Fitness

Μία απλή άσκηση που τονώνει γόνατα, πόδια, γλουτούς

Ξέρεις τη φράση: Μην παραλείπεις την ημέρα των ποδιών. Και σήμερα αυτή η απλή άσκηση, η οποία τονώνει γόνατα, πόδια, γλουτούς ήρθε να σε γυμνάσει.

 

 

 

 

Αν και λατρεύουμε τα squats, τα deadlifts, τις πρέσες ποδιών και τις προβολές, γνωρίζουμε ότι είναι επίσης σημαντικό να διατηρούμε κάθε μέρος του σώματός μας δυνατό και λειτουργικό. Έτσι αυτή η άσκηση κρατά γόνατα, πόδια, γλουτούς σε καλή κατάσταση επειδή χρησιμοποιεί λάστιχο αντίστασης.

Τα λάστιχα αντίστασης είναι εξαιρετικά για ισομετρικές ασκήσεις επειδή παρέχουν σταθερή ένταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γρήγορες κινήσεις λόγω της ελαστικότητάς τους. Ενισχύουν τις αρθρώσεις και τους μυς και λόγω της προστιθέμενης αντίστασης, η ένταση της άσκησης αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει και το κάψιμο θερμίδων. Τα λάστιχα επιτρέπουν την εκτέλεση μεγάλου αριθμού ασκήσεων που βοηθούν στην αύξηση δύναμης, μυϊκής μάζας αλλά και στο κάψιμο λίπους. Τα λάστιχα αντίστασης είναι ελαφρά και πάρα πολύ οικονομικά, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να τα πάρεις μαζί σου, στο ταξίδι ή τη δουλειά. Εκτός από απαραίτητο βοήθημα για όσους βρίσκονται σε στάδιο αποκατάστασης από τραυματισμό, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για προθέρμανση, ανάλογα τις ασκήσεις που θα επιλέξεις να κάνεις με αυτά.

Πώς να κάνεις την άσκησης

Για να ξεκινήσεις, βάλε ένα λάστιχο αντίστασης ανάμεσα στα πόδια σου, χαμηλά. Εάν τα βάλεις ψηλά στα γόνατα κάνεις την άσκηση πιο εύκολη, εάν το βάλεις στο σημείο πάνω από τους αστραγάλους τη δυσκολεύεις. Με ανοιχτά τα πόδια, κάτω από τους γοφούς και ελαφρώς λυγισμένα γόνατα, κάνε πλευρικά βήματα προς τη μία πλευρά και μετά προς την άλλη. Φρόντισε να κρατάς τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακόμη και σε έναν πολύ μικρό χώρο. Θα νιώσεις το κάψιμο και θα ξέρεις ακριβώς τί γυμνάζει. 

Επιπλέον, η άσκηση αυτή θα προστατεύσει τη μέση σου ανακουφίζοντάς την από τον πόνο ενώ κρατάει τονωμένα τα οπίσθιά σου (γυναίκες, την προσοχή σας παρακαλώ!).

Κάνε αυτή την άσκηση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, μετά από αερόβια ή άσκηση δύναμης.

  

Δες την άσκηση

 

 

Φωτο