Beauty & Style

Διώξε τον Βρυκόλακα και τράβα για δουλειά!

Νέος πατέρας, πάρτυ άνιμαλ, φαν των κοκτέιλ και εργαζόμενος; Επειδή δεν εμπνέεις εύκολα τους προϊσταμένους σου ή τους πελάτες σου μοιάζοντας σαν βρυκόλακας εντέχνως μεταμφιεσμένος σε άνθρωπος, για όποιον λόγο και να είσαι κομμάτια, αυτές εδώ οι συμβουλές θα σώσουν την δουλειά και την μέρα σου!

 Το ημερολόγιο του ξυπνήματος…

Ώρα 4:00

Είτε το μωρό βγάζει δόντια και τώρα κοιμήθηκε, είτε σχόλασε ο 2ος Dj και έφυγες, είτε έκλεισες το μπαρ με τους φίλους σου, τώρα πέφτεις για ύπνο. Βάλε ξυπνητήρι!

Ώρα 5:00

Για κάποιον λόγο ξύπνησες, ενώ θα έπρεπε να σηκωθείς στις 7. Λογικό αφού δεν λειτουργεί τίποτα καλά. Πέσε και ξανακοιμήσου δεν είναι καιρός για ηρωισμούς.

Ώρα 7:00

Συνήθως ξυπνάς στις 7:30, αλλά επειδή είσαι κομμάτια έβαλες το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα. Καλά έκανες γιατί οι ελπίδες δεν είναι υπέρ σου.

Ώρα 7:05

Έχεις πιεί ένα ποτήρι νερό γιατί είσαι αφυδατωμένος, το δωμάτιό σου μυρίζει αλκοόλ, οπότε άνοιξε να φύγει η μυρωδιά καπηλιού. Πλύνε τα δόντια σου και διάλεξε ένα στοματικό διάλυμα καυτερό με έντονη μυρωδιά.

Ώρα 7:15

Είσαι κόκκαλο και πρέπει να μπεις για ντους. Προτίμησε αφρόλουτρο με αρώματα λεβάντας ή peppermint (και spearmint όπως στις τσίχλες!). Με το αφρόλουτρο peppermint ή spearmint θα παγώσει λίγο το δέρμα σου, αλλά ας κοιμόσουν νωρίς… Ξεχωριστά, τα αιθέρια έλαια μέντας/δυόσμου με λίγο μασάζ στους κροτάφους θα βοηθήσουν με τον πονοκέφαλο.

Ώρα 7:25

Δεν άλλαξε τίποτα χάλια είσαι, αλλά τουλάχιστον είσαι ενυδατωμένος, πράγμα που βοηθά στο να φύγει ο πονοκέφαλος. Μην μπλέξεις με άλλες ουσίες (ειδικά καφέ γιατί το hangover θα επανέλθει δριμύτερο), διότι απλά προσθέτεις ουσίες προς μεταβολισμό από το συκώτι και δεν βοηθούν να φύγει το αλκοόλ το ίδιο γρήγορα από το σώμα, ενώ το αλκοτέστ γράφει… Αν είσαι κομμάτια λόγω πατρότητας και κλαμμάτων, τότε πιες ένα καφέ και φάε πρωινό, καλό θα σου κάνει.. Αν είχες πιεί χθες, φάε πρωινό με μέτρο και μην πιειίς γάλα, γιατί μπορεί να κάνεις εμετό. Βαρύ πράγμα το άτιμο το γάλα, μετά από κραιπάλη… 

Ώρα 7:35

Είσαι άσπρος σαν το πανί και έχεις και κοκκινίλες από το χθεσινό χάλι. Στο χαλάω το ξέρω, εσένα του άντρα του βαρύ, αλλά θέλεις ενυδατική. Ειδική αντρική ενυδατική δοκιμασμένη από τύπους που το ξεφτίλισαν το προηγούμενο βράδυ. Όπως εσύ! Συνέχισε με ειδική κρέμα για τα μάτια ή το roll on με την μεταλλική μπίλια, ώστε να μην μοιάζεις με βρυκόλακα που γύρισε από techno party. Σου έμειναν και 10 λεπτά για σένα, κάνε ό,τι νομίζεις ότι προλαβαίνεις. Αν έχεις μούσια προσοχή μην γεμίσεις παντού με υπολλείμματα κρέμας και καρφωθείς ότι δεν είσαι στα καλύτερά σου…

Ώρα 8:00

Ντύσου, φυσικά ξαναπλύνε τα δόντια σου, βάλε παπούτσια, γυαλιά ηλίου και ξεκίνα για τη δουλειά. Λογικά με το πρώτο φως του ήλιου θα χαθεί και ο βρυκόλακας!

 Το tip: 

Η αρωματοθεραπεύτρια Χριστίνα Sahji Σολωμού προσθέτει ότι και τα αιθέρια έλαια βασιλικού μπορούν να σας βοηθήσουν να συνέλθετε, καθώς και το να μυρίσετε αιθέρια έλαια με υψηλές νότες, όπως των εσπεριδοειδών και αρκετών βοτάνων, που υποβοηθούν τον εγκέφαλο να συνέλθει πολύ πιο γρήγορα! Τέλος, έχει την καλύτερη άποψη για το αγιουβερδικό δώρο του ζεστού νερού με χυμό λεμονιού!