ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σώμα παραλίας: Κάνε διακοπές από τις ύπουλες θερμίδες

Τα έχασες; Μην τρως κενές θερμίδες για να μην τα ξαναπάρεις. Φάε σωστά και απόλαυσε τον ήλιο, τη θάλασσα και το σεξ. Κάνε διακοπές από τις ύπουλες θερμίδες. Διάβασε: Το τρίπτυχο που θα σε κρατήσει fit και στις διακοπές.

 

 

 Τί να κάνεις αν:

Πέφτεις με τα μούτρα στα μεζεδάκια της ταβέρνας

Οι τοπικές σπεσιαλιτέ ή τα ουζάκια και οι μεζέδες έχουν κλείσει σπίτια, δυστυχώς. Ναι μεν οι μερίδες είναι μικρές αλλά οι θερμίδες είναι πολλές. Γι αυτό κάνε το εξής τρικ: γέμισε το ποτήρι σου με νερό, τρώγε μία μπουκιά από κάθε μεζέ πίνοντας νερό μετά από κάθε μπουκιά, μην φας καθόλου ψωμί και θα μειώσεις την όρεξή σου. Διαφορετικά παρήγγειλε μια ελαφριά ατομική σαλάτα και τρώγε αργά ώστε να τρως κι εσύ κάτι.

 Σου αρέσουν οι βούτες στη χωριάτικη

Το ελαιόλαδο έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες. Αν όμως προσθέτεις ελαιόλαδο παντού και χωρίς να το μετράς, καταναλώνεις πολλές θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ωστόσο μην ξεχνάς ότι είναι πηγή λίπους και το λίπος περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αυτό σημαίνει ότι μόνον μία κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 150 θερμίδες. Κάνε τον πολλαπλασιασμό και θα δεις πόσες θερμίδες λαμβάνεις μόνο από το ελαιόλαδο.

Τα πίνεις στο beach bar

Γίνεται beach bar χωρίς κοκτέιλ; Για πολλούς, τα μοχίτο, οι καϊπιρίνιες και οι μαργαρίτες σημαίνουν διακοπές. Ωστόσο μπορείς να πιεις και να μην πάρεις τα κιλά που έχασες, αρκεί να επιλέξεις σοφά. Το κρασί σχετίζεται με μικρότερη συγκέντρωση λίπους στο στομάχι, οπότε είναι μία καλή επιλογή. Όσον αφορά στα βαρύτερα ποτά, να θυμάσαι ότι τα καθαρά ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες. Προτίμησε βότκα με λίγο χυμό λεμόνι ή τζιν με σόδα.

Θέλεις να φας junk food

Αν δεν μπορείς με τίποτα να βγάλεις από το μυαλό σου το λαχταριστό burger επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει την παρασπονδία, αλλά όχι πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο προτίμησέ το με λαχανικά, αντί για πατάτες τηγανητές, προκειμένου να χορτάσεις και να μην πάρεις έξτρα θερμίδες.

 Δεν αντέχεις χωρίς παγωτό

Προτίμησε μία γρανίτα χωρίς ζάχαρη ή ένα με λίγα λιπαρά. Επίσης μπορείς να πιεις ένα παγωμένο σοκολατούχο γάλα με 0% λιπαρά κάτι που θα μειώσει την επιθυμία σου για παγωτό.