Fitness

Πρόγραμμα για δύναμη, αντοχή και γράμμωση στην άμμο

Aυτή η προπόνηση στην άμμο θα βελτιώσει θεαματικά την αντοχή, τη δύναμη και τη γράμμωσή σου στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Ο γυμναστής dr Patrick Owen έχει δημιουργήσει ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης στην άμμο που θα κάψει τα πάντα!

Χρησιμοποιώντας το σωματικό σου βάρος και κάνοντας τις παρακάτω 8 βασικές ασκήσεις θα κάψεις πολλές θερμίδες. Κάθε μία από αυτές στοχεύει σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Η προσθήκη των σπριντ στο τέλος της προπόνησης θα ολοκληρώσει αυτό το full body πρόγραμμα στην άμμο.

Θα διαπιστώσεις ότι η αμμώδης επιφάνεια σε κάνει να γυμνάζεσαι πολύ πιο σκληρά από ότι αν βρισκόσουν στο γυμναστήριο. Και εφόσον γυμνάζεσαι  σκληρότερα, δεν θα χρειαστεί να αφιερώσεις ώρες στην άσκηση. Η πιο σκληρή προπόνηση σε λιγότερο χρόνο είναι πιο ωφέλιμη για το σώμα σου ούτως ή άλλως. Είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει περισσότερη ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη – το μόριο που μεταφέρει χημική ενέργεια) μέσα στα κύτταρα σου για υψηλότερο μεταβολισμό, το οποίο θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αναγκάζοντας τον μεταβολισμό σου να αυξηθεί και να γίνει πιο γρήγορος.

Πρόγραμμα στην άμμο

1 Burpees

Διάβασε σχετικά: Υπάρχει μία άσκηση που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα

 

2 Ροκανίσματα ποδήλατο

3 Κάμψεις

 

4 Πλάγιες προβολές

5 Σανίδα

Διάβασε σχετικά: Για πόση ώρα πρέπει να κρατάς μία σανίδα;

6 Jump lunges

7 Βυθίσεις τρικεφάλων

8 Jumping jacks

Αφού ολοκληρώσεις κάθε κύκλο, επέστρεψε στην αρχή και επανάλαβε δυο φορές ακόμη.

Τελειώνοντας προχωράς σε σπριντ των 100 μέτρων και ολοκληρώνεις με αποθεραπεία.

Η άμμος λειτουργεί ως φυσική αντίσταση. Είναι προφανώς πιο δύσκολο να περπατήσεις ή να τρέξεις στην άμμο λόγω της πυκνότητας, της μη σταθερότητας και της ανομοιομορφίας του εδάφους. Όταν υπάρχει αντίσταση τα πόδια αναγκάζονται να δουλέψουν σκληρότερα και στη συνέχεια να χτίσουν μυς. Το τρέξιμο στην άμμο απαιτεί να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το εύρος κίνησης που θα διατείνει τους μυς περισσότερο από το τρέξιμο στην άσφαλτο. Έτσι θα κάψεις σχεδόν διπλάσιες θερμίδες για κάθε επιπλέον προσπάθεια.

Καλή προπόνηση!