Reviews

My Spring Energy: Δοκίμασα τα πιο φυσικά τζελάκια του πλανήτη. Πώς μου φάνηκαν;

Τρέχω από το 2008 συστηματικά, με αρκετές συμμετοχές σε μαραθώνιους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και πάντα δοκιμάζω προϊόντα που να είναι φυσικά, εύπεπτα και αποδοτικά. Έχω δοκιμάσει αρκετά τζελάκια σε μεγάλες διαδρομές και δεν τα υποτιμώ αλλά τα τελευταία χρόνια δίνω πολλή σημασία στη διατροφή μου και προτιμώ τα φυσικά προϊόντα, με λιγότερη έως και καθόλου χημεία. Πριν λίγο καιρό δοκίμασα τα τζελάκια My Spring Energy. Και να τι έχω να σας πω γι΄αυτά:

Τα τζελάκια My Spring Energy έχουν φυσικά συστατικά

Στα περισσότερα προϊόντα της My Spring Energy, το πρώτο ή το δεύτερο συστατικό είναι το ρύζι. Ανησυχώντας αρχικά για το πώς το στομάχι μου θα ανταποκρινόταν σε κάτι που φαινόταν σαν τζελ αλλά μπορεί να μου καθόταν βαρύ, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Κοιτάζοντας τον κατάλογο των συστατικών τους περιείχαν μεταξύ άλλων:

  • Ανεπεξέργαστο λάδι καρύδας (μη υδρογονωμένο, χωρίς χοληστερόλη και χωρίς τράνς λιπαρά)
  • Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία
  • Πολυφαινόλες κατά των φλεγμονών, ταρταρικό και μαλικό οξύ για τη διατήρηση των αλκαλικών αποθεμάτων
  • Λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες για ενέργεια
  • Νιτρικά άλατα για βελτίωση της οξυγόνωσης των μυών
  • Ηλεκτρολύτες όπως Κάλιο
  • Προβιοτικά για την υποστήριξη της εντερικής χλωρίδας
  • Ελεύθερα λιπαρά οξέα (FFA) για μείωση των γαστρεντερικών διαταραχών και υποστήριξη του αεροβικού μεταβολισμού
  • Πολυσακχαρίτες μακράς αλύσου για διαρκή ενέργεια
  • Αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν την εξάντληση
  • Απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες για γρήγορη απορρόφηση ενέργειας
  • Και άλλα φυσικά συστατικά όπως βιολογική μπανάνα, μέλι, μάνγκο, ρύζι μπασμάτι, νερό καρύδας, πορτοκάλι, παντζάρι κ.ά.

Αυτό που βρήκα αρκετά ενδιαφέρον ήταν ότι κάθε γεύση είναι για άλλη ανάγκη, ενώ μπορείς να καταλάβεις τα συστατικά που περιέχει όταν τα βάζει στο στόμα σου: για παράδειγμα νιώθεις τα σποράκια της φράουλας, ή τη γεύση της μπανάνας. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσαν όλες οι γεύσεις αλλά η γεύση ως γνωστόν είναι εντελώς υποκειμενική. (Εάν δοκιμάσεις κάποιο τζελ Spring γράψε μας τις εντυπώσεις σου.)

“Κάθε γεύση είναι στοχευμένη για κάθε ανάγκη.”

Τα τζελάκια My Spring Energy καλύπτουν ανάγκες

Τα τζελάκια My Spring Energy είναι παχύρρευστα, τα οποία είναι ωραία κατά τη διάρκεια ενός long run, όταν έχεις διψάσει πολύ, γιατί δεν χρειάζονται πολύ νερό κατά την κατανάλωσή τους. Ως δρομέας, το νάτριο και οι ηλεκτρολύτες είναι κάτι που προσέχω ιδιαίτερα. Κάθε τζελ περιλαμβάνει τουλάχιστον 100mg θαλασσινό αλάτι για να μειώσει τις κράμπες και να βελτιστοποιήσει την ενυδάτωση που είναι συχνά απαραίτητη όταν τρέχει κάποιος σε ξηρό και ζεστό κλίμα. Αλλά μιας και είμαστε πλέον στην καρδιά του χειμώνα έχε υπόψη σου ότι το κρύο αμβλύνει το μηχανισμό της δίψας. Νιώθεις λιγότερο διψασμένος παρά τον ιδρώτα που ρίχνεις και έχεις μεγάλη απώλεια υγρών από την αναπνοή. Κατά συνέπεια, τώρα τον χειμώνα πρέπει να καταναλώνεις συνειδητά υγρά, και ηλεκτρολύτες, ώστε να αναπληρώνεις το νερό και τα άλατα που χάνεις μέσω της “κρυφής” απώλειας ιδρώτα και της αναπνοής. Όταν αναπνέεις στον κρύο, υγρό αέρα, το σώμα θερμαίνεται και υγραίνει τον αέρα. Καθώς εκπνέεις, χάνεις σημαντικές ποσότητες νερού. Παρότι λοιπόν φαίνεται παράδοξο, η κατανάλωση νερού και ηλεκτρολυτών ακόμη και τον χειμώνα είναι απαραίτητη.

Γενικά, όποιος πάρει ένα τζελ χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να φτάσει στο στομάχι και να αφομοιωθεί από τον οργανισμό. Αυτός ο χρόνος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος με τα τζελάκια My Spring Energy. Ό,τι περιέχουν είναι αρκετά εύπεπτα.

 

Τα τζελάκια My Spring Energy δεν έχουν ζάχαρη

Αυτό που με έκανε να τα συμπαθήσω περισσότερο είναι ότι δεν έχουν ζάχαρη, επειδή προσέχω τη διατροφή μου. Περιέχουν μια ισορροπημένη σύνθεση υδατανθράκων που συμβάλλει σε κάθε πετυχημένη προσπάθεια, χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και / ή της μαλτοδεξτρίνης. Επίσης είναι για vegan αθλητές.

Τέλος, τα τζελάκια My Spring Energy είναι μικρής διάρκειας γιατί δεν έχουν συντηρητικά.

 

Καλά χιλιόμετρα!

Νάσος Καλλίτσης

 

Δοκίμασες κάποιο προιόν και έχεις σφαιρική άποψη γι΄αυτό; Μοιράσου τη μαζί μας στο info@wefit.gr