Beauty & Style

Γιατί αδυνατίζουν τα μαλλιά σου; Λύσεις σε 4 κακές συνήθειες

Η αραίωση μαλλιών δεν είναι μόνο πρόβλημα των αντρών. Η γυναικεία τριχόπτωση οφείλεται σε κληρονομικούς λόγους αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο χτενίζουν τα μαλλιά τους επιβαρύνεται η τρίχα. Αυτά είναι τα πιο κοινά πράγματα που κάνεις κάθε μέρα και σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο σπάσιμο της τρίχας, στην αποδυνάμωσή της και την αραίωση των μαλλιών σου.

1η κακή συνήθεια: Πιάνεις τα μαλλιά σου αλογοουρά για να γυμναστείς.

Λύση:  Ναι, οι αλογοουρές είναι γρήγορες και εύκολες, ακόμη και πολύ πρακτικές για την άσκησή σου αλλά συχνά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά σου. Χρειάζεσαι μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να κάνεις μία χαλαρή κοτσίδα από το να φτιάξεις ένα σούπερ σφιχτό ponytail. Το χαλαρό στυλ καθώς και κάποιον προιόν styling θα μειώσει σημαντικά το τράβηγμα στο θύλακα της τρίχας, το οποίο αδυνατίζει την τρίχα. Δοκίμασε το Klorane Spray με Ίνες Λιναριού, ένα προϊόν περιποίησης και styling μαζί, δίνει αμέσως όγκο στις ρίζες και λειαίνει την τρίχα χωρίς να τη βαραίνει ή το τζελ φορμαρίσματος Korres Styling Gel Lime για ελαστικό κράτημα μεγάλης διάρκειας που δε βαραίνει την τρίχα.

2η κακή συνήθεια: Κάνεις χωρίστρα τα μαλλιά σου στο ίδιο σημείο.

Λύση:  Αυτό μπορεί να προκαλέσει αραίωση στη  διαχωριστική γραμμή. Η χωρίστρα των μαλλιών μπορεί να γίνει μια πολύ αδύναμη περιοχή, και οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις όπως το συνεχές βούρτσισμα ή ακόμα και το να περνάς τα δάχτυλά σου μέσα από τα μαλλιά στο ίδιο σημείο μπορεί να είναι επιζήμιο. Κάνε χωρίστρα στο ίδιο σημείο μέχρι την πρώτη bad hair μέρα σου. Όταν είναι πολύ λιπαρά  άλλαξε το σημείο που κάνεις χωρίστρα ή μην την κάνεις καθόλου και πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν χαλαρό κότσο μέχρι να τα λούσεις. Δοκίμασε το Apivita Spray Αγωγή & ΔΩΡΟ Σαμπουάν Κατά της τριχόπτωσης για γυναίκες για αύξηση της πυκνότητας, ενδυνάμωση και τόνωση καθώς και για ενυδατική και καταπραϋντική δράση. Επίσης το Organic Royal Jelly Shampoo της Dr. Organic αναζωογονεί τη φυσική κεράτινη δομή και διεγείρει σε βάθος το ενδοκυτταρικό πλέγμα για να χαρίσει μια αίσθηση πλήρους επανόρθωσης, τέλειας ισορροπίας, υγείας και ζωτικότητας στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής.

3η κακή συνήθεια: Κρατάς το πιστολάκι πολύ κοντά στη βούρτσα όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου.

Λύση:  Προσπάθησε να κρατάς το σεσουάρ περίπου 20 – 30 εκατοστά  από τα μαλλιά σου. Η ένταση του αέρα μαζί με τη θερμότητα αποδυναμώνει  την τρίχα και την οδηγεί σε σπάσιμο.  Ξεκίνα το στέγνωμα των μαλλιών με τα δάχτυλά σου και κατεύθυνε τη ροή του αέρα από τις άκρες προς το τριχωτό της κεφαλής σου, μέχρι να στεγνώσουν περίπου το 80%. Στη συνέχεια, ξεκίνα το styling με τη βούρτσα αφού τους απλώσεις πρώτα το Baume Magnolia για Λάμψη της Klorane. Απλώνεται αμέσως στην τρίχα για να την ενυδατώσει και να αποκαταστήσει το προστατευτικό φιλμ που της προσδίδει τη φυσική της λάμψη. Επιπλέον, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις ένα προστατευτικό προιόν κατά της θερμότητας.

4η κακή συνήθεια: Κάνει συχνά δίαιτες εξπρές ή στερητικές δίαιτες.

Λύση: Τέτοιου είδους δίαιτες δε δημιουργούν μόνο προβλήματα στον οργανισμό και τα ζωτικά σου όργανα αλλά και στα μαλλιά σου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι το πρώτο δείγμα των ανθρώπων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές είναι η απώλεια μαλλιών. Φρόντισε να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Κάποια συμπληρώματα διατροφής επίσης μπορεί να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γερά και λαμπερά μαλλιά. Δοκίμασε το συμπλήρωμα διατροφής Forte Pharma Expert Cheveux (μαλλιά/νύχια). Πολύ αποτελεσματικό στη διακοπή της τριχόπτωσης και την τόνωση της διαδικασίας αναγέννησης της τρίχας με την παροχή αμινοξέων και αντιοξειδωτικών. Το Hair-Skin & Nail formula της Health Aid είναι ένας συνδυασμός βιταμινών, μετάλλλων και ιχνοστοιχείων με τριπλή δράση για όμορφα και δυνατά μαλλιά, νύχια και δέρμα. Τέλος, το συμπλήρωμα διατροφής Skin, Nails & Hair της Solgar είναι μια προηγμένη διατροφική φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για να προάγει την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών αφού παρέχει τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, όπως οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, L-προλίνη, L-λυσίνη, κόκκινο άλγος, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό.