Beauty & Style

9 έξυπνες ιδέες για να μην σπάσεις ούτε ένα νύχι στο γυμναστήριο

Να πώς θα διατηρήσεις το μανικιούρ σου μέχρι και ένα μήνα αναλλοίωτο! Υπάρχουν τρόποι.

1 Πάρε το δικό σου

Αν πας σε ένα ινστιτούτο για να σου φτιάξουν τα νύχια πάρε το δικό σου μανό. Συνήθως για να διαρκούν περισσότερο τα βερνίκια τα αραιώνουν με διαλυτικά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του σμάλτου αλλά αυτό μπορεί να αλλοιώσει το αρχικό χρώμα και να ξεφλουδίσει πιο γρήγορα το μανό. Μάλιστα, αν το αποθηκεύεις σε ένα σκοτεινό και ξηρό μέρος το βερνίκι θα διαρκέσει πάνω από χρόνο.

2 Καθάρισε καλά τα νύχια σου

Εάν υπάρχουν υπολείμματα από ενυδατική κρέμα, λάδι, νερό, κ.λπ. στα νύχια σου αυτό θα εμποδίσει να κολλήσει το βερνίκι. Πριν το γυάλισμα, σκούπισε τα νύχια σου με ένα πανί (όχι βαμβάκι γιατί αφήνει ίνες) και ένα καθαριστικό ασετόν. Ή μπορείς να απομακρύνεις τα υπολείμματα με λίγο ξύδι προτού απλώσεις τη βάση.

3 Μη βάζεις τα χέρια σου μέσα στο νερό

Οι μανικιουρίστες το κάνουν αυτό για να μαλακώσουν τα πετσάκια, αλλά τα νύχια συγκρατούν την υγρασία. Έτσι όταν βάψεις τα νύχια σου το βερνίκι θα συρρικνωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξεφλουδίσει γρήγορα. Ζήτα να σου απλώσουν λίγο λαδάκι εάν χρειάζεται να μαλακώσουν τα πετσάκια.

3 Εφάρμοσε το βερνίκι παντού

Οι άκρες των νυχιών είναι πιο επιρρεπείς στα ξεφλουδίσματα αφού δέχονται όλες τις πιέσεις (δακτυλογράφηση, sms κ.λπ.) Άπλωσε το βερνίκι από άκρη σε άκρη και κυρίως στο πάνω σημείο που τα έχεις κόψει, δυο φορές, για να το«σφραγίσεις». Αυτό το εύκολο και γρήγορο τρικ αρκεί για να τα προστατέψεις.

4 Διόρθωσε αμέσως το λάθος

Το να διορθώσεις το χτύπημα του νυχιού στο τέλος, αφού θα έχει στεγνώσει το βερνίκι, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη διάρκειά του και να οδηγήσει σε γρήγορο ξεφλούδισμα.  Τρίψε αμέσως με λίγο λαδάκι το σημείο που χτυπήθηκε και έτσι δεν θα χρειαστεί να βάλεις πολύ βερνίκι από πάνω για να το διορθώσεις και να σου χαλάσει αμέσως.

5 Απόφυγε τη θερμότητα για 12 ώρες τουλάχιστον

Ενώ μπορεί στην αφή να φαίνεται ότι έχει στεγνώσει ωστόσο μην πας να κάνεις hot yoga μετά το μανικιούρ γιατί θα το καταστρέψεις. Χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες για να σκληρύνει το βερνίκι στα νύχια (κι ας μη του φαίνεται) και η θερμότητα μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία στεγνώματος. Οπότε απόφυγε να πλύνεις τα πιάτα με ζεστό νερό, να τα φυσάς για να στεγνώσουν πιο γρήγορα (μην ξεχνάς ότι η αναπνοή σου είναι ζεστή) και να πας σε σάουνα. Επίσης και το βάλεις τα νύχια σου σε παγωμένο νερό για να τα στεγνώσεις πιο γρήγορα είναι λάθος επειδή ενισχύεις την ξηρότητα των νυχιών σου.

6 Βάζε λάδι

Κάθε φορά μετά την προπόνηση βάζε τους λίγο λαδάκι και κάνε ήπιο μασάζ στα νύχια σου. Θα διατηρήσει ενυδατωμένα νύχια και πετσάκια και το βερνίκι θα διαρκέσει περισσότερο, αποτρέποντας το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο. Τα συστατικά που περιέχει το λάδι, όπως η βιταμίνη Ε, μπορεί να διεισδύσει στο νύχι ακόμηκαι από πολλά στρώματα βερνικιού και να το προστατέψει. Απόφυγε ενυδατικές κρέμες  χεριών που μπορεί να σπάσουν το μανό σου.

7 Άπλωνε λίγο άχρωμο βερνίκι

Βάζε κάθε 3 – 4 μέρες από πάνω ένα άχρωμο βερνίκι για να διατηρήσεις το μανικιούρ άψογο για περισσότερο χρόνο.

8 Πλένε τα χέρια σου με σαπούνι

Μπορεί να έπιασες βάρη, μπάρες και λαβές στο γυμναστήριο αλλά μην τα πλένεις με απολυμαντικό χεριών επειδή ξηραίνει χέρια και νύχια και σπάει το βερνίκι.

9 Φόρα γάντια

Αν τελικά χαλάει εύκολα το μανικιούρ σου φόρα γάντια όταν προπονείσαι.