Fitness

Ποια άσκηση ταιριάζει στο ζώδιό σου;

Κριός

Έχεις ηγετικές τάσεις για αυτό και σου αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα που χρειάζονται αρχηγό ή όσα είναι ανταγωνιστικά. Ιδανικά για σένα είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, η ποδηλασία. Στα ομαδικά αθλήματα καλό θα ήταν να αποδέχεσαι πολιτισμένα τις ενδεχόμενες ήττες.

Ταύρος

Αν και αντιμετωπίζεις την άσκηση ως αγγαρεία επειδή σου αρέσει η καλοπέραση, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, ο χορός, το ήπιο τζόκινγκ, το ποδήλατο σου ταιριάζουν. Επειδή έχεις την τάση να συγκεντρώνεις λίπος στην κοιλιά δοκίμασε και το pilates.

Δίδυμοι

Επειδή βαριέσαι εύκολα ο καλύτερος τρόπος για να ασκηθείς είναι να προσθέσεις τη μουσική στην άσκησή σου. Η zumba είναι ιδανική για την περίπτωσή σου: έχει δυνατή μουσική που σε ξεσηκώνει και το πρόγραμμά της δεν είναι ποτέ ίδιο.

Καρκίνος

Είσαι από τους τύπους που μπορεί να βρει ένα άθλημα και να αφοσιωθεί σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα θαλάσσια σπορ και τα ομαδικά αθλήματα είναι το δυνατό σου σημείο.

Λέων

Ο Λέων κυριαρχεί στον αθλητισμό. Σου αρέσει να είσαι το επίκεντρο της προσοχής. Γι αυτό δοκίμασε να κάνεις personal training . Σε επίπεδο ομάδας είσαι πολύ ανταγωνιστικός. Θέλεις να ηγείσαι, να βοηθάς τους κατώτερούς σου, ενώ δίνεις σε όλους την ευκαιρία να «παίξουν».

Παρθένος

Είσαι από τα ελάχιστα ζώδια που πραγματικά απολαμβάνεις τη ρουτίνα της άσκησης και τη θεωρείς διασκέδαση. Έχεις αστείρευτη ενέργεια, θέλεις να είσαι fit, ανταποκρίνεσαι καλά σε αθλήματα που απαιτούν την πλήρη συμμετοχή του σώματος, όπως είναι η ποδηλασία και αθλήματα αντοχής. Επειδή είσαι μεθοδικός, με εμμονή στην τάξη και την ακρίβεια (και στο πρόγραμμα) ο μαραθώνιος είναι για σένα ιδανικός.

Ζυγός

Ίσως να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα προκειμένου να αγοράσεις φόρμες γυμναστικής, παρά για τη συνδρομή του γυμναστηρίου.  Είσαι κοινωνικός τύπος και σου αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα λόγω της κοινωνικότητάς τους. Η προπόνηση με έναν φίλο θα μπορούσε να είναι ιδανικό κίνητρο για σένα για να πας γυμναστήριο.  Σου ταιριάζει η γιόγκα επειδή σου αρέσει η αρμονία και η ομορφιά.

Σκορπιός

Προτιμάς τα έντονα αθλήματα που γυμνάζουν το σώμα σου και κάνουν το μυαλό σου να ξεφεύγει. Έντονες ασκήσεις cardio, πυγμαχία, πολεμικές τέχνες, τρίαθλο και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων είναι ό,τι πρέπει για σένα που είσαι έντονα ανταγωνιστικός και σου αρέσει η κίνηση.

Τοξότης

Ανήκεις σε ζώδιο με σούπερ μεταβολισμό. Θέλεις ποικιλία στην άσκηση και σου αρέσουν οι υπαίθριες δραστηριότητες και η περιπέτεια. Γι αυτό δεν θα πει όχι στο ράφτινγκ. Το σκι και η ποδηλασία είναι καλές επιλογές για σένα αλλά και το crossfit που δοκιμάζει τα όριά σου και έχει ποικιλία.

Αιγόκερως

Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ότι η εξάσκηση είναι αυτή που οδηγεί στη βελτίωση. Η αντοχή είναι η λέξη κλειδί για την προπόνησή σου. Δώσε προσοχή στις αρθρώσεις και τα οστά, με έμφαση στα γόνατα. Η πεζοπορία σου ταιριάζει ενώ το τρέξιμο, το περπάτημα και η ποδηλασία είναι καλές επιλογές, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις.

Υδροχόος

Ως ζώδιο του αέρα, σου αρέσει οτιδήποτε συνδυάζει το νερό και τον αέρα, όπως το σέρφιγκ, το θαλάσσιο σκι ή η ιστιοπλοΐα. Επίσης είσαι άτομο ελεύθερο οπότε όσο πιο ιδιαίτερη είναι η άσκηση, τόσο το καλύτερο. Επίλεξε να δοκιμάσεις κάποιο extreme sport. Το τρίαθλο και το κολύμπι θα μπορούσαν επίσης να είναι ιδανικά για σένα.

Ιχθείς

Ως ζώδιο του νερού, σου αρέσουν αθλήματα όπως το κολύμπι, η γυμναστική στο νερό, το πόλο ή η ιστιοπλοΐα. Το ζώδιό σου όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό των αθλημάτων, για αυτό απέφευγε τις πολύ δυνατές προπονήσεις. Η γιόγκα, ο χορός και τα θαλάσσια σπορ, είναι ιδανικά για εσένα, εξάλλου το νερό είναι το φυσικό σου περιβάλλον.