Beauty & Style

– Αγάπη μου, μου φέρνεις την μπύρα μου; -Την έβαλα στο πρόσωπό μου!

Αυτά ακούμε και το χάνουμε εντελώς το μυαλουδάκι που απέμεινε στο κεφάλι μας… Η νέα σειρά της Carlsberg με βιταμίνη Β, πρωτεΐνες, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά μας έβαλε σε δίλημμα…

Μετά από 150 και βάλε χρόνια παραγωγής μπύρας η Carlsberg αποφάσισε ότι τα υλικά της μπύρας κάνουν καλό στο πρόσωπο, τα μαλλιά και το δέρμα. Δεν έχει άδικο καθώς πολλά από τα συστατικά της μπύρας χρησιμοποιούνταν ήδη στην κοσμετολογία. Ποτά τύπου μπύρας με διαφορετική συνταγή φτιάχνονταν από την αρχαία Αίγυπτο (έχουν βρεθεί υπολείμματα μαγιάς), οπότε η γνώση των προτερημάτων της μπύρας στο δέρμα και τα μαλλιά, προϋπήρξε πολλά χρόνια πριν.

 

 

Αλλά λίγα χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκαν ξανά, τα προτερήματα της μπύρας, η γνωστή ζυθοποιία λάνσαρε μια πλήρη σειρά προϊόντων ομορφιάς για άντρες με Βιταμίνη Β και πυρίτιο, ενώ κάθε προϊόν περιέχει 500 ml μπύρα, άρα και τα βασικά της συστατικά: λυκίσκο, κριθάρι, μαγιά μπύρας και μπόλικη πρωτεΐνη.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι της ξήρανσης σε ψυχρό περιβάλλον (dry freeze) και ότι μένει χρησιμοποιείται ως βάση της κρέμας. Η χρήση μπύρας για καλλωπιστικούς λόγους δεν είναι κάτι το καινούριο, αλλά η έλλειψη βιβλιογραφίας (και η εξαφάνιση βιβλίων), έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές στην εξαφάνιση της γνώσης, μέχρι να «ανακαλυφθεί» ξανά.