Fitness

Tough Mudder: Πολύ σκληρός για να αγωνιστείς στη λάσπη;

Το υπέρτατο challenge! Σε έναν αγώνα Tough Mudder μπορείς να καταφέρεις πράγματα τα οποία φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα, και αξεπέραστα. Πάνω από ενάμιση εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει μέρος σε έναν τέτοιον αγώνα και έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, γιατί όχι κι εσύ;

Περί τίνος πρόκειται;
Οι στίβοι μάχης υπάρχουν από την αρχαιότητα και ήταν μέρος της στρατιωτικής προετοιμασίας σε διαφόρους πολιτισμούς. Οπότε και ένας αγώνας Tough Mudder δεν θα μπορούσε να διαφέρει αφού σχεδιάστηκε από τις Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις για να δοκιμάσουν τις αντοχές, τη δύναμη και το ηθικό των συμμετεχόντων.

Ποια είναι τα εμπόδια;
Σε έναν αγώνα Τough Mudder θα τρέξεις, θα συρθείς, θα κολυμπήσεις, θα αναρριχηθείς, θα περάσεις διά πυρός και σιδήρου και όλα αυτά για να καλύψεις μία απόσταση 16 έως 20 χιλιομέτρων. Να μερικά εμπόδια που θα βρεις στο δρόμο σου και θα πρέπει να υπερνικήσεις:
* Θα τρέξεις, θα κυλιστείς και θα περπατήσεις σε λάσπη. Σε πολλή λάσπη.
* Θα περάσεις ένα λιβάδι με φωτιά. Απλό.
* Θα κάνεις μία εναέρια διαδρομή με κρίκους. Αν πέσεις θα υποστείς ένα μικρό ηλεκτροσόκ.
* Θα κολυμπήσεις σε μία πισίνα γεμάτη πάγο.
* Θα αναρριχηθείς σε ξύλινο τείχος. Ευκολάκι; Μερικοί τα καταφέρνουν μόνοι τους αλλά κάποιοι χρειάζονται τη βοήθεια των συναθλητών τους για να σκαρφαλώσουν.
* Θα διασχίσεις μεγάλους σωλήνες, ίσα που θα χωράς, με τους αγκώνες σου και με το νερό να σε πνίγει.
* Θα περάσεις ηλεκτροφόρα σύρματα. Αν κολλήσεις θα πέσεις σε λάσπη που θα σου χαρίσει ακόμα περισσότερα ηλεκτροσόκ.

Γιατί να το κάνεις;
Σου έχουμε δύο λέξεις: «Ευφορία» είναι μια λέξη που συχνά χρησιμοποιούν όσοι έχουν πάρουν μέρος για να περιγράψουν το τέλος του αγώνα. «Έκσταση» είναι η άλλη. Συμπληρώνουμε ότι είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Α, στο τέλος σε περιμένει και μια παγωμένη μπύρα! Θα αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη;
Εάν θέλεις να πάρεις μέρος σε έναν αγώνα λάσπης στην Ελλάδα μπες στο www.legionrun.gr και δήλωσε συμμετοχή. Είναι πολύ λιγότερες οι δοκιμασίες αλλά θα πάρεις μία ιδέα για έναν αγώνα λάσπης.

Διαφορετικά αν είσαι δυνατός βρες ένα event Tough Mudder εδώ.

Δες εδώ ένα αγώνα λάσπης: