Beauty & Style, Fitness

Πώς να αντιμετωπίσετε την περίοδό σας κατά την άσκηση ή προπόνηση;

Όλα τα άτομα που έχουν περίοδο έχουμε βρεθεί εκεί και είναι αναπόφευκτο: όταν ο κύκλος μας συμπίπτει με την/τις αθλητικές  μας δραστηριότητες, αγώνες ή τριάθλους. Παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι ο αθλητισμός μας κάνει καλό κατά τη διάρκεια της περιόδου μας, συχνά αισθανόμαστε ότι ο κύκλος μας, μας δυσκολεύει. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε τις επιλογές που έχουμε,  κύπελλα εμμηνόρροιας  και εσώρουχα  περιόδου για να δούμε ποια επιλογή είναι η κατάλληλη για εσάς.

Μπορείς να αθλείσαι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου;

Ναι! Η έρευνα μας ενθαρρύνει να είμαστε ενεργοί κατά τη διάρκεια του κύκλου μας και έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου, που μειώνει τον πόνο. Η άσκηση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα από την δοπαμίνη και τη σεροτονίνη, και μας κάνει πιο δυνατούς, να ζούμε περισσότερο, και να νιώθουμε γενικά καλύτερα. Έτσι, τι πρέπει να φοράτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης;

Είναι κατάλληλα τα κύπελλα περιόδου για τον αθλητισμό;

 Ναι! Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η ένταση της ροής σας, ποιο είναι το άθλημα και πόσο καιρό θα προπονείστε ή θα αγωνιστείτε.

Τα κύπελλα εμμηνορροΐας είναι εξαιρετικά για μια ποικιλία αθλημάτων όπως:

  • Κολύμβηση
  • Ιππασία
  • Γυμναστική
  • Τρέξιμο
  • Γιόγκα
  • Ποδηλασία
  • Αρσενική άρση βαρών
  • Snowboarding

 

Τα κύπελλα εμμηνορροΐας έχουν πολλά θετικά και είναι μια εξαιρετική επιλογή για να σταματήσουν οι διαρροές διατηρώντας ταυτόχρονα την άνεση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Αλλά γιατί;

  1. Συλλέγουν περισσότερο αίμα από ένα παραδοσιακό ταμπόν.

    Πράγματι, τα κύπελλα εμμηνόρροιάς μπορούν να συλλέξουν έως και 3 φορές περισσότερο αίμα από ένα ταμπόν και μπορούν να φορεθούν έως και 12 ώρες. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο για να επικεντρωθείτε μόνο στην προπόνηση σας χωρίς να ανησυχείτε για διαρροές.

  2. Λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ξηρότητα.

    Επειδή τα κύπελλα περιόδου είναι φτιαγμένα από ιατρικής ποιότητας σιλικόνη, δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και δεν διαταράσσουν το φυσικό pH του σώματος σας. Δεν θα προκαλέσουν ξηρότητα ή ερεθισμό στα τα γεννητικά σας όργανα. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα πλένετε με ένα κατάλληλο σαπούνι για κύπελλα περιόδου με ουδέτερο pH.

  3. Μηδέν διαρροές.

    Τα κύπελλα εμμηνόρροιάς δημιουργούν ένα στεγανό σφράγισμα στον κολπικό σας. Αυτό εξασφαλίζει στο να μην έχετε καμία διαρροή και σας επιτρέπει να αθλείστε χωρίς να ανησυχείτε όλη την μέρα.

  4. Είναι άνετα.

    Όταν έχετε το κατάλληλο μέγεθος κύπελλου και είναι τοποθετημένο σωστά, δεν πρέπει να το αισθάνεστε καθόλου. Αντίθετα με τις σερβιέτες περιόδου που μπορεί να «γλιστράνε», το κύπελλό σας προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του σώματός σας.

  5. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

    Είναι μια καλή επιλογή για το περιβάλλον επειδή είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, έχουν ελάχιστη συσκευασία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έως και 10 χρόνια.

Και τι γίνεται με τα μειονεκτήματα;

  1. Μπορεί να μετακινηθούν. Αν το κύπελλό σας δεν είναι καλά τοποθετημένο οι μύες σας μπορεί να μετακινήσουν το κύπελλο και να προκαλέσουν διαρροή.
  2. Μπορεί να είναι ακριβά. Μπορεί να κοστίζουν πολύ περισσότερα από ταμπόν ή σερβιέτες, και αν και θα κοστίσουν λιγότερο στο μακροπρόθεσμο, δυστυχώς δεν έχουν όλοι τον προϋπολογισμό για να ξοδέψουν τόσα πολλά σε προϊόντα περιόδου μία φορά.

Είναι κατάλληλα τα εσώρουχα περιόδου για τον αθλητισμό;

Τα εσώρουχα περιόδου είναι μια εξαιρετική επιλογή και για τον αθλητισμό. Είναι ιδανικά για αθλήματα όπως:

  • Ιππασία
  • Τρέξιμο
  • Γιόγκα
  • Ποδηλασία
  • Αρσενική άρση βαρών
  • Snowboarding

Είναι ακριβώς όπως τα παραδοσιακά εσώρουχα, αλλά κατασκευάζονται με περισσότερα στρώσεις έτσι ώστε να είναι απορροφητικά, αντιβακτηριδιακά, αντιμικροβιακά και απαλλαγμένα από οσμές. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι που θα πρέπει να επιλέξετε για την προστασία της περιόδου σας:

Είναι άνετα.

Τα εσώρουχα περιόδου σχεδιάστηκαν να είναι ελαφριά και να νιώθουν σχεδόν ακριβώς όπως τα παραδοσιακά εσώρουχα. Δεν είναι όγκωδη και δεν συσσωρεύονται όπως οι σερβιέτες, καθώς σχεδιάστηκαν να κινούνται μαζί με το σώμα σας.

Είναι διακριτικά.

Δεν θα μπορείτε ποτέ να πείτε αν φοράτε εσώρουχα περιόδου, οπότε μπορείτε να τα φοράτε κάτω από τη στολή σας ή τα ρούχα για την προπόνηση.

Παραμένουν στη θέση τους.

Επειδή ολόκληρο το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να είναι απορροφητικό, και το εξωτερικό αδιάβροχο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου – Δεν υπάρχουν διαρροές με τα εσώρουχα περιόδου.

Είναι βιώσιμα.

Τα εσώρουχα περιόδου είναι πραγματικά βιώσιμα, διαρκούν για χρόνια και κατασκευάζονται με υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Επίσης, ξεπερνούν το κόστος των προϊόντων περιόδου μιας χρήσης στο μακροπρόθεσμο, επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πλένονται εύκολα.

Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο σε κρύο πρόγραμμα πλύσης χωρίς μαλακτικό και τέλος!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν αγοράσετε εσώρουχα περιόδου:

Είναι ακριβά.

Θα πρέπει να αγοράσετε αρκετά ζευγάρια εσωρούχων περιόδου και οι αρχικές δαπάνες μπορούν να αυξηθούν πολύ.

Επωφεληθείτε σήμερα και αποκτήστε τα κατάλληλα προϊόντα περιόδου για εσάς με 30% έκπτωση! Η προσφορά ισχύει για λίγες μέρες μόνο, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία!