Reviews

Theragun Prime: Το πιστόλι μασάζ που θα σε σώσει από τον πόνο!

Η δημοσιογράφος – fitness enthusiast Φίλια Μητρομάρα και ο fitness enthusiast Νάσος Καλλίτσης δοκίμασαν το Theragun Prime και ιδού τα αποτελέσματα που κατέγραψαν.

 

Αν γυμνάζεσαι τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ειδικά αν κάνεις προπονήσεις υψηλής έντασης, προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων ή άρση βαρών, η συσκευή μασάζ Theragun Prime της Therabody μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σου, να ενισχύσει τη γρήγορη αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων, βελτιώνοντας την κινητικότητά σου και μειώνοντας τον μυϊκό πόνο.

(Σ.Σ.:) Τα προϊόντα για τα οποία γράφουμε, τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή ή είναι προϊόντα συνεργατών μας που δοκιμάζουμε. Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις μας είναι αληθινές και δικές μας, με σκοπό να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για τη σωστή αγορά του.)

Unboxing

 

Ανοίγοντας τη συσκευασία του, εκτός από τη συσκευή και τη μαλακή θήκη αποθήκευσης, βρήκαμε ένα φυλλάδιο συσκευασμένο σε φάκελο τύπου Apple όπου περιείχε την ιστορία στο Theragun, ένα γράμμα του ιδρυτή (nice touch), σελίδα οδηγιών, έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης και πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση.

Theragun Prime: Πες “αντίο” στον πόνο

Το Theragun Prime χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία QuietForce της Therabody, οπότε δεν κάνει τον εγκέφαλό σου να… κροταλίζει. Είναι ισχυρό, αποτελεσματικό και βελτιώνει άμεσα τον πόνο και την κινητικότητα. Σε απαλάσσει από την ένταση και τον πόνο στους μυς και κάνεις την αποθεραπεία σου γρήγορα και -σχεδόν- αθόρυβα. Διαθέτει 5 ταχύτητες, σύνδεση Bluetooth σε εφαρμογή (app), 4 κεφαλές και μία μπαταρία λιθίου με αυτονομία 120 λεπτών. Το Theragun Prime είναι τρισεκατομμύρια φορές καλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο του, το Theragun Liv. Είναι ελάχιστα ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο για άτομα που ασχολούνται σοβαρά με προπονήσεις και αποκατάσταση. Τα Theragun, που ανήκουν στην καινοτόμο οικογένεια προϊόντων tech wellness της Therabody, είναι συνώνυμα με το «πιστόλι μασάζ» και την «κρουστική θεραπεία» και είναι αναμφισβήτητα οι πιο γνωστοί παίκτες στην αγορά. Επίσης, το Therabody πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του με τη νέα σειρά Theraguns, την τέταρτη γενιά προϊόντων. Στη σειρά G4 περιλαμβάνονται τα Theragun PRO, Theragun Elite, Theragun Prime και Theragun Mini.

Theragun Prime: Προδιαγραφές, χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Το Theragun Prime είναι το λιγότερο πολυτελές από τα άλλα της σειράς του (εκτός από το Theragun Mini), αλλά εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό και με πολλά χαρακτηριστικά. Διαθέτει πέντε ταχύτητες και συνοδεύεται από τέσσερα εξαρτήματα για μασάζ σε διαφορετικές μυικές ομάδες. Ο κινητήρας QX65 της συσκευής διαπερνά τις μυϊκές ίνες έως και 16 χιλιοστά κάτω από το δέρμα και μπορεί να φτάσει έως και 2400 κρουστά ανά λεπτό (PPM). Η πιο αργή ταχύτητα, τα 1750 PPM, θα σου φανεί αρκετά γρήγορη. Το Theragun Prime έχει τη μορφή του χαρακτηριστικού τριγωνικού σχεδιασμού της εταιρείας και η εργονομική λαβή είναι αρκετά σταθερή και στιβαρή στο χέρι. Με διάρκεια ζωής μπαταρίας 2 ωρών, δείκτες ρύθμισης LED και πολλαπλές ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων, το Theragun Prime είναι πραγματικά μία value for money συσκευή.

Τί λατρέψαμε στο Theragun Prime!

Χρησιμοποιήσαμε το Theragun Prime μία έως τρεις φορές την εβδομάδα, από τότε που το παραλάβαμε, και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάνει αυτό που υπόσχεται. Κατά τη γνώμη μας, είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε άλλο έχει βάλει ποτέ η Theragun στην αγορά γιατί:

Είναι δυνατό

Το Prime έχει πέντε ταχύτητες που μπορείς να ελέγξεις είτε από το κινητό σου με το app είτε από την ίδια τη συσκευή. Διαθέτει 5 διαφορετικές ταχύτητες (1750, 1900, 2100, 2200, 2400) που απεικονίζονται σε γραμμές LED, ενώ η εφαρμογή app σε καθοδηγεί με προτεινόμενα προγράμματα θεραπείας και σου επιτρέπει να βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου την ταχύτητα και δύναμη που εφαρμόζει. Η Φίλια δεν χρησιμοποιεί τις υψηλότερες ταχύτητες επειδή της αρέσει ένα πιο ήπιο μασάζ, αλλά θέλει να ξέρει ότι έχει ισχύ, σε περίπτωση που την χρειαστεί. «Το γεγονός ότι ξεκινάει από χαμηλή ταχύτητα είναι τέλειο για ένα μασάζ προθέρμανσης που δεν χρειάζεται να είναι εντατικό (οι δρομείς θα το λατρέψουν σίγουρα!)» λέει ο Νάσος.

Κάνει δουλειά στους πονεμένους μυς

Οι τρεις πρώτες ταχύτητες στο Prime είναι τέλειες για τους μέτρια πονεμένους μυς. Οι υπερβολικά πονεμένοι μύες, μπορούν να χαλαρώσουν αρκεί να έχεις υψηλή ανοχή στον πόνο όταν θα εφαρμόζεις τη συσκευή. Προσφέρει βαθιά μυϊκή θεραπεία και είναι εργονομικά σχεδιασμένη για όλους. Το εύρος κρούσης φτάνει 60% βαθύτερα στο μυ σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές δόνησης του εμπορίου και στα 16 χιλιοστά σε βάθος. Για το λόγο αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στους μυς, παράγει θερμότητα και τους ανακουφίζει από την ένταση. Γενικά τα κρουστικά κύματα επιταχύνουν τη διαδικασία θεραπείας, με την ενεργοποίηση της αυτο-ίασης του οργανισμού. Διεγείρουν τον μεταβολισμό και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος. Ο κατεστραμμένος ιστός ανοζωογονείται σταδιακά και τελικά θεραπεύεται.

Η μπαταρία του έχει μεγάλη διάρκεια ζωής 

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 2 ώρες (120 λεπτά) με διάρκεια για εβδομάδες, επειδή συνήθως το Prime μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πέντε έως 15 λεπτά, μία έως τρεις φορές την εβδομάδα. Επίσης μπορεί να φορτιστεί με τη βάση φόρτισης (πωλείται ξεχωριστά).

Διαθέτει πολλά εξαρτήματα

Το Prime περιέχει 4 εξαρτήματα/κεφαλές που προσαρτώνται στη συσκευή, κατάλληλα για κάθε σημείο του σώματος και εφαρμογή. Το Dampener είναι ιδανικό για γενική χρήση, το StandardBall είναι Ιδανικό για γενική χρήση σε μεγάλες ή μικρές μυϊκές ομάδες, το Cone χρησιμοποιείται σε στοχευμένη μυϊκή θεραπεία, χέρια και πέλματα και το Thumb χρησιμοποιείται κυρίως σε trigger points και στη μέση για χρήση σε διαφορετικές μυικές ομάδες. Για παράδειγμα, το Dampener είναι ιδανικό για ευαίσθητες περιοχές όπως ο αυχένας ή οι γοφοί, ενώ το Cone μπορεί να φτάσει σε trigger points στην πλάτη και στις καμάρες των ποδιών.

Το app Therabody είναι φανταστικό!

Εάν είσαι άτομο που του αρέσουν τα δεδομένα, θα λατρέψεις την εφαρμογή Therabody. Μέσα στην εφαρμογή μπορείς να δημιουργήσεις προγράμματα αποκατάστασης προπόνησης και κινητικότητας και να παρακολουθείς πόσο συχνά χρησιμοποιείς το Prime και για πόσο χρονικό διάστημα. Η εφαρμογή σου συστήνει σε πραγματικό χρόνο τί να κάνεις και πώς, με βάση τη χρήση της εφαρμογής και της συσκευής από εσένα. Το app Therabody συνεργάζεται με τις εφαρμογές Apple Health και Google και μαθαίνει από τα δεδομένα της δραστηριότητάς σου ώστε σου προτείνει μέσω Bluetooth εξατομικευμένα προγράμματα αποθεραπείας στη συσκευή σου.

Η λαβή είναι εργονομική

Ο τριγωνικός σχεδιασμός είναι εργονομικός, προσφέρει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να κρατάς τη συσκευή, φθάνοντας εύκολα και στα πιο δύσκολα σημεία., αλλά ίσως κάποιοι, με κοντά χέρια πιθανόν, να δυσκολευτούν να φτάσουν σε κάποια δύσκολα σημεία της πλάτης. Το μέγεθος και το βάρος είναι τέλειο για αυτό που κάνει η συσκευή. Δεν το νιώθεις πολύ βαρύ για να σε κουράζει καθώς το χρησιμοποιείς αλλά επίσης δεν το νιώθεις και πολύ ελαφρύ για να μην κάνει τη δουλειά του σωστά. Ζυγίζει 2,2 κιλά, που είναι το μέσο βάρος για τις περισσότερες συσκευές μασάζ που κυκλοφορούν στην αγορά.

Είναι πιο αθόρυβο από όλα τα άλλα μοντέλα

Ο ιστότοπος της Theragun ισχυρίζεται ότι το Prime είναι 70% πιο αθόρυβο από τα προηγούμενα μοντέλα Theragun. Δεν ακούγεται ούτε μοιάζει με… τρυπάνι. Είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσεις,ακόμη και γύρω από τον αυχένα και τους ώμους, κάτι που είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα γιατί είναι πάντα εκεί που το χρειαζόμαστε περισσότερο. Το ειδικά σχεδιασμένο μοτέρ χωρίς τριβές (brushless) χρησιμοποιεί την τεχνολογία QuietForce Technology™ που προσφέρει τη γνωστή δύναμη Theragun, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον θόρυβο, αν και τα 69 dB στην τελική ταχύτητα δεν θα το έλεγες και εντελώς αθόρυβο.

Theragun Prime: Αυτό που δεν μας άρεσε

Όταν δοκιμάζουμε προϊόντα, πάντα αναζητούμε το χειρότερο. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά ο κύριος στόχος είναι να βοηθήσουμε τους άλλους καταναλωτές να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς (και ας σας φανεί περίεργο): Δεν έχουμε κάτι κακό να πούμε για το Theragun Prime. Δεν παρατηρήσαμε τίποτα κακό κατά τη δοκιμή αυτού του προϊόντος που θα μας εμπόδιζε να το αγοράσουμε ή να το συστήσουμε σε άλλους, εκτός ίσως από το χρώμα του: Είναι ματ μαύρο. Ένας συνδυασμός χρωμάτων θα έκανε τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα. Το χρώμα δεν έχει κάτι να πει και ένα εξαιρετικό προϊόν θα πρέπει να προσφέρει και λίγο χρώμα. Γνώμη μας.  

Δοκίμασε το και εσύ και πες μας τη γνώμη σου!

Κείμενο: Φίλια Μητρομάρα - Φωτογραφίες: Νάσος Καλλίτσης