Fitness

Ποια είναι τα μύχια μυστικά που γνωρίζουν μόνο οι δρομείς;

Όλοι έχουμε τα μυστικά μας, οι δρομείς έχουν τα δικά τους. Δες ποια είναι αυτά, μερικά μπορεί να σε εκπλήξουν!

Οι δρομείς είναι μια μεγάλη και ιδιαίτερη κατηγορία αθλούμενων. Στον έξω κόσμο δείχνουν απόλυτα φυσιολογικοί. Στην πραγματικότητα δείχνουν υγιείς. Πηγαίνουν στη δουλειά τους. Έχουν κοινωνική ζωή. Περνούν χρόνο με την οικογένειά τους και ασχολούνται με κάποιο χόμπι. Κάτω όμως από τη φαινομενικά φυσιολογική εξωτερική εικόνα χτυπά η καρδιά ενός δρομέα, του οποίου ο κόσμος δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς το άθλημα για το οποίο είναι τόσο παθιασμένος.

Επειδή το τρέξιμο επηρεάζει τη ζωή των δρομέων και κατά συνέπεια τους έχει αλλάξει τη ζωή, υπάρχει μια «αύρα» που εκπέμπουν στους γύρω τους, οι οποίοι νιώθουν τη δύναμή τους ή δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί έχουν τόση αυτοπεποίθηση και είναι σίγουροι για τον εαυτό τους! Μάθε τα μυστικά των δρομέων που μόνον αυτοί ξέρουν και ξεκίνα και εσύ ένα long run, από σήμερα κιόλας!

1 Το περπάτημα

Μετά τα πρώτα ασταμάτητα 30 λεπτά, η αλήθεια είναι ότι αρχίζουν να το μισούν. Τουλάχιστον αρκετοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το περπάτημα κατά τη διάρκεια του τρεξίματος είναι απαραίτητο.

2 Η κόπωση

Υπάρχει πιθανότητα ένας δρομέας στην άκρη του δρόμου να παλεύει ταυτόχρονα με την επιθυμία να σταματήσει επειδή κουράστηκε. Μην προσπαθήσεις να πλησιάσεις κοντά του εάν βρίσκεσαι πάνω σε ένα όχημα.

3 Οι σκάλες

Οι δρομείς μισούν τις σκάλες μετά από ένα long run για τουλάχιστον δύο ημέρες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές χρειάζονται λίγο χρόνο για να κατεβούν ή να ανέβουν και γιατί δείχνουν κάπως αστείοι όταν το κάνουν.

4 Ο πόνος

Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τον πόνο καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δρομείς που έχουν μελανιές και μώλωπες δεν τις παρατηρούν μέχρι να τους το επισημάνει κάποιος.

5 Η απόσταση

Όταν διαβάζουν πινακίδες που δείχνουν την απόσταση των πλησιέστερων σταθμών, σκέφτονται «Μπορώ να τρέξω μέχρι εκεί;». Την απάντηση την ξέρουν ήδη.

6 Το δωρεάν μπλουζάκι του αγώνα

Συχνά, είναι η μόνη ανταμοιβή που θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν.

7 Ο… αερισμός

Συχνά προσπαθούν να κρατούν τον μετεωρισμό και την παραγωγή αερίων στο μέτρο του δυνατού. Γιατί; Γιατί συμβαίνουν ατυχήματα. Δεν θέλουν να έχουν κάποιο «ατύχημα» κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου (oh shit!). Έτσι, μην εκπλαγείς αν αφήνουν πολλά αέρια μετά από ένα γερό τρέξιμο.

8 Η ταινία στις θηλές είναι ο καλύτερός τους φίλος

Η τριβή είναι ο εχθρός των δρομέων.

9 Η πρόοδος

Συνηθίζουν να παρακολουθούν πάντα τις διαδρομές τους. Πόσο έτρεξαν, πόσες θερμίδες έκαψαν, τί υψόμετρο έτρεξαν, ποια ήταν η τελική τους ταχύτητα, η μέση ταχύτητα και όλα αυτά. Πολλοί δρομείς δεν μπορούν να τρέξουν χωρίς ένα τηλέφωνο ή ένα αξεσουάρ να είναι κολλημένο στο σώμα τους στις μέρες μας.

10 Οι σκέψεις

Αυτό που σκέφτονται ενώ τρέχουν μπορεί να διαφέρει από ένα απλό τραγούδι που επαναλαμβάνουν συνέχεια ή σενάρια τύπου «τι θα γινόταν αν». Είναι  σχεδόν πάντα στον κόσμο τους και ο εγκέφαλός τους είναι στον αυτόματο πιλότο.

11 Ο εθισμός

Αυτό που ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν, χωρίς όμως να είναι μυστικό, είναι ότι το τρέξιμο είναι εθιστικό. Τόσο εθιστικό που οι δρομείς αν δεν πάρουν τη «δόση» τους, επιδεικνύουν ένα ήπιο ή και πιο έντονο σύνδρομο στέρησης, το οποίο μπορεί να είναι από αίσθημα άγχους και ανασφάλειας έως και πραγματικός πόνος. Είναι τόσο εθιστικό που σχεδόν κανείς δρομέας δεν καταφέρνει να «ξεφύγει» από αυτό.

12 Το παρόν

Όχι χθες. Όχι αύριο. Οι δρομείς ζουν τη στιγμή, είναι στο παρόν, και καταλαβαίνουν ότι το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει και το μέλλον δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Το να είσαι στο παρόν σου επιτρέπει να είσαι ευέλικτος, ελεύθερος και να βιώνεις ικανοποίηση, γνωστή μόνο σε εκείνους που δεν ανησυχούν συνεχώς για το τι «θα μπορούσε να συμβεί», «μπορεί να συμβεί» ή «θα έπρεπε να συμβεί». Καταλαβαίνουν ότι αν ξεφύγουν από το παρόν, το μόνο που χρειάζονται να κάνουν είναι να φορέσουν τα αθλητικά παπούτσια τους, να τρέξουν και να ξεπεράσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Πόσο τυχεροί είναι;