Interviews

Peak Performance: Train – Learn – Grow!

Ο Μηνάς Μαλάτος μίλησε στο wefit.gr για την εξέλιξη της Peak Performance στη μεγαλύτερη ομάδα τριάθλου στην Ελλάδα και με 10 συμμετοχές στο επερχόμενο IRONMAN 70.3 World Championship, Utah 2022

 

Τι σημαίνει Peak Performance για εσένα και πως έφτασες να έχεις τη μεγαλύτερη ομαδα τριάθλου στην Ελλάδα?
Η ομάδα της Peak ήταν ένας από τους στόχους μου, όταν αποσύρθηκα από αγωνιστικές υποχρεώσεις της ποδηλασίας. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της καθημερινότητας μου εδώ και 3 δεκαετίες σχεδόν, δεν έχω σκεφτεί ποτέ αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.
Η ομάδα ξεκίνησε τους πρώτους αγώνες το 2018 και βασικός μου στόχος ήταν και είναι η ποιότητα στην προπόνηση και η εξέλιξη των αθλητών. Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια, σωστή καθοδήγηση και community με κοινούς στόχους και mindset.
Θεωρώ ότι μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει.

 

Τι θυσίες πρέπει να κανει κανείς για να ακολουθήσει την αθλητική καθημερινότητα?
Δεν χρησιμοποιώ την λέξη θυσία , για μένα είναι όλα θέμα επιλογής, προτεραιότητας και ισορροπίας.
Ακούγονται και γράφονται πολλά για το πως κάποιος μπορεί να κάνει τριάθλο ή γενικότερα αθλητισμό σε πιο υψηλό επίπεδο, τα οποία είναι μεγενθυμενα και πολλές φορές με μεγάλες δόσεις ματαιοδοξίας.
Για μένα αυτό που παίζει καθαριστικό ρόλο έχει η σύνδεση του αθλητή με την καθημερινή του ρουτίνα, η απλότητα, η επικοινωνία με τον προπονητή και το σύνολο των ανθρώπων που σου δίνουν κίνητρο.

 

Φέτος συμμετέχετε με 10 αθλητές στο Παγκόσμιο της Utah. Tι σημαίνει για έναν αθλητή μια τέτοια συμμετοχή?
Η πρόκριση για το παγκόσμιο ήρθε μετά από πολύ καλά αποτελέσματα πέρσι στο IM 70.3 Costa Navarino και φέτος στο IM 70.3 Warsaw. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και είναι μεγάλη χαρά να βλέπω αυτή την πρόοδο και την επίτευξη των στόχων.
Για τον αθλητή πιστεύω ότι είναι μια δικαίωση και ηθική ικανοποίηση για την επένδυση στην προπόνηση που έχει κάνει. Η επένδυση σου δίνει την ευκαιρία να βάζεις τον πήχη ψηλότερα και να εξελίσσεσαι.
Η Utah πιστεύω ότι είναι ένας σταθμός, θα έχουμε συνέχεια και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις και αγώνες!

 

Αγαπημένο moto? Train – Learn – Grow

 

Τα μελλοντικά σου σχέδια σαν προπονητής?
Κάθε σεζόν είναι και διαφορετική, υπάρχουν πάντα πράγματα που με κάνουν χαρούμενο, μου δίνουν κίνητρο και άλλες φορές με προβληματίζουν.
Τα σχέδια μου είναι να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, με σωστό προγραμματισμό και υψηλούς στόχους!