Beauty & Style

Δοκιμάσαμε τις 5 πιο συχνές συμβουλές ομορφιάς. Ποιες ήταν οι πιο άχρηστες;

Φαντάζομαι πώς γνωρίζεις και έχεις δει όλα αυτά τα βιντεάκια και αρθράκια που σου λένε “Θέλεις να ξανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου; Ρίξε μπύρα και άφησέ τα για 15 λεπτά” κι εσύ κάνεις ό,τι σου λένε και περιμένεις τέταρτο, εικοσάλεπτο, δυο χρόνια κι έξι μήνες και καταλήγεις να ανοίγεις μπύρες -για να τις πιεις κι όχι για να λουστείς – αλλά ξανθό, όσες διμοίριες μπύρες κι αν αφανίσεις, δεν πρόκειται να δεις στον αιώνα τον άπαντα. Ωστόσο πολλά blogs και ενημερωτικά beauty sites ορκίζονται σε αυτές τις συμβουλές ομορφιάς και τις DIY συνταγές. Μπήκα στη διαδικασία από προσωπική περιέργεια να τις δοκιμάσω όλες, μία προς μία. Αυτό ναι ήταν Η περιπέτεια! Δες ποιες τελικά να κρατήσεις και ποιες να αφήσεις (οριστικά) ρίχνοντάς τες στο καλάθι των αχρήστων. Στα plus κράτα τις μπύρες. Καλοκαίρι έρχεται.

 

 

 

 

1η συμβουλή: Για να μη λερωθείς με τη μάσκαρα κράτησε ένα πλαστικό κουτάλι πάνω από το βλέφαρο και άπλωσέ τη.

Η αλήθεια: Εάν μουτζουρώνεσαι με τη μάσκαρα (που σημαίνει ότι με την λεπτή κινητικότητα και τον συντονισμό δεν τα πας και περίφημα) και αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτήν τη σπουδαία συμβουλή ομορφιάς θα πρέπει τουλάχιστον να διαθέτεις δεξιότητες ζογκλέρ (κι αν όντως τις διαθέτεις τότε τι θες το κουταλάκι;). Διαφορετικά, αν, αν λέμε, είσαι άμπαλη πώς θα καταφέρεις να κρατάς και το κουτάλι με το ένα χέρι και με το άλλο να βάζεις μάσκαρα και να μην απλώσεις το μισό μπουκαλάκι της πάνω στο κουτάλι;

Η ετυμηγορία: Τι το θες το κουτάλακι (δις) αν δεν μπορείς να πιάσεις το βουρτσάκι;

 

2η συμβουλή: Πρησμένα μάτια; Κόψε μια ωμή πατάτα σε φλούδες και τοποθέτησέ τες επάνω στα μάτια σου για 10 λεπτά.

Η αλήθεια: Οτιδήποτε δροσερό και υγρό αν βάλεις στα πρησμένα μάτια σου π.χ. από το ξενύχτι θα νιώσεις μια σχετική ανακούφιση. Αυτό είναι όλο. Αλλά να δεις με μιας το πρήξιμο να υποχωρεί; Όχι, δεν θα το δεις. Εάν μάλιστα το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών οφείλεται σε κατακράτηση υγρών τότε και 10 καφάσια πατάτες κι αν κόψεις το πρήξιμο δεν θα μειωθεί.

Η ετυμηγορία: Η συμβουλή είναι τελείως… πατάτα! Ξεκίνα να κόβεις τα προφανή όπως το κάπνισμα, τα αλμυρά φαγητά και τα ξενύχτια, βάζε και μία κρεμούλα ματιών και άσε τις πατάτες για το κρέας, όχι για τα μάτια σου.

 

3η συμβουλή: Για να μειώσεις την κυτταρίτιδα χρησιμοποίησε κόκκους καφέ σαν body scrub.

Η αλήθεια: Και να ξεπαστρέψεις ολόκληρη φυτεία καφέ η κυτταρίτιδα δεν είναι κάτι που φεύγει με ένα σπιτικό scrub (όσες την έχουν καταλαβαίνουν). Το μόνο που πιθανότατα να παρατηρήσεις μετά από ΠΟΛΛΕΣ εφαρμογές είναι ίσως πιο απαλή επιδερμίδα και αυτό οφείλεται στο τρίψε τρίψε.

Η ετυμηγορία: Μην μπερδεύεις την καφείνη που προσθέτει στα συστατικά της κάθε κρέμα κατά της κυτταρίτιδας που σέβεται τον εαυτό της και τον καταναλωτή της με τους κόκκους καφέ. Ένα σχέδιο αφάνισης της κυτταρίτιδας ξεκινά όντως με ένα φλιτζάνι καφέ! Φτιάξε καφέ και κατέστρωσε το 3Dplan: άσκηση, διατροφή, αδυνατιστικά προιόντα.  

 

4η συμβουλή: Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου με μαγιονέζα και βάλε την για 20 λεπτά. Στέγνωσέ τα με το πιστολάκι ώστε η θερμότητα να ενεργοποιήσει τη δράση της μαγιονέζας.

Η αλήθεια: Και Jesus και Christ! Όπου ενυδάτωση βάλε λιπαρά μαλλιά και όπου μαγιονέζα έχε υπόψη σου πως τα μαλλιά σου θα μυρίζουν αυγουλίλα μέχρι την επόμενη μέρα. Εάν μάλιστα είσαι τόσο risky και επιχειρήσεις να τα στεγνώσεις με το πιστολάκι προετοιμάσου για τη δυσκολία της αφαίρεσής της από τα μαλλιά σου.

Η ετυμηγορία: Μαγιονέζα δεν θα έβαζα ούτε και στη σαλάτα μου γιατί να τη βάλω και στα μαλλιά μου; Υπάρχουν τόσα υπέροχα ενυδατικά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών σου, μάσκες, λάδια κ.λπ. κλέφτες θα γίνουν δηλαδή κι αυτοί;

 

5η συμβουλή: Εάν θέλεις juicy lips τρίψε πιπέρι πριν βάλεις το κραγιόν σου.

Η αλήθεια: OMG! Εάν θέλεις χείλη σαν τον κ… της μαιμούς και ένα εγγυημένο έγκαυμα στα χείλη σου πέτυχες τζακ ποτ!

Η ετυμηγορία: Σε καμία περίπτωση μην το κάνεις αυτό στα χείλη σου (και τον εαυτό σου). Απλώς ΜΗΝ.

Φίλια Μητρομάρα