ΥΓΕΙΑ

10+1 συμβουλές προστασίας από τον ήλιο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες

Αγαπάμε πολύ τον ήλιο και αυτός μας το ανταποδίδει χαρίζοντάς μας ποικίλα οφέλη τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχολογική μας υγεία. Όμως, όσο μας αρέσει να μας “λούζει” ο ήλιος, άλλο τόσο λατρεύουμε το δέρμα μας και θέλουμε να το προστατεύσουμε από κινδύνους λόγω έκθεσής του στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

 

 

  1. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.

 

  1. Αποφεύγουμε τις πιο “ζεστές ώρες” της ημέρας, δηλαδή 11:00-16:00.

 

  1. Τις πρώτες ημέρες δεν ξεπερνάμε τα 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο.

 

  1. Χρησιμοποιούμε ικανοποιητική ποσότητα και υψηλή ποιότητα αντηλιακού προϊόντος.

 

  1. Η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού μειώνεται με το κολύμπι, τον ιδρώτα και το σκούπισμα. Επαναλαμβάνουμε τη χρήση σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα στα παιδιά.
  2. Για βρεφάκια μέχρι 6 μηνών αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

 

  1. Προτιμούμε ανοιχτόχρωμα ρούχα (όπως λευκά μπλουζάκια) και φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό, ακόμα και στις βόλτες μας στην πόλη.

 

  1. Η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται σε κάθε επιφάνεια, στο χιόνι, στο γρασίδι, στην άμμος, στο νερό. Για αυτό είναι απαραίτητο να κάνουμε χρήση του αντηλιακού μας σε κάθε εποχή.

 

  1. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε κάποια ευαίσθητα σημεία του σώματος (κυρίως των παιδιών) όπως είναι ο λαιμός, τα αυτιά, τα κουντεπιέ, και να τα φροντίζουμε με μια “γενναία” δόση αντηλιακού.

 

  1. Φροντίζουμε να ενυδατώνουμε συχνά τον οργανισμό μας με αρκετή ποσότητα νερού, για να αποφύγουμε έτσι την αφυδάτωση.

 

+1. Μετά την έκθεση στον ήλιο περιποιούμαστε το παιδικό δέρμα εξωτερικά, απλώνοντας ένα απαλό, ενυδατικό υδρογαλάκτωμα με εκχύλισμα καλέντουλας και D-Panthenol.