Beauty & Style

Καλύτερο δέρμα: Μη δοκιμάσεις αυτά τα 3 trends ομορφιάς στο σπίτι

Πολλά και τρελά πράγματα υπάρχουν στον κόσμο της περιποίησης και της ομορφιάς της επιδερμίδας, αλλά μερικά από αυτά ίσως να μην αξίζουν μια δοκιμή. Το δέρμα σου είναι πολύ σημαντικό και αν προκληθεί κάποια ζημιά δεν αποκαθίσταται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα! Μη δοκιμάσεις αυτά τα 3 trends ομορφιάς στο σπίτι εάν θέλεις πραγματικά να έχεις καλύτερο δέρμα!

 

 

 

 

1 Μη φτιάχνεις τα δικά σου καλλυντικά με συστατικά από την κουζίνα σου

Αυτό το trend στη φροντίδα της επιδερμίδας, που τροφοδοτείται από τα “φυσικά” green κινήματα, να φτιάχνεις μόνος σου ή μόνη σου καλλυντικά από την κουζίνα σου, αυτή η μάστιγα. Η ιδέα να χρησιμοποιήσεις κάτι στη φυσική και αναλλοίωτη μορφή του φαίνεται να είναι υγιεινή και μη τοξική, σωστά; Ωστόσο, επιτυγχάνεται πιο καθαρό, πιο υγιές και πιο νεανικό δέρμα τόσο εύκολα με τα συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σου; Η απάντηση είναι όχι. Γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα μπορεί μια σπιτική συνταγή να ερεθίσει το δέρμα σου ή να δημιουργήσει σπυράκια ή, ακόμη χειρότερα, να προκαλέσει έγκαυμα στην επιδερμίδα σου. Οι περισσότερες “χειροποίητες” κρέμες καλό είναι να προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζουν όπως π.χ. οι φαρμακοποιοί. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πειράματα, που μερικά ναι μεν μπορεί να μην αποβούν μοιραία για το δέρμα σου, αλλά τελικά μπορεί να μην έχουν και κανένα απολύτως δραστικό αποτέλεσμα.

 

2 Μην αγοράζεις χημικά peeling από το διαδίκτυο

Το διαδίκτυο έχει κάνει σχεδόν τα πάντα διαθέσιμα σε όλους. Οι προμηθευτές πωλούν στο κοινό πράγματα, στα οποία πρόσβαση κάποτε είχαν μόνον επαγγελματίες δερματολόγοι. Πιθανότατα πολλοί να μην καταλαβαίνουν την πολυπλοκότητα της σύνθεσης και την ορθή χρήση αυτών των προιόντων. Τα χημικά peelings είναι δημοφιλή επειδή έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από ένα πλήθος δερματικών προβλημάτων, από την ακμή μέχρι και τις ρυτίδες αλλά η αγορά ενός ισχυρού χημικού peeling μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο δέρμα σου, πιθανότατα μέχρι και σοβαρό έγκαυμα. Υπάρχουν πολλές… ιστορίες φρίκης και αν δεν θέλεις να γίνεις κι εσύ πρωταγωνίστρια σε μία από αυτές και χρειάζεσαι μία ασφαλή, φυσική απολέπιση για χρήση στο σπίτι χρησιμοποίησε αυτό ή αυτό. Προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούνται εβδομαδιαίως.

 

3 Μη χρησιμοποιείς τη μέθοδο διπλής καθαρισμού

Γνωρίζεις για τη διπλή τάση καθαρισμού, που διαδόθηκε από τις beauty bloggers της Κορέας; Δηλαδή πλένεις δέρμα σου το βράδυ όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο φορές. Και γιατί βράδυ; Επειδή το πρόσωπό μας είναι η πιο βρώμικη περιοχή στο σώμα μας και το αγγίζουμε όλη την ημέρα μεταφέροντας βακτήρια απευθείας στο δέρμα. Για τον διπλό καθαρισμό χρησιμοποιείς πρώτα ένα καθαριστικό με βάση το λάδι ή βάλσαμο για να απομακρύνεις το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό με βάση το νερό, όπως ένας αφρός, για να καθαρίσεις βαθιά τους πόρους. Αν και όσες κάνουν βαρύ μακιγιάζ θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τον διπλό καθαρισμό, είναι λάθος ωστόσο να ακολουθούνται αυτά τα δύο βήματα. Γιατί; Όταν καθαρίζεις την πρώτη φορά το δέρμα σου με ένα λάδι αυτό αφήνει κάποια υπολείμματα, ακόμη και αν το ξεπλύνεις και το σκουπίσεις πραγματικά καλά. Όταν συνεχίζεις με ένα καθαριστικό με βάση το νερό, μπορεί να αφαιρέσει κάποια ποσότητα λαδιού, αλλά μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει επίστρωση στο δέρμα. Αυτό εμποδίζει τα ενεργά συστατικά, π.χ. ενός ορού νύχτας, να διεισδύσουν στο δέρμα και να προσφέρουν τα οφέλη τους. Τα βακτήρια και τα καθαριστικά έλαια διαθέτουν μεγάλα μόρια, ενώ οι οροί έχουν μικρότερα μόρια, κάτι που εμποδίζει το μικρό μόριο να διεισδύσει. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίσεις το δέρμα σου με ένα καθαριστικό, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, μετά να χρησιμοποιήσεις μία τονωτική λοσιόν και έπειτα να απλώσεις τον ορό ή την ενυδατική σου κρέμα.

Φίλια Μητρομάρα