ΥΓΕΙΑ

Γνωρίστε το Movember και τα πιο διάσημα μουστάκια

Movember ονομάζεται ένα ετήσιο φιλανθρωπικό event, που ξεκίνησε το 1999 στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Προέρχεται από τις λέξεις Moustache και November. Σκοπός είναι να μαζευτούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη. Σε κάθε χώρα ιδρύεται ένα ίδρυμα που συγκεντρώνει τα χρήματα. Τα χρήματα προκύπτουν από την οικονομία στο ξύρισμα του κάθε Μο-buddy, τα οποία και αποδίδονται στο ίδρυμα για τον καρκίνο του προστάτη.

 

 Τα πιο διάσημα μουστάκια

 

Τομ Σέλεκ

Ψηλός, αρρενωπός, με παχύ αλλά όχι μακρύ μουστάκι που «φωνάζει» manhood. ΟΚ, δεν έχει πολύ φαντασία, αλλά είναι trademark.

 

Χαλκ Χόγκαν  

Μουστάκι Handlebar σε άψογο στυλ και επίσης σήμα κατατεθέν. Με ύψος 2,01 δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να μοιάζει πιο αρρενωπός, αλλά το έκανε.

 

Χίτλερ

Έκανε αυτό το μουστάκι, επειδή στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο πήγε να πεθάνει, επειδή δεν μπορούσε να βάλει την αντιασφυξιογόνο μάσκα για τα χημικά αέρια, επειδή το μεγάλο μουστάκι του εμπόδιζε την μάσκα να κλείσει αεροστεγώς.

 

Φρέντυ Μέρκιουρι

Στυλ, εκπληκτική μουσική και ένα μουστάκι που αντιγράφτηκε πολύ εκείνη την εποχή.

 

Μπαρτ Ρέινολντς

Το μουστάκι του έχει 3.656 φίλους στο facebook. Είπατε κάτι;

 

Σαλβαντόρ Νταλί

Μουστάκι λεπτό και μακρύ που θυμίζει κεραίες από αστακό (όπως και το γλυπτό). Σουρρεαλιστής με τα όλα του, δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα δυνατό σήμα κατατεθέν. Ίσως ο πρώτος άνθρωπος που είδε την σημασία που θα έχει το image στο μέλλον.

 

Ντάνυ Τρέχο

Σημαδεμένος, πρώην φυλακόβιος και πρωταθλητής φυλακών στο μποξ, με εντελώς τσαμπουκαλεμένο πρόσωπο, που μοιάζει με μέλος της  La Εme ή της ms13. Το μουστάκι τον κάνει απλά πιο τρομακτικό.

 

Τσάρλι Τσάπλιν

Διατήρησε το μουστάκι στις ταινίες του, αλλά στην προσωπική του ζωή το ξύριζε που και που. Ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την περσόνα του ως Σαρλό.

  

Fun facts

Κατά μέσο όρο ένα μουστάκι ενός μήνα συγκρατεί 30ml  υγρού. Αφήστε τις μπύρες και αρχίστε τα ποτά με καλαμάκι.

Ο μέσος μουστακαλής πειράζει το μουστάκι του 760 φορές την μέρα.

Το μεγαλύτερο μουστάκι στον κόσμο το έχει ένας Ινδός ονόματι Σινχ Τσαουχάν. Έχει μήκος 4,6 μέτρα. Του κάνει μασάζ με μουστάρδα και γάλα καρύδας. Θεός.

Οι αστυνομικοί στο Μάντια Πραντές της Ινδίας, παίρνουν επίδομα μουστακιού, επειδή κάνει τους πολίτες να…σέβονται την εξουσία τους.

To μουστάκι μεγαλώνει περισσότερο το καλοκαίρι και την άνοιξη, παρά τον χειμώνα και το φθινόπωρο.

Σε μια τράπουλα ο μόνος ρήγας που είναι αμούστακος είναι ο Ρήγας Κούπα (αυτή θα σε βάλει να ξυρίσεις και το μουστάκι).