Fitness

Taylor Kitsch: Σώμα που ζηλεύεις

Δεν χρειάζεται να κάνεις ιδιαίτερη έρευνα για να γίνεις μοντελάκι όπως ο Taylor Kitsch! Πώς γυμνάζεται και τι τρώει ο σκοτεινός detective Paul Woodrugh στο Τrue Detective;

O Τέιλορ Κιτς γεννήθηκε πριν από 34 χρόνια στον Καναδά. Eίναι γνωστός για το ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά του NBC «Friday Night Lights», ενώ έχει παίξει μεταξύ άλλων στις ταινίες Gospel Hill, The Bang Bang Club, The Covenan”, Richard Ellis’, Snakes on a Plane, John Tucker Must Die, στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας X-Men Origins: Wolverine και στην ταινία του Όλιβερ Στόουν Savages. Τώρα υποδύεται τον detective Paul Woodrugh στο Τrue Detective. Η καριέρα του ξεκίνησε ως μοντέλο και η στρατηγική του για να διατηρεί το σώμα του αθλητικό, αδύνατο και δυνατό είναι απλή: «πειθαρχημένη διατροφή και τακτικές προπονήσεις». Αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις στεγνός και φέτες. Αυτά είναι τα μυστικά του:

1 Δίνει χρόνο στην προπόνηση
«Κάνε υπομονή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της προπόνησης. Μην περιμένεις σε τρεις προπονήσει να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να δεις θεαματικά αποτελέσματα.». Για να κάψεις λίπος, να δεις το 6 pack σου και να αποκτήσεις όγκο στα χέρια χρειάζεται να ακολουθήσεις μία 6μηνη τουλάχιστον προπόνηση με εξατομικευμένη διατροφή.

2 Κάνει pull ups
«Οτιδήποτε κι αν κάνεις, όποια προπόνηση κι αν ακολουθείς κάνε 10 pull ups μεταξύ των σετ με στόχο να κάνεις 50 – 100 στην προπόνηση». Αν οι κάμψεις είναι η φυσική κρεατίνη επειδή προκαλούν απίστευτες βελτιώσεις στο σώμα σου τότε τα pull ups είναι σαν να παίρνεις τετοστερόνη και πρωτείνη μαζί αφού χτίζουν δύναμη, σταθερότητα, συντονισμό και φυσική κατάσταση. Ένα καλό μονόζυγο και ποικιλία λαβών είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γυμνάσεις πολλούς μυς μαζί την ίδια ώρα. Δες εδώ πώς να εκτελέσεις σωστά τις έλξεις και να φτιάξεις πλάτες.

3 Ξεκινάει πάντα με πρωτείνη
“Αρχίζω τα γεύματά μου με άπαχη πρωτεΐνη», λέει ο Κιτς. Είναι ένας εύκολος κανόνας για να ακολουθήσεις στα κυρίως γεύματα. Αγαπημένο του πρωινό: ομελέτα με ασπράδια αυγών και βρόμη για να ενισχύσει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

4 Μειώνει σταδιακά τους υδατάνθρακες
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνω την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνω, δεδομένου ότι δεν χρειάζομαι τόση ενέργεια τη νύχτα μέχρι πρωί.» Είναι μια βασική αρχή που υποστηρίζεται από την επιστήμη: Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η ικανότητα του σώματος να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες πέφτει στη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε οι περισσότεροι να καταλήγουν να αποθηκεύονται ως λίπος.

5 Αποφεύγει τις τροφές που αφομοιώνονται γρήγορα
«Μένω μακριά από τη ζάχαρη και το αλεύρι» λέει ο Κιτς. Τα προϊόντα που περιέχουν υψηλές ποσότητες αυτών των συστατικών – όπως τα περισσότερα ψωμιά, ζυμαρικά και αρτοποιήματα – αφομοιώνονται γρήγορα από τον οργανισμό αυξάνοντας απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό απελευθερώνει περισσότερη ινσουλίνη, η οποία δίνει στο σώμα σου το μήνυμα να σταματήσει η καύση και να αρχίσει την αποθήκευση του λίπους.

6 Τρώει χωρίς ενοχές και με μέτρο
«Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις η διατροφή σου να είναι τέλεια, ειδικά όταν εργάζεσαι.» Για παράδειγμα, αν τρως πέντε φορές την ημέρα αυτό σημαίνει 35 γεύματα την εβδομάδα. Μείνε πειθαρχημένος στα 30 από αυτά τα γεύματα και θα διατηρήσεις τη διατροφή σου χωρίς να τη χαλάσεις.