Interviews

Αλεξάνδρα Ρίζου: Η influencer instructor yoga του ελληνικού instagram!

Έχει ως στόχο να μοιράζεται την αγάπη, την ένωση και τη χαρά που της δίνει η γιόγκα, καθώς και να μεταφέρει τις επιρροές, τις εικόνες και τα αρώματα που φέρνει μαζί της από κάθε μακρινό ταξίδι. Είναι μία από τις πιο επιδραστικές  instructor yoga στο ελληνικόinstagram. Και με το χέρι στην καρδιά της αξίζει! Η φωτογραφία είναι το αγαπημένο της χόμπι, η γιόγκα είναι η ζωή της και τα ταξίδια ο τρόπος να αφουγκράζεται την κουλτούρα των λαών. 

 

 

Η δημοσιογράφος Φίλια Μητρομάρα και το wefit συνάντησε την instructor yoga Αλεξάνδρα Ρίζου σε ένα από τα sunset session yoga που διοργανώνει και μίλησαν για το πως η αγάπη για τη γιόγκα, το ταλέντο και ο πειραματισμός είναι το ζητούμενο στον κόσμο του instagram.

 

  

 

Η γιόγκα για μένα είναι αγάπη, μοίρασμα, χαρά. 

Αιτία να ξεκινήσω να κάνω γιόγκα ήταν ο άνδρας μου. Είναι tatoo artist και εκδότης βιβλίων. Τα σχέδια που κάνει είναι κυρίως mandala, έχει επηρεαστεί από το Θιβέτ και τις ανατολικές θρησκείες. Το σπίτι μας, όταν μείναμε μαζί, ήταν γεμάτο με βιβλία ανατολικής επιρροής. Έτσι άρχισα να ανακαλύπτω τη γιόγκα και το βουδισμό. Μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα για τη γιόγκα. Και αυτό γιατί η γιόγκα μπορεί να σε κάνει κάθε μέρα και καλύτερο άνθρωπο.

Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου (Σ.Σ.: έχει τελειώσει γραφιστική και σχέδιο μόδας&Styling) γιατί ήμουν πολύ πιεσμένη και ξεκίνησα να κάνω σύγχρονο χορό και γιόγκα. Παλιότερα αθλούμουν, έπαιζα για πολλά χρόνια τένις, όχι όμως επαγγελματικά. Ωστόσο με νίκησε η γιόγκα. Ήθελα να μεταδώσω αυτά που μάθαινα και χαιρόμουν που έμπαινα στη μαγεία της γιόγκα. Μου αρέσει η φιλοσοφία και η κουλτούρα της. Και η βασική της φιλοσοφία είναι η αγάπη. Για μένα αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Όταν αγαπιέσαι κι όταν αγαπάς μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα.

 

 

Αφοσιώθηκα στη γιόγκα για να γίνω καλύτερη σε αυτό. Έκανα κάθε μέρα γιόγκα, ολοκλήρωσα και τις 200 ώρες teacher training και ξεκίνησα.

Από τότε που ξεκίνησα τη γιόγκα άρχισα να μπαίνω στον κόσμο της καλής υγιεινής ζωής και της καλής διατροφής. Έτσι άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες στο instagram για να παρατηρώ τη βελτίωση που είχα στο σώμα μου, στις συνήθειές μου, στη ζωή μου. Να δω πώς η γιόγκα με εξέλιξε ως άνθρωπο. Αυτό, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν χιλιάδες followers επειδή τους κινητοποιούσα να κάνουν κάτι.

Η γιόγκα μου έδειξε έναν νέο τρόπο ζωής. Άρχισα να ανακαλύπτω νέες συνταγές για πρωινά, μεσημεριανά, για smoothies, vegan πιάτα κλπ, χωρίς ζάχαρη. Έτσι τώρα η διατροφή μου αποτελείται από όσπρια, ξηρούς καρπούς, ψάρι. Δεν είμαι vegan αλλά σκέφτομαι πως ίσως να είναι το επόμενο βήμα, που θα κάνουμε μαζί με τον άντρα μου.

 

 

Όταν πηγαίνω ταξίδια μου αρέσει να δοκιμάζω τα πιάτα τους, ο πολιτισμός και η κουλτούρα κάθε χώρας ξεκινάει από το τραπέζι.

Διδάσκω Hatha VinyasaYoga, παραδοσιακή γιόγκα. Τώρα μπήκε και στη ζωή μου η Ashtanga, που είναι πιο δυναμική μορφή της γιόγκα, την οποία και έχω λατρέψει. Ανακαλύπτω κάθε μέρα να κάνει κάτι καινούργιο το σώμα μου! Ξεκινάω την ημέρα μου καθημερινά στις 6.30 π.μ. και ακολουθούν 2 ώρες γεμάτες πρακτική στην ashtanga! Σούπερ ενέργεια!

Έχω σχεδιάσει ένα Sunset Yoga class,όπου σε ένα τραπέζι βάζω καλούδια με υγιεινά σνακ για να προσφέρω στους μαθητές. Εκείνοι έρχονται νωρίτερα, βγάζουν τις φωτογραφίες τους, επειδή την ώρα εκείνη είναι και η ιδανική ώρα για να βγουν οι καλύτερες φωτογραφίες. Υπάρχει τέλεια ενέργεια μεταξύ μας.

 

 

Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία. Όλοι οι μαθητές μου έχουν έρθει από το instagram. Κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα από τους followers, που εμπνέονται από αυτά που κάνω. Αλλά και εμένα με εμπνέεουν κι εκείνοι να συνεχίσω να κάνω ό,τι αγαπώ.

Το Sunset yoga class για μένα είναι κάτι περισσότερο από την ενέργεια που χαρίζει η πηγή, ο ήλιος δηλαδή. Είναι τα συναισθήματα της ολοκλήρωσης και της αναγέννησης. Ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει. Όλα τα αρχέγονα συναισθήματα που έχει ο άνθρωπος ξεκινούν από τον άνθρωπο των σπηλαίων. Το ηλιοβασίλεμα ήταν η ώρα που ο άνθρωπος επέστρεφε στη σπηλιά. Υποσυνείδητα το ηλιοβασίλεμα μας φέρνει τα συναισθήματα της ασφάλειας, της ζεστασιάς, της οικογένειας, της ένωσης. Γιόγκα, έτσι κι αλλιώς σημαίνει ένωση.

 

 

 

Η αναπνοή είναι το νο1 στη γιόγκα. Είναι αυτό που σου προσφέρει τα πάντα. Κάθε ανάσα είναι ένας κύκλος ζωής. Ανάσα = ζωή.

Η γιόγκα είναι για όλα τα σώματα, για όλες τις ηλικίες, άνδρες, παιδιά, ηλικιωμένους κλπ. Σε κάποιον που δεν έχει κάνει γιόγκα, θα του έλεγα να βάλει τη γιόγκα στη ζωή του.

Αν ξεκινήσει κάποιος μαθήματα γιόγκα κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερος. Πέρα από το ότι θα αποκτήσει δύναμη και ευλιγισία θα μάθει καλύτερα τον εαυτό του, θα συνδεθεί με τον εσώτερό του εαυτό. Δεν θα μείνει στην επιφάνεια. Θα κάνει την ενδοσκόπησή του και θα επιφέρει αρμονία στις τρεις διαφορετικές υποστάσεις του, τη σωματική, τη διανοητική-συναισθηματική και την πνευματική. 

Στη γιόγκα δουλεύει κανείς με τον εαυτό του, προσπαθεί να βρει τη σύνδεση με το ίδιο του το σώμα, και να αισθανθεί πλήρης. Είναι μια πρακτική που μας βοηθάει να μείνουμε νέοι και υγιείς, σωματικά και ψυχικά.

 

 

Γιόγκα μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει στην καθημερινότητά του χωρίς να το ξέρει. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να μαγειρεύει και να σηκώσει το πόδι του, είναι και αυτό μια μορφής γιόγκα που κάνει ασυνείδητα. Τα πάντα είναι γιόγκα!

Το αγαπημένο μου μότο είναι «Πάντα να χαμογελάς». Ό,τι και να γίνει ένα χαμόγελο μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα.

Ακολούθησε την Αλεξάνδρα στο instagram @aleksandra_yoga