ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγωτό σοκολάτα: Το πιο αποτελεσματικό σνακ για αποκατάσταση!

Έχεις κουραστεί από το ίδιο shake πρωτεϊνης μετά από προπόνηση; Δοκίμασε ένα παγωτό αποκατάστασης που θα σου προσφέρει ένα μείγμα υδατανθράκων και πρωτεϊνών για να ανεφοδιάσεις τους κουρασμένους μυς σου.

 

Όσοι προπονούνται σε υπεραποστάσεις ή τρέχουν, στο τέλος αυτό που τρώνε ή που τους δίνουν να φάνε είναι μπανάνες. Θεωρούνται το ιδανικό σνακ για την αναπλήρωση των υδατανθράκων, του νατρίου και του καλίου που χάθηκαν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αν όμως μοίραζαν παγωτό σοκολάτας αντί για μπανάνες τι θα γινόταν; Ειδικά τώρα που κάνει ζέστη και είναι καλοκαίρι; Δεν είναι τόσο κακή ιδέα. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το σοκολατούχο γάλα, ξαδελφάκι του παγωτού σοκολάτας, είναι ένα ιδανικό σνακ αποκατάστασης μετά την προπόνηση.

Αυτό γιατί το σοκολατούχο γάλα έχει την ιδανική αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης, η οποία φαίνεται να ενισχύει την αναπλήρωση γλυκογόνου στους μυς μετά την προπόνηση. Το σοκολατούχο γάλα περιέχει πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία χωνεύεται και απορροφάται γρήγορα, παίρνοντας απαραίτητα αμινοξέα που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος αμέσως μετά την κατανάλωση. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θεωρείται ότι ενισχύει την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των μυών.

Επίσης, περιέχει την πρωτεΐνη καζεΐνη, η οποία χωνεύεται και απορροφάται πιο αργά από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και διατηρεί τα αμινοξέα στην κυκλοφορία του σώματος ώρες μετά την κατανάλωση. Η καζεΐνη πιστεύεται ότι μειώνει τη διάσπαση των μυών. Ακολουθώντας αυτήν την αποδεδειγμένη θεωρία, αν το σοκολατούχο είναι τόσο καλό στην αποκατάσταση γιατί να μην φας ένα παγωτό σοκολάτας που θα το έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Αντί λοιπόν για την κλασσική μπανάνα φτιάξε ένα παγωτό σοκολάτας και κάνε την αποκατάσταση μετά την προπόνηση απολαυστική.

Παγωτό σοκολάτας για αποκατάσταση

Συστατικά

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, πλήρη λιπαρά

1 φλιτζάνι σοκολατούχο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο παγωμένο μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ (περίπου 3-5 λεπτά).

Μόλις σχηματιστεί μια κορυφή, πρόσθεσε το σοκολατούχο σταδιακά χτυπώντας με το μίξερ.

Ρίξε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάου και ανακάτεψε.

Ψύξε το παγωτό μέχρι να παγώσει (περίπου 5 έως 6 ώρες).

Όταν παγώσει βγάλτο από την κατάψυξη και άφησέ το να μαλακώσει ελαφρώς.

Σέρβιρε και καλή απόλαυση!

Διατροφική αξία

  • 270 θερμίδες
  • 18 g λίπος
  • 11 g κορεσμένο λίπος
  • 70 mg χοληστερόλη
  • 5 g πρωτεΐνη
  • 23 g υδατάνθρακες
  • 1 g ίνας
  • 70 mg νάτριο
  • 146 mg ασβέστιο