Beauty & Style

Η νο 1 αντιγηραντική θεραπεία είναι δωρεάν (και δεν βρίσκεται στο νεσεσέρ σου!)

Σου αρέσει να τρέχεις. Οι λόγοι είναι πολλοί: για  ευεξία, απώλεια βάρους, γυμνασμένο σώμα. Τώρα έχεις έναν ακόμη σπουδαίο λόγο. Το τρέξιμο είναι η νο 1 δωρεάν αντιγηραντική θεραπεία που διατηρεί υγιή και φωτεινή την επιδερμίδα σου. Έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι μόλις 30 λεπτά τρέξιμο, για 3 φορές την εβδομάδα, για τρεις μήνες, αναζωογονεί και φρεσκάρει την επιδερμίδα σου! Τι άλλο κάνει το τρέξιμο;

 

 

1 Σβήνει τη θαμπάδα από το πρόσωπό σου

Το τρέξιμο ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα διευκολύνοντας έτσι τη σωστή κυκλοφορία  του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται καλύτερα στα κύτταρα του σώματος και της επιδερμίδας.

2 Χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα σου

Αν και το τρέξιμο δεν απομακρύνει τις τοξίνες, επειδή η αποτοξίνωση του οργανισμού γίνεται από το συκώτι, διευκολύνει ωστόσο την κυκλοφορία του αίματος προκειμένου να αποβληθούν πιο εύκολα από τον οργανισμό τα κυτταρικά υπολείμματα. Η επιδερμίδα με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει εκ των έσω και έτσι διατηρεί τη φωτεινή της όψη.

3 Μειώνει το στρες

Το τρέξιμο, όπως και κάθε άλλη μορφή άσκησης, μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες,  που απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια και επιδεινώνει την ακμή και την ατοπική δερματίτιδα. Το στρες δυστυχώς πυροδοτεί ορμονικές διαταραχές με συνέπεια τη διέγερση των σμηγματογόνων αδένων. Κι αυτό ξέρεις τι σημαίνει: σπυράκια!

4 Βελτιώνει τον ύπνο σου

Ο καλός ύπνος συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας. Στη διάρκεια της νύχτας οι επανορθωτικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας λειτουργούν στο μάξιμουμ και ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων, η βασική φυσική αντιγηραντική λειτουργία της επιδερμίδας, είναι πιο αποτελεσματικός.

Τι να κάνεις όταν τρέχεις

Μπορεί το τρέξιμο να ωφελεί την επιδερμίδα σου αλλά παράλληλα την καταπονεί. Γι’ αυτό χρειάζεται:

Απέφυγε το μακιγιάζ

Ιδρώτας, σμήγμα και μακιγιάζ συνθέτουν το ιδανικό κοκτέιλ για να φράξουν οι πόροι της επιδερμίδας με κίνδυνο, πολύ σύντομα, να εμφανιστούν μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Όταν τρέχεις ξέχνα για λίγο το μακιγιάζ σου. Μπορείς για 30 λεπτά να ζήσεις και χωρίς αυτό.

Βάζε αντηλιακό

Κάθε φορά που τρέχεις, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, είτε έχει ήλιο είτε συννεφιά, χρειάζεται να βάζεις αντηλιακό. Επιλέγε oil free συνθέσεις με υψηλό δείκτη προστασίας.

Καθάριζε την επιδερμίδα σου μετά το τρέξιμο

Μετά το τζόκινγκ καθάριζε σχολαστικά την επιδερμίδα σου με ένα ήπιο καθαριστικό για να απομακρύνεις ιδρώτα και βακτήρια που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της. Επίλεξε ήπια προϊόντα καθαρισμού σε μορφή νερού- eau micellaire- ή τζελ. Δοκίμασε το Tol Velvet Hygienic Shower Camelia 300ml της Pharmasept, αφρόλουτρο με ήπια αντισηπτική δράση για σώμα, πρόσωπο & ευαίσθητη περιοχή. Το HyaluronicMoistWash, 200ml, AllSkinTypeτης Froika, κάνει απαλό καθαρισμό και ενυδατώνει πρόσωπο και σώμα με Υαλουρονικό Οξύ. Αποκαθιστά και διατηρεί την υγρασία, καθώς καταπραΰνει το ξηρό, αφυδατωμένο, ευαίσθητο ακνεϊκό & αντιδραστικό δέρμα. Ο Αφρός Καθαρισμού Πρόσωπο & Μάτια με ελιά & λεβάντα 200ml της Apivita θα σε ενθουσιάσει. Απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ, έχει αντισηπτική και σντιοξειδωτική δράση  και 92% φυσικά συστατικά. Ιδανικό για λιπαρή/μεικτή επιδερμίδα.