Fitness

Snowga: Το νέο trend στη yoga που θα σε ξετρελάνει!

Αν έχεις λογαριασμό Instagram, πιθανώς έχεις δει πολλές snowga φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από τους γιόγκι που ζουν σε ψυχρά κλίματα και με κακές καιρικές συνθήκες. Μάλιστα από ένα hashtag ξεκίνησαν όλα: #snowga! Τι είναι το snowga; Ακόμη δεν το μάντεψες; Η γιόγκα που γίνεται στο χιόνι, από το snow + yoga.

Τώρα σίγουρα θα σκέφτεσαι, μα καλά δεν κάνει πάρα πολύ κρύο; Δεν θα αρρωστήσω; Κι αν γλιστρήσω και πέσω; Οι γείτονές μου θα νομίζουν ότι είμαι τρελός; Τα δάχτυλα των ποδιών μου δεν θα παγώσουν; Το χαλάκι της yoga δεν θα βραχεί; Λοιπόν, βάλαμε όλες αυτές τις αμφιβολίες στην άκρη και αφού τη δοκιμάσαμε, ανακαλύψαμε τους 10  λόγους για να κάνεις yoga στο χιόνι και να την απολαύσεις! Τώρα που χιονίζει αλλιώς μετά θα είναι αργά!

 

 

1 Θα διαπιστώσεις ότι είσαι πολύ πιο δυνατός από ότι νομίζεις. Κι όμως, μπορείς να αντέξεις για 1 λεπτό έξω, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. (Στα 2 καίγεσαι!).

2 Αν και το κρύο είναι ο εχθρός των διατάσεων και οι διατάσεις είναι βασικές στη yoga ωστόσο θα καταφέρεις να τις κάνεις (και θα εκπλαγείς). Βέβαια στο κρύο οι μυς είναι σκληροί και τεντωμένοι και το σώμα γίνεται πιο ευάλωτο στους τραυματισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις ασφαλής είναι να είσαι ντυμένος σωστά αλλά με τέτοιον τρόπο που να επιτρέπονται οι κινήσεις και να μην ξεπερνάς τα όριά σου. Κάνε μέχρι εκεί που μπορείς.

H snowga δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την κλασσική γιόγκα, μάλλον έχει ως στόχο να φέρει τη γιόγκα σε ένα άλλο επίπεδο. Αν είσαι φυσιολάτρης έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στα αγαπημένα σου χειμερινά σπορ με λίγη γιόγκα μαζί.

4 Τα περισσότερα μαθήματα snowga σου υπενθυμίζουν ότι μπορείς να διασκεδάσεις τον χειμώνα. Βοηθά επίσης τα άτομα που δεν κάνουν τακτικά γιόγκα να γίνουν πιο ευέλικτα στο να βάζουν τα χιονοπέδιλα τους, να κάνουν σκι και να παραμένουν ασφαλή αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Η snowga έχει βοηθήσει πολλούς skiers να ελέγξουν τη σωστή στάση τους. Πολλές από τις στάσεις επικεντρώνονται στην κατανομή του βάρους για την ενίσχυση της ιδιοδεκτικότητας και την επίγνωση του σώματος καθώς θα βρίσκεται στις χιονισμένες πλαγιές. Στα μαθήματα snowga χρησιμοποιούνται τα μπατόν του σκι και τα χιονοπέδιλα ως στηρίγματα.

5 H snowga προωθεί τον διαλογισμό καλύτερα. Ο καιρός και το τοπίο θα σε προκαλούν συνεχώς στο να παραμείνεις συγκεντρωμένος στην asana σου και το χιόνι θα δυσκολεύει κάπως τις κινήσεις σου άρα θα βοηθά σε καλύτερη εξάσκηση της ισορροπίας και του συντονισμού των κινήσεων.

Θα καταγράψεις τις αναμνήσεις σου κάνοντας yoga στο χιόνι και θα νιώθεις υπερήφανος αργότερα.

7 Θα έχεις όλα τα οφέλη μιας υπαίθριας προπόνησης με τρελή καύση θερμίδων.

8 Θα νιώσεις σαν (παγωμένο) άγαλμα σε μία μαγική σφαίρα χιονιού.

9 Θα αισθανθείς αναζωογονητικά εκεί έξω.

10 Θα νιώσεις πραγματικά τη μαγεία της φύσης και θα ανακαλύψεις την ομορφιά μέσα σου. Ανεκτίμητη αξία  που κάνει τη δυσφορία και το κρύο να αξίζουν τον κόπο.

 Φίλια Μητρομάρα

Photo via www.sweatybetty.com