Fitness

Step ups: H άσκηση που βάζει στα πόδια σου φτερά!

Θέλεις να αποκτήσεις δυνατά πόδια για να σουτάρεις καλύτερα, να τρέχεις γρηγορότερα και να κάνεις πεντάλ ταχύτερα;

 

 

 

Τα step ups είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη δύναμη στα πόδια σου. Το παν είναι να εκτελέσεις σωστά τα step ups για να αποκομίσεις όλα όσα έχουν να σου προσφέρουν. Τετρακέφαλοι, μηριαίοι, γαστροκνήμιοι, γλουτιαίοι γυμνάζονται δυνατά και βάζουν φτερά στα πόδια σου. Τα step ups μπορεί να χρησιμοποιηθούν για προθέρμανση, φυσική κατάσταση ή και δύναμη. Δες τι άλλο σου προσφέρει αυτή η άσκηση που φτιάχνει πόδια δυνατά! 

Μειώνει τους πόνους στη μέση σου

Tα step ups είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δυναμώσει κανείς τα πόδια του χωρίς περιττό στρες στις αρθρώσεις των γονάτων, του ισχίου και της μέσης. Εάν έχεις προβλήματα στη μέση ή αν προσπαθείς να γυμνάσεις το κάτω μέρος του σώματός σου χωρίς προβλήματα, αυτή η άσκηση είναι για σένα.

 Αυξάνει την εκρηκτικότητα των ποδιών σου

Τα step ups αυξάνουν την εκρηκτικότητα των μυών των ποδιών. Αυτό βέβαια μεταφράζεται σε πιο γρήγορα σπριντ και καλύτερα κατακόρυφα άλματα. Αν θέλεις να γυμνάσεις πόδια σε ενδιαφέρει κι αυτό: Leg press: Είναι η άσκηση στην πρέσα ποδιών άχρηστη;

 

 

Θυμήσου τα καλύτερα κινηματογραφικά step ups!

 

Βελτιώνει την συμμετρία και την ισορροπία σου

Τα step ups είναι μια μονομερής άσκηση για τα πόδια, που σημαίνει ότι γυμνάζει το κάθε πόδι ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι ότι βελτιώνει τη συμμετρία των μυών των ποδιών σου. Και επειδή χρησιμοποιείς αυτή την άσκηση στο ένα πόδι και στο άλλο, βελτιώνει επίσης την ισορροπία σου.

Ενισχύει τη δύναμή σου για squat και deadlift

Θέλεις να κάνεις σωστά τα βαθιά καθίσματα και τις βυθίσεις και να κάνεις περισσότερες άρσεις θανάτου; Πρώτα απ 'όλα χρειάζεται να αυξήσεις τη συνολική δύναμη των ποδιών σου. Επίσης επειδή είναι μια μονομερής άσκηση, εκτός από τη διόρθωση των ανισορροπιών, διορθώνει και τις ανισορροπίες στη δύναμή σου που μειώνουν τις επιδόσεις σου στις διμερείς ασκήσεις ποδιών (δηλαδή squats και deadlifts). Είναι πολύ συνηθισμένο να χτυπήσεις πλατό στις διμερείς ασκήσεις, γιατί εν αγνοία σου μπορεί να ευνοήσεις την ισχυρότερη πλευρά σου. Επομένως η πιο αδύναμη πλευρά σου γίνεται ο αδύναμος κρίκος που επιβραδύνει τη συνολική πρόοδό σου. (Σε ενδιαφέρει: 3 παραλλαγές squats για τέλεια πόδια και γλουτούς)

 

Φίλια Μητρομάρα

Φωτο via