ με βασική προυπόθεση ότι κατά την επιστροφή στο σπίτι θα ακολουθήσει όλη η πρέπουσα διαδικασία ολοκληρωτικής αφαίρεσης του μακιγιάζ και καθαρισμού!
-Ενυδατικό balm χειλιών: Οι έντονες αναπνοές, η αφυδάτωση από την έκκριση ιδρώτα αλλά και οι καιρικές συνθήκες (για όσες τρέχουν έξω, όπως εγώ) λειτουργούν επικουρικά στο να ξηράνουν τα χείλη, καθιστώντας τα άγρια και τραχιά. Φρόντισε να έχει πάντα μαζί σου ένα καλλυντικό που ενυδατώνει σε βάθος ενώ έχει διάρκεια.
-Αντισηπτικό χεριών: Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που είχες σκεφτεί, αλλά δεν ξέρεις πόσο σημαντικό είναι. Οι χειρολαβές των οργάνων αποτελούν μια τεράστια πηγή μικροβίων, τα οποία εσύ έπειτα, ακουμπώντας το πρόσωπό σου, μεταφέρεις εκεί. Όσο κάνεις το διάλειμμά σου ρίξε μια δύο σταγόνες αντισηπτικού στα χέρια σου και απολύμανέ τα, ώστε να μην παραπονιέσαι αύριο από πού προήλθε το νέο αυτό σπυράκι στο μέτωπό σου.

Οι τάσεις στο φετινό μακιγιάζ του καλοκαιριού:
Είναι κομμένες και ραμμένες για τις γυναίκες που αγαπούν την απλότητα και την λιτότητα. Η nude παλέτα κάνει επέλαση και έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντική είναι η φυσική μας ομορφιά. Φυσικά, δεν πρέπει να παραγκωνίζουμε τα αγαπημένα μας κραγιόν. Για όσες έχουν αδυναμία στα έντονα χείλη (ναι, και εγώ έχω!), οι αποχρώσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον είναι οι φούξια και οι κοραλλί, ενώ, και φέτος, ισχύει, ίσως περισσότερο από ποτέ, ο θεμελιώδης κανόνας που θέλει να βάφεις διακριτικά τα μάτια σου όταν τονίζεις τα χείλη σου, προκειμένου να διατηρείς τις ισορροπίες. Λίγες στρώσεις μάσκαρα και ένα μολύβι ματιών σε metallic απόχρωση είναι όλα όσα χρειάζεσαι.

Για για να είμαι πάντα in beauty από το πρωί μέχρι το βράδυ
Επειδή δεν υποστηρίζουν όλες την έννοια του all day make up (καθώς σε αυτή τη περίπτωση, η απάντηση θα ήταν μονόδρομος και θα ήταν το κόκκινο κραγιόν), θα πω κάτι που καμία γυναίκα δεν μπορεί να αποφύγει: ένα χτένισμα. Μάθε να αντιμετωπίζεις τα μαλλιά σου σαν αξεσουάρ κι όχι σαν κάτι που αναγκαστικά κουβαλάς. Κράτησέ τα υγιή και δυνατά ενώ μην παραλείπεις να τα διαμορφώνεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνοδεύουν ιδανικά κάθε σου εμφάνιση. Όμως, επειδή ακούγεται ουτοπικό να έχεις κάθε μέρα διαφορετικό χτένισμα, ορίστε τι μπορείς να κάνεις για να είσαι πάντα stylish αλλά και ξεχωριστή: Την πρώτη ημέρα, και αφού έχεις λουστεί, ίσιωσε τα μαλλιά σου. Το sleek look είναι πάντα κομψό και χαρίζει έξτρα πόντους στυλ. Την επόμενη ημέρα, κάνε μερικές χαλαρές μπούκλες (με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί να χτενίσεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, άρα δεν πρόκειται να λαδώσουν γρήγορα). Την τρίτη ημέρα πιάσε τα μισά σου μαλλιά επάνω, εφόσον θα έχουν χάσει ήδη τον όγκο τους. Την τέταρτη, κάνε ένα χαμηλό σινιόν με βαθιά χωρίστρα στο πλάι. Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη μας αλογοουρά. Είδες πόσο απλά είναι τα πράγματα;

 

 

Μια απλή ιδέα χτενίσματος είναι να φέρεις όλα τα μαλλιά στο πλάι, να τα πιάσεις μια χαλαρά χαμηλή αλογοουρά. Αν θέλεις μπορείς να αφήσεις δύο τούφες και από τις δύο πλευρές να αγκαλιάζουν το πρόσωπό σου!

Μια φυσική μάσκα ομορφιάς
Πριν από όλα, να μιλήσω λίγο για την απολέπιση. Η διαδικασία αυτή βοηθάει την επιδερμίδα να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για το θαμπό και άτονο αποτέλεσμα. Παράλληλα, ανοίγει και καθαρίζει τους πόρους, για να απορροφήσουν έπειτα αυτοί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των καλλυντικών κρεμών. Αν είσαι διατεθειμένη να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο στην εφαρμογή μιας μάσκας, τότε ξόδεψε πέντε ακόμα λεπτά για να κάνεις πρώτη απολέπιση. Έχε κατά νου ότι πρέπει να βρεις τα σωστά προϊόντα για εσένα, να τα εφαρμόζεις με ελαφριές κινήσεις και όχι περισσότερο από δυο φορές την εβδομάδα, αν δεν ανήκεις στην κατηγορία με ευαίσθητο δέρμα – τότε κάνε απολέπιση μόνο μια φορά την εβδομάδα. Φτιάξε και εφάρμοσε ένα ελαφρύ peeling αναμειγνύοντας μέλι και ζάχαρη, μείγμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σώμα και το πρόσωπο. Έπειτα, έχοντας καθαρίσει την επιδερμίδα σου, μπορείς να εφαρμόσεις οποιαδήποτε μάσκα επιθυμείς. Μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι, θα ήθελα να μοιραστώ μια συνταγή για ένα λάδι σώματος με φυσικά προϊόντα, που καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού:

Θα χρειαστείς:

-100ml ελαιόλαδο
-2-3 ξυλάκια κανέλας
-Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο,
Το ελαιόλαδο είναι φυσικό ενυδατικό προϊόν, που κλειδώνει την υγρασία της επιδερμίδας, ώστε αυτή να παραμένει λεία και σφριγηλή. Η κανέλα, με τη σειρά της βοηθάει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους ενώ το έλαιο δεντρολίβανου είναι αποτοξινωτικό προϊόν που συμβάλλει στην λεμφική αποσυμφόρηση (το βρίσκουμε στο γειτονικό φαρμακείο ή σε οποιοδήποτε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα).
Εκτέλεση:
Σε ένα μπουκαλάκι ρίχνεις το λάδι και τα ξυλάκια κανέλας. Αφήνεις το μείγμα στον ήλιο για μια ημέρα. Το βράδυ ρίχνεις μερικές σταγόνες δεντρολίβανο και είναι έτοιμο. Η επάλειψη γίνεται με κυκλικές κινήσεις τοπικά στα σημεία με το πρόβλημα. Το αφήνεις να δράσει όλο το βράδυ ή το ξεπλένεις μετά από λίγη ώρα.

Δες εδώ λεπτομέρειες.

 

 

Πώς να διατηρείς τα εργαλεία ομορφιάς σου σαν καινούργια
Διατήρησε τα πινέλα σου και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία σε έναν χώρο που δεν εκτεθειμένος, όπως σε ένα συρτάρι. Τοποθέτησε μέσα σε αυτό αποθηκευτικούς χώρους, όπως πλαστικά κουτιά, και ομαδοποίησέ τα. Φρόντιζε να πλένεις τα πινέλα σου 2 φορές την εβδομάδα, με το ειδικό προϊόν καθαρισμού ή με λίγη ποσότητα σαμπουάν, ενώ άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά τοποθετώντας τα πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί. Έπειτα, πλύνε τα κουτιά αποθήκευσής τους με την ίδια ή και μεγαλύτερη συχνότητα και βάλε τα πάλι πίσω στη θέση τους. Επίσης, απόφυγε την κοινή χρήση τους. Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πούδρα της φίλης σου, προμηθεύσου ένα δικό σου σφουγγαράκι, ενώ μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς, όπου μπορείς, οινόπνευμα, όπως στο ψαλιδάκι των βλεφαρίδων.

Σε ποια προϊόντα να ξοδέψεις και σε ποια όχι
Το ζήτημα των χρημάτων δεν παίζει κανένα ρόλο στην ποιότητα μιας κρέμας. Άλλωστε τα φυσικά προϊόντα αποτελούν έναν ιδανικό σύμμαχο στον χώρο της ομορφιάς με ελάχιστο κόστος. Αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας, οι αντιδράσεις αυτής καθώς και τα συστατικά του κάθε προϊόντος. Αν πρέπει να κάνω έναν διαχωρισμό, αυτός θα ήταν στις κρέμες αντιγήρανσης, τα συστατικά των οποίων είναι πάντα πιο ακριβά. Και επειδή η εξαφάνιση των ρυτίδων είναι μια σημαντική υπόθεση, αξίζει να επενδύσουμε λίγο παραπάνω από τον χρόνο μας αλλά και τα λεφτά μας, προκειμένου να νικήσουμε τον «εχθρό». Serum, οροί, κρέμες ματιών, νύχτας αλλά και ημέρας οφείλουν να υπάρχουν σαν πακέτο στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας που το έχει ανάγκη! Από πού μπορείς να κάνεις οικονομία; Από την καθημερινή ρουτίνα. Ένα καλό ντεμακιγιάζ και ένα καθαριστικό (αν μπορείς να τα συνδυάσεις τότε, ακόμα καλύτερα) είναι όλα όσα χρειάζεσαι, μαζί με τις πολύτιμες ιδιότητες του νερού.

Το μότο μου…
Είναι το «Less is more» ή αλλιώς «Παν μέτρον άριστον», γιατί εμείς οι γυναίκες έχουμε πάντα μια τάση να υπερβάλλουμε με τα αντίθετα όμως αποτελέσματα.

Ποια είναι η Βασιλική Καρανζογιάννη
Η Βασιλική σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι beauty editor στο missbloom.gr και beauty & fashion editor στο Yupiii.gr. Παράλληλα, τρέχει το δικό της προσωπικό blog lovefordetails, έναν καθαρά γυναικείο χώρο με έμφαση σε ό,τι πραγματικά ξεχωρίζει από τον χώρο της ομορφιάς. Της αρέσει πολύ να ασχολείτε με την παρασκευή καλλυντικών που έχουν ως βάση τα φυσικά προϊόντα. Ανάλογες συνταγές μπορεί να δει κανείς στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της στις εκπομπές «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου» και «Καλοκαίρι Παντού» στο κανάλι της στο YouTube (Βασιλική Καρανζογιάννη). Κατά τα άλλα, εκτός από τα καλλυντικά και όλη την ομορφιά που επικρατεί γύρω της, αγαπά πολύ τα ταξίδια, το καλό κρασί και τη γυμναστική.