Fitness

Οι Φέντερερ και Βαβρίνκα σήκωσαν το Davis Cup για την Ελβετία!

Σε ένα «εύκολο» τέταρτο παιχνίδι, ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε τον Ρισάρ Γκασκέτ με 3-0 σετ και συμπλήρωσε το μοναδικό επαγγελματικό τρόπαιο -το Davis Cup- που έλειπε από την συλλογή του.

Την ίδια στιγμή η Ελβετία κατέκτησε για πρώτη φορά το Davis Cup στα 115 χρόνια του τουρνουά. Η Ελβετία είναι μόλις η 14η χώρα που καταφέρνει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Φέντερερ (Νο2) μαζί με τον Βαβρίνκα (Νο4) αντιμετώπισαν 4 διαφορετικούς Γάλλους παίκτες κατά τη διάρκεια του τουρνουά με τον Φέντερερ να αγωνίζεται σε 3 παιχνίδια (1 νίκη-1 ήττα στα μονά και νίκη στο διπλό Μπενετό-Κασκέ εναντίον Βαβρίνκα-Φέντερερ), ενώ ο Βαβρίνκα κέρδισε το πρώτο παιχνίδι του Davis Cup στο μονό, ενώ δεν χρειάστηκε να παίξει 2ο μονό αγώνα στο τουρνουά. Το τουρνουά εξελίχθηκε με νίκη του Βαβρίνκα και ήττα του Φέντερερ, αλλά μετά κέρδισαν στο διπλό για το 2-1 και ο Φέντερερ «καθάρισε» με 3-0 σετ τον τέταρτο αγώνα για να πέσει στα γόνατα και να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί!

Στο Στάδιο Πιέρ Μορόι της Λιλ σημειώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών με 27.448. Η τελευταία χώρα που πρπστέθηκε στους κατόχους Davis Cup ήταν η Σερβία το 2010, ενώ ο Στάνισλαβ Βαβρίνκα μετά το πρώτο του Grand Slam κέρδισε και το Davis Cup, κάτι που μόνο ο μεγάλος Αντρέ Αγκάσι είχε καταφέρει το 1992!

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος. Είναι απίστευτο συναίσθημα να γιορτάζω (αυτό το τρόπαιο) μαζί με φίλους. Ήταν απλά ένα μεγάλο μάτς και η ατμόσφαιρα φανταστική. Ήταν ένα όμορφο weekend για τέννις», δήλωσε ο Φέντερερ, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Βαβρίνκα λέγοντας: «Όλοι δούλεψαν απίστευτα σκληρά για να με προετοιμάσουν για το ματς και ο Σταν έχει προσπαθήσει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια, έπαιξε απίστευτα όλο το τριήμερο και ήταν αυτό που μου έδωσε την ευκαιρία σήμερα (για να κερδίσει το 4ο ματς και να πάρει η Ελβετία το τρόπαιο). Γνωρίζω πολύ καλά πως όλα αυτά είναι για τα παιδιά (εννοώντας όλη την αποστολή). Δεν είναι για εμένα, είναι για αυτούς». «Ήταν οι 24 πιο τρελές ώρες της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για τη στήριξη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παρόλο που βρισκόμασταν στη Λιλ της Γαλλίας, φαινόταν σαν να παίζαμε σπίτι μας. Ήταν απίστευτα», δήλωσε κλείνοντας ο Ρότζερ Φέντερερ.

 Φυσικά δεν έλειψαν και τα παράπονα από τους Γάλλους παίχτες, κυρίως για το γεγονός ότι οι Γάλλοι φίλαθλοι, μετά την νίκη του Μονφίς (Νο19) επί του  Φέντερερ και το 1-1, είχαν μειωμένοι προσέλευση στην ίδια τους την χώρα και η Λιλ θύμιζε…Ελβετία.

Υπενθυμίζουμε πως ο Φέντερερ δεν ρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση, καθώς είχε αποσυρθεί από τον τελικό του ΑΤΡ στις 16 Νοεμβρίου, εναντίον του Νόβακ Τζόκοβιτς εξαιτίας τραυματισμού στην πλάτη, που αποκόμισε στον ημιτελικό με τον μετέπειτα συμπαίκτη του Βαβρίνκα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες φάσεις του τουρνουά!