ΥΓΕΙΑ

Δεν λέει να περάσει ο βήχας; Δες τι θα σε ανακουφίσει!

Μην αφήσεις τον βήχα να σου χαλάσει τη μέρα! Υπάρχουν λύσεις και θα τις βρεις στο φαρμακείο!

 

 

Εάν ο βήχας σου επιμένει διάβασε πρώτα τι πρέπει να πάρεις και τι όχι.

Να πάρεις αντιβίωση ή όχι; 

Ο γιατρός είναι ο μόνος αρμόδιος για να χορηγήσει αντιβίωση. Μόνον όταν ο βήχας αποτελεί σύμπτωμα μικροβιακής λοίμωξης χρειάζεται αντιβίωση, σε άλλες περιπτώσεις καλύτερα να το αποφεύγεις. 

Να πάρεις αντιβηχικό σιρόπι ή όχι;

Τα αντιβηχικά σιρόπια συμβάλλουν στην ανακούφιση από τον μη παραγωγικό βήχα (ξερόβηχα), αλλά χορηγούνται κατόπιν συνταγής γιατρού, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της λανθασμένης λήψης τους. 

Να πάρεις αποχρεμπτικό σιρόπι ή όχι;

Όταν ο βήχας είναι με εκκρίματα (παραγωγικός), τα αποχρεμπτικά σιρόπια διευκολύνουν τη ρευστοποίηση και την αποβολή των εκκρίσεων. Ο γιατρός είναι πιθανό να τα συστήσει επικουρικά, εάν δεν έχεις ικανοποιητική απόχρεμψη. 

5 σιρόπια που θα σε ανακουφίσουν από τον βήχα

1 Apivita Φυσικό Σιρόπι για το Λαιμό με Πρόπολη & Αλθαία.

Η πρόπολη συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, με τις αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες. Η αλθαία καταπραΰνει τον πονόλαιμο και το βήχα προστατεύοντας τις βλεννογόνους μεμβράνες. Το θυμάρι βοηθά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, χάρη στις αποχρεμπτικές, αντιμικροβιακές και αποσυμφορητικές του ιδιότητες.

2 Charak Kofol Σιρόπι

Για ηρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση του βήχα καθε αιτιολογίας. Ασκεί αντιαλλεργική και αντισηπτική δράση στον βρογχικό βλεννογόνο ανακουφίζοντας από το βήχα κάθε αιτιολογίας. Επιπλέον έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο ανώτερο αναπνευστικό, ειδικά στο φάρυγγα και στο λάρυγγα. Ρευστοποιεί τις εκκρίσεις των βρόγχων. Διευκολύνει την απόχρεμψη. Καταπραΰνει τον ερεθισμό των βρόγχων. Μαλακώνει το λαιμό.

3 Himalaya Diakof Syrup

για το βήχα, βρογχίτιδα, βρογχικό άσθμα. Μαλακώνει το λαιμό με τρόπο απολύτως φυσικό και ελέγχει άμεσα τον αλλεργικό βήχα, ξηρό ερεθιστικό βήχα καί βήχα με απόχρεψη που προκαλείται από διάφορες αιτίες. Καταπολεμά τη βροχίτιδα καί το βροχικό άσθμα. 

4 A.Vogel Drosinula

Χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό για το καταπραϋντικό σιρόπι και επιδρά στο λαιμό, στους πνεύμονες και στους αναπνευστικούς αγωγούς, με ευεργετικά αποτελέσματα στη βρογχίτιδα, στον κοκκύτη και στον επίμονο βήχα. Περιέχει εκχύλισμα αγρίου ελάτου (Piceae abietis), φρέσκο βότανο και ρίζα δροσέρας (Drosera rotundifolia) και φρέσκο βότανο κισσού (Hedera helix). Επίσης περιέχει ακατέργαστη ζάχαρη, μέλι και συμπυκνωμένο χυμό φρέσκου αχλαδιού. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 6% (κ/ο).

5 Charak Spasma Σιρόπι

βρογχοδιασταλτικό – βλεννολυτικό – αποχρεμπτικό κατά του βρογχικού άσθματος.

Χαλαρώνει τους σφιγμένους θωρακικούς μύες και τις λείες μυϊκές ίνες των βρόγχων, μειώνοντας και εξαλείφοντας τον βρογχοσπασμό και τις φλεγμονές. Ρευστοποιεί τα κολλώδη πτύελα και προωθεί την αποβολή των βρογχικών εκκρίσεων. Διευκολύνει την απόχρεμψη. Συντελεί στην αποσυμφόρηση της αναπνευστικής οδού. Διευκολύνει την εισπνοή και εκπνοή. Ανακουφίζει από την δύσπνοια. Σταματά τον έντονο παροξυσμικό βήχα και προλαμβάνει την επανάληψη μιας ασθματικής κρίσης. Ασκεί αντί-αλλεργική δράση απέναντι στους παράγοντες που σχετίζονται με το αλλεργικό άσθμα.

  

Οι πληροφορίες δεν προορίζεται ως υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Μην χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία στο πρόβλημά σας χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.