Fitness

Ό,τι έφαγες στις γιορτές κάψ’τo με 6 ασκήσεις μόνο

Αν ξεπάστρεψες όλα τα κουραμπιεδάκια τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι να κάνεις ένα προγραμματάκι υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT) που μπορεί να κάψει το λίπος σε λιγότερο χρόνο από ότι θα έκανε το ελλειπτικό. Ενσωμάτωσε αυτές τις 6 ασκήσεις στην HIIT προπόνησή σου, και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε.

 

 

 1 Hand release push-ups

Ξεκίνα με θέση για κάμψη και άφηνε το σώμα σου προς τα κάτω στο πάτωμα. Σηήκωνε τα χέρια σου από το έδαφος για ένα δευτερόλεπτο, στη συνέχεια, εκπνοή καθώς πιέζεις το σώμα σου προς τα επάνω.

2 Plyo push-ups

Ξεκινήστε από θέση κάμψης και χαμήλωσε το σώμα σου προς το πάτωμα. Πάρε ώθηση από το πάτωμα και σήκωσε τα χέρια σου από το έδαφος πριν προσγειωθείς.

3 Russian Twist

Κάθισε στο πάτωμα με τα πελματά σου ενωμένα και τα χέρια σου στο στήθος σου. Κάνε στροφές από πλευρά σε πλευρά. Μπορείς να το δυσκολέψεις κρατώντας βάρη στα χέρια σου.

4 Ορειβασίες

Ξεκίνα σε  θέση σανίδα με τους ώμους σου πάνω από τους καρπούς των χεριών σου. Φέρνε γρήγορα κάθε γόνατο στο στήθος σου, σαν να τρέχεις.

5 Ψαλιδάκια

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι, κρατώντας το κεφάλι και τους ώμους σου από το πάτωμα. Κρατώντας τα πόδια σας ίσια και τεντωμένα φέρε το ένα πόδι στον αέρα, ενώ το άλλο αιωρείται παράλληλο με το έδαφος. Κάνε ψαλιδάκια πάνω κάτω ή δεξιά αριστερά.

6 Star Jumps

Από όρθια στάση ένωσε τα πόδια και φέρε τα χέρια στα γόνατά σου τα οποία είναι λυγισμένα. Κάνε άλμα με ανοιχτά χέρια και πόδια, έτσι ώστε το σώμα σου να σχηματίζει ένα αστέρι.