Fitness

Stott Pilates: Σε τι διαφέρει από το Pilates;

Αν αθλείσαι ή κάνεις πρωταθλητισμό η μέθοδος Stott Pilates είναι πολύ χρήσιμη για σένα.

 

 

 

 

Εάν ασχολείσαι με οποιοδήποτε άθλημα ή χορό η μέθοδος αυτή είναι μια εξαιρετική προετοιμασία προκειμένου το σώμα σου να αντέχει την καταπόνηση, να προλαμβάνει τους τραυματισμούς και να έχεις καλύτερες επιδόσεις. Αν πάλι, θέλεις απλώς να βελτιώσεις τη στάση του σωματός σου, να το ευθυγραμμίσεις και να απαλλαγείς από πόνους στη μέση και την πλάτη, δοκίμασε τη μέθοδο Stott Pilates, η οποία διαφέρει από το Pilates, και δεν εξαντλεί ούτε δεν καταπονεί το σώμα.

Σε τι διαφέρει από το Pilates;

Η μέθοδος Stott Pilates είναι μια παραλλαγή της μεθόδου Pilates η οποία αναπτύχθηκε από τις χορεύτριες Lindsay και Moira Merrithew με τη συνεργασία φυσιοθεραπευτών, αθλητικών ιατρών και γυμναστών. Η πιο σημαντική διαφορά της Stott Pilates από την μέθοδο του Joseph Pilates που ανέπτυξε τις αρχές της δεκαετίας του 1900 είναι ότι, ενώ το Pilates προωθεί την ευθεία σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της άσκησης η Stott Pilates επικεντρώνεται στη διατήρηση της φυσικής καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης.

 Διάβασε σχετικά: 5 πράγματα που δεν ξέρεις για το Pilates

Τα οφέλη που έχεις από την Stott Pilates

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η μέθοδος Stott Pilates μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες μορφές άσκησης, όπως η κολύμβηση, βοηθά στην ευλυγισία και την κινητικότητα, στην ενδυνάμωση και σταθεροποίηση των μυών γύρω από τους συνδέσμους, μειώνει τους πόνους της πλάτης και της μέσης και επιτρέπει τη βελτίωση της σωστής στάσης του σώματος μέσω της άσκησης. Επίσης:

 

  • Ενδυναμώνει τους κοιλιακούς μυς, τους μυς της σπονδυλικής στήλης, της πλάτης και των άκρων.
  • Απομονώνει και ενδυναμώνει συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.
  • Βελτιώνει τη στάση του σώματος.
  • Μειώνει τους χρόνιους πόνους στην πλάτη, στον αυχένα ή στη μέση.
  • Συμβάλλει στην ευκινησία, τη δύναμη, την ευλυγισία και τη σταθερότητα στη καθημερινή δραστηριότητα.
  • Προλαμβάνει τους τραυματισμούς

     Διάβασε σχετικά: Πονάει η μέση σου; 3 απαραίτητες ασκήσεις pilates για το σπίτι που θα σε ανακουφίσουν

Πώς γίνεται η Stott Pilates

Γίνεται σε στρώμα αλλά και σε όργανα pilates με την καθοδήγηση και την εποπτεία του εκπαιδευτή. Συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή, ασκείσαι με την κατάλληλη εκείνη αναπνοή που βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση και στη βαθύτερη ενεργοποίηση των μυών κατά την κίνηση, εστιάζεις στην κίνηση και μαθαίνεις σταδιακά να ελέγχεις, να προστατεύεις και να ασκείς το σώμα σου σωστά. Έτσι, επιτυγχάνεται συγκέντρωση, επιδεξιότητα, χαλάρωση και ανακούφιση. Καθώς το σώμα δυναμώνει μυϊκά, ευθυγραμμίζεται, αποκτά ευλυγισία και κινητικότητα.