Beauty & Style

Γιατί έχεις ακόμη ακμή; Δες πώς θα την εξαφανίσεις!

Αυτά τα αντιαισθητικά σπυράκια σου κάνουν τη ζωή δύσκολη; Μάθε γιατί έχεις ακόμη ακμή και δες πώς θα την εξαφανίσεις!

 

 

 

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΚΜΗ;

1 Επειδή έχεις αρκετή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη συνδέεται άμεσα με την ακμή και τα σπυράκια. Η παραγωγή σμήγματος οφείλεται στην αυξημένη δράση των σμηγματογόνων αδένων και των ανδρογόνων ορμονών.

Τι να κάνεις: Αν και δεν μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα της τεστοστερόνης μην ξεχνάς τον σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας σου με ένα ήπιο καθαριστικό που να έχει σμηγματορρυθμιστική δράση.

Διάβασε σχετικά: Μπορείς να νικήσεις την ακμή με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Δες ποιον!

2 Επειδή χρησιμοποιείς «σκληρά» προϊόντα

Αν τα προιόντα που χρησιμοποιείς δεν είναι τα σωστά για τον τύπο της επιδερμίδας σου τότε μπορεί να κλείσουν τους πόρους με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα αντιαισθητικά σπυράκια. Όσο προσπαθείς να αφαιρέσεις το σμήγμα επιλέγοντας «σκληρά» προϊόντα, τόσο περισσότερο σμήγμα παράγει η επιδερμίδα για να το αντικαταστήσει. Η ακμή δεν είναι ρύποι που πρέπει να αφαιρεθούν. Πρόκειται για πάθηση των σμηγματογόνων αδένων.

Τι να κάνεις: Επίλεξε oil free καλλυντικά που δεν είναι λιπαρά και λοσιόν με ήπιες συνθέσεις, χωρίς οινόπνευμα, με χαμηλό pH που είναι ειδικά σχεδιασμένες για τη λιπαρή επιδερμίδα.

3 Επειδή τα πειράζεις και τα σπας

Ο κανόνας: όσο περισσότερο πειράζεις τα σπυράκια σου, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να εμφανιστούν ξανά ή να εξαπλωθούν.

Τι να κάνεις: Πήγαινε σε δερματολόγο. Τις μικροκύστες και τα μαύρα στίγματα μόνον ο δερματολόγος μπορεί να καθαρίσει χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης.

4 Επειδή είσαι τίγκα στην τρίχα

Όσες περισσότερες τρίχες έχεις στο πρόσωπό σου τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι τρίχες να μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα δημιουργώντας κάποιον δερματικό ερεθισμό.

Τι να κάνεις: Να ξυρίζεσαι! Το συχνό ξύρισμα και η χρήση ενός καλού καθαριστικού θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τέτοια προβλήματα.

5 Επειδή έχεις λιπαρό δέρμα

Συχνά οι άντρες εμφανίζουν υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα, η οποία κλείνει τους πόρους δημιουργώντας στίγματα και σπυράκια.

Τι να κάνεις: Επίλεξε ένα προιόν που ρυθμίζει τη λιπαρότητα, είτε είναι καθαριστική λοσιόν ή σαπούνι είτε ενυδατική κρέμα. Μετά από λίγες εφαρμογές θα δεις διαφορά.

Διάβασε σχετικά: Ακμή μετά τα 30; Νέες θεραπείες για να τη σβήσεις, μια και καλή!

6 Επειδή έχεις βρώμικα χέρια

Όταν πειράζεις το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια την ώρα που βλέπεις τηλεόραση, δουλεύεις στον υπολογιστή ή είσαι κολλημένος στην κίνηση δυστυχώς συμβάλλεις στην εξάπλωση της μόλυνσης. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εστίες μόλυνσης γύρω σου που πρέπει να αποφεύγεις να ακουμπούν στο πρόσωπό σου, όπως το κινητό σου.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε handsfree και μην ξεχνάς το συχνό πλύσιμο των χεριών. Επίσης, μην ντέπρεσαι: χρησιμοποίησε για πιο βαθύ καθαρισμό μία ή δυο φορές την εβδομάδα μία μάσκα αργίλου. Ρώτα την κοπέλα σου, αυτή ξέρει.